• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2019

17:40

(FOTO) ZAEV ZA REGION BEZ BARIJERA

Politika

(FOTO) ZAEV ZA REGION BEZ BARIJERA

Podeli vest

Makedonski premijer Zoran Zaev, danas je u Skoplju, na sastanku sa Markom Čadežom, predsednikom predsednikom Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma, naglasio da lično uložiti dodatne napore da se obezbedi slobodna trgovina u regionu Zapadnog Balkana i ukinu protekcionističke mere kao što su prištinske takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Svi smo se uverili  da je to štetno  za ceo region - ocenio  je Zaev na sastanku, održanom  u Vladi Makedonije 

Čadež je izrazio  uverenje da  će svest o ogromnim posledicama za privredu ne samo Srbije već i celog Zapadnog Balkana i spremnost  političkih lidera da se lično angažuju uticati na  privremene institucije u Prištini  da povuku nerazumnu  odluku, sprečiti  još veće gubitke koje trpe privrednici i  dovesti  do normalizacije trgovine i privrednih tokova u regionu.

Foto: PKS

Sastanku, na kome je Zaev pružio punu podršku aktivnostima Komorskog investicionog foruma za uklanjanje  trgovinskih barijera,  jačanje privredne saradnje u regionu i izgradnju  zajedničkog regionalnog ekonomskog prostora, prisustvovali su i Kočo Anđušev,  vicepremijer  zadužen za privredu, Dragan Tevdovski i  Krešnik Bektaši, makedonski ministri  finansija i  ekonomije, Safet Grdžaliju  generalni sekratr KIF-a i Branko Azeski, predsednik Privredne komore  Makedonije.

Foto: PKS

Povodom obeležavanja 97 godina postojanja i rada Privredne komore Makedonije, Marku Čadežu, predsedniku PKS i predsedniku Upravnog odbora KIF ZB 6, uručeno je priznanje makedonske komore za doprinos unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu i lično zalaganje na uspostavLjanju i uspešnom funkcionisanju  Komorskog investicionog foruma. Priznanje za regionalnu saradnju dobio je i Andrej Jovanović, generalni direktor kompanije „Moji brendovi“. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija