• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.02.2019

23:00

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU PUTIN I VUČIĆ SKLOPILI NOVI SPORAZUM! Srbiji stiže još novih 'MIGOVA' I 'MI-35'!

Politika

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU PUTIN I VUČIĆ SKLOPILI NOVI SPORAZUM! Srbiji stiže još novih 'MIGOVA' I 'MI-35'!

Podeli vest

Rusija će Srbiji isporučiti 'novu tehniku iz oblasti avijacije', stoji u ugovoru koji je potpisan za vreme poslednje posete predsednika Putina Beogradu, otkrio Viktor Kladov, direktor kompanije 'Rosteh'

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin pre kraja ove godine poslaće Srbiji nove avione 'mig 29' i helikoptere 'Mi-35'.

Ovo otkriva Viktor Kladov, direktor za međunarodnu saradnju ruske kompanije "Rosteh". On kaže da je najnoviji sporazum o saradnji između Srbije i Rusije potpisan 17. januara, za vreme posete ruskog predsednika Vladimira Putina našoj državi. Kako je precizirao, u pitanju su tri ugovora na osnovu kojih će nam Moskva poslati različitu vojnu tehniku, uključujući i avione i helikoptere.

Oporavak vojske

Iako zvanično još nije saopšteno o kojoj vojnoj tehnici je reč, izvor 'Sputnjika' iz vojnog sektora tvrdi da je reč o modernizovanim lovcima 'mig 29'. Moskva nam je, inače, već poslala šest ovakvih letelica, a Srbija bi do kraja godine trebalo da dobije još četiri ista aviona od Belorusije.

Dogovorena je i nabavka četiri helikoptera 'Mi-35', koje zvaničnici NATO pakta nazivaju 'đavolje kočije' ili 'ubice tenkova'!

- Ova godina je počela uspešno. Već je potpisan niz sporazuma s inostranim partnerima, uključujući tri za vreme posete Putina Srbiji. Rusija će isporučiti Srbiji avijacionu tehniku. Reč je o različitoj tehnici... - rekao je Kladov.

Vulin: Jačanje saradnje sa Kazahstanom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je u Abu Dabiju sa zamenikom premijera i ministrom za odbrambenu i aerokosmičku industriju Kazahstana Askarom Žumagalijevim o unapređenju vojno-industrijske i vojno-ekonomske saradnje dve zemlje.

Vulin je naglasio mogućnost pružanja tehničko-tehnološke podrške na uspostavljanju linija za proizvodnju pešadijske municije u Kazahstanu, zajednički razvoj i osvajanje proizvodnje, kao i zajedničku proizvodnju i transfer tehnologija.

Komentarišući nove ugovore o vojnoj saradnji Srbije i Rusije, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da građani poštuju Putina i da to najbolje pokazuje veličanstven doček priređen za njega u Beogradu.

- Rusija je velika zemlja koja je uvek brinula da se poštuju Srbija i njeni interesi u međunarodnoj zajednici. Verujem da je Putin potpisao mnogo sporazuma o saradnji sa Srbijom, posebno na ekonomskom i trgovinskom planu. Koliko znam, potpisani su i sporazumi o modernizaciji i jačanju borbene moći srpske vojske. Jasno je u kakvom okruženju se Srbija nalazi i zato nam treba iskreni prijatelj kakav je Rusija. Pritom, jako je važno reći da mi ovo ne radimo kako bismo nekoga ugrožavali, već da bismo štitili naš integritet, slobodu, teritoriju i interese građana. Naša vojna industrija se oporavlja - naglašava Šljivančanin.

Ozbiljan partner

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da Putin u praksi pokazuje da ozbiljno tretira našu vojnu saradnju, uz puno poštovanje srpske neutralnosti.

- Predsednik Putin nam iskreno pomaže da ojačamo vojsku u segmentima koji nam garantuju očuvanje nezavisnosti. Možemo imati poverenje u stručni tim Ministarstva odbrane, koji na osnovu stručnih analiza planira nabavku naoružanja. Nabavka svakog novog moćnog i modernizovanog 'miga 29' uvek je dobra odluka, jer ko raspolaže velikim brojem takvih letelica, vrlo lako i trenutno može neutralisati sva iznenađenja i provokacije. Povećanjem broja ovih letelica stvaraju se uslovi da se lovačka avijacija izdvoji u zasebnu celinu, što bi joj dalo dodatni kvalitet - zaključuje Karan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pomracenje uma

pre 5 godina

Ovakvih praznih tekstova na kilo u ovom guzisbris papiru. Po hronologiji vasih tekstova ovo ce se desiti 2098, ili nikad. Zaboravljate da internet pamti sve. Kad saberem sve migove i helikoptere koje ste najavili da dolaze Srbija ima 2028 Mgova 29, 18 s300 sistema i 1200 helikoptera sve od rusa i putina. i

Milovan

pre 5 godina

Postovani novinari, kupiti nije isto sto i poslati. Platiti nije isto sto i pokloniti. Dakle ajde malo primerenije, bar je srpski jezik pun determinisucih reci. Ako ih ne primenjujemo u njihovom znacenju onda znaci da lazemo. Dakle naslov:"Putin u Srbiju dosao da nam proda naoruzanje". Hvala.

Milenko Mihajlović

pre 5 godina

Vučiću šta čekaš? Sa Ruskim naoružanjem i Ruskom podrškom, pništi lažnu državu i vrati Srbiju na svoje mesto.

Junaci ste svi vi

pre 5 godina

Kako samo palamudite svi, uzima raspale migove a badava daje pokrajine: http://www.nspm.rs/politicki-zivot/danas-najveca-opasnost-za-gubitak-kosova-i-metohije-nisu-ni-london-ni-brisel-ni-vasington-ni-pristina.-najveca-opasnost-je-aleksandar-vucic.html

Kica

pre 5 godina

Hahahahaha dobri su ovi fasisti uvek mora necim da nahrani gladnu publiku samo da se Vozd stavi u prvi plan jer ako 7 DANA o njemu se nesto lepo I junacko ne napise objavi fasista se odmah boji da ne ode Sa vlasti Srbi ako Ocete MIG 29 ENO BRAT VAM FASISTA ORBAN SKORO PA POKLANJA 20 KOMADA MIG 29 NE TREBA PUTIN DA VAM SALJE TE KRSEVE I kante Koje su davno prevazidjene Ako se ne varam imali ste VI I 1999 nekolko MIG 29 ostalo od Marsala Tita pokradeno 1991 I za srbiju odletilo PA ste I podigli te MIG 29 1999 na NATO Avione I dobro znate kako su prosli I MIG ovi I Cetnici Koji MIG ove vozise

Nikoletka

pre 5 godina

Neka vide i razmisle i Srbija je jaka i ima vetar u ledja a to je Velika Rusija,Zapad na Istoku i Istok na Zapadu.Velika i misteriozna jaka sila.

Davor

pre 5 godina

Vojno-industrijske i vojno-ekonomske saradnje dve zemlje je podignuta na visi nivo. Svaka pomoc , bratske nam Rusije, je dobro dosla Srbiji!

Bisa

pre 5 godina

Rusija neizmerno pruža podršku Srbiji i zahvalni smo na tome.

Mia

pre 5 godina

Vojska je.nasa sigurnost I bezbednost I u nju neosporno treba ulagati

Bojan

pre 5 godina

Rusi jos jednom pokazuju da su iskreni prijatelj srpskog naroda!

Vesna

pre 5 godina

Nova tehnika iz oblasti avijacije jako vazna za oporavak nase vojske.

Bojan

pre 5 godina

U ovim teškim vremenima za Srbiju sva naša nadanja okrenuta su prema Rusiji i ruskom narodu. Bez njihove pomoći teško ćemo opstati.

Nikola

pre 5 godina

Hvala Putinu i Rusiji na svoj pomoci koju nam pruzaju

Branislav

pre 5 godina

Rusija poštuje nasu zemlju , čuva naše interese i napore da očuvamo nezavisnost.

Mile

pre 5 godina

Rusija jos jednom pokazuje praco prijateljstvo i dobre namere prema Srbiji!!!

tale

pre 5 godina

mi moramo imati jaku vojsku, to nam je na žalost istorija pokazala

ivana

pre 5 godina

Ulaganje u vojnu opremu i modernizacija vojske je odlična stvar, dokaz da se na taj nacin misli na bezbednost gradjana.

Igor

pre 5 godina

Pomoć Rusije, našeg velikog prijatelja, je strateški bitna za Srbiju. Hvala Rusiji što je tu za nas, u svako doba dana i noći.

Marko

pre 5 godina

Veoma smo zadovoljni novim sporazumom, Srbija će biti sve jača u inat svima koji to osporavaju i ne žele.

SS

pre 5 godina

A šta će nam više to naoružanje,koga će mo da jurimo,napravite sporazum o KiM,jer kako ide, pregovori i pritisci vode ka krajnjem otcepljenju i priznavanju KiM,zar ne vidi te.Priča se samo o taksama,a zajednicu srpskih opština i ostalo niko više ne spominje,za ostalo i da ne spominjemo.Do kada.

Dragan R

pre 5 godina

Mnogi u regionu zavide na nasem prijateljstvu sa Rusijom. Srbija je lider u regionu, svidjalo se to nekome ili ne.

Vera

pre 5 godina

Saradnja i prijateljstvo nase dve zemlje se i dalje nastavlja.

Vodolija

pre 5 godina

Rusija i Srbija imaju razvijenu dobru vojno tehničku saradnju.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Putin razume koliko je vazno da Srbija ima najnoviju flotu.

Drina

pre 5 godina

Jacanje srpske avijacije i tehnika nikad nije dovoljno.

Milutin

pre 5 godina

Vecno cemo biti zahvalni predsedniku Rusije za svu pomoc i razumevanje. Ziveo nam, Veliki Vladimire!

Milos

pre 5 godina

Predsednik ne prestaje sa diplomatskim aktivnostima i borbom za napredniju Srbiju.

Marina

pre 5 godina

Srbija mora vojno da se razvija i napreduje u korak sa vremenom kako bi se pitali u svetu i donosili samostalno odluke.

sasailic90

pre 5 godina

Srbija i Rusija su veliki prijatelji i prijateljstvo nikad nije bilo jace. A i srpska vojska uz pomoc Rusije postaje lider u regionu, ali i sire.

sasailic90

pre 5 godina

Srbija i Rusija su veliki prijatelji i prijateljstvo nikad nije bilo cvrsce, a i srpska vojska postaje snaznija uz pomoc Rusije i postaje lider u regionu ali i sire.

Biljana

pre 5 godina

Celicno i neraskidivo prijateljstvo izmedju Srbije i Rusije.

boki

pre 5 godina

Saradnja Srbije i Rusije nikad bolja,jako pozitivna stvar je ojacavanje vojske.

Vanja

pre 5 godina

Rusija i Srbija se poštuju i imaju dobru saradnju, a tako će biti i dalje.

Nikola

pre 5 godina

Uz pomoć Rusije Srbija je modernizovala svoju vojsku.

Vojin

pre 5 godina

Rusija je velika zemlja koja je uvek brinula da se poštuju Srbija i njeni interesi u međunarodnoj zajednici. Srpska vojna industrija se oporavlja.

Tara

pre 5 godina

Putin nam iskreno pomaže da ojačamo vojsku u segmentima koji nam garantuju očuvanje nezavisnosti.

Davor

pre 5 godina

Putin je najiskreniji prijatelj Vučića i Srbije i uvek će nam pružati neophodnu pomoć.

Kole

pre 5 godina

Pomoc Rusije je dobro dosla uvek, rusi su prijatelji Srbije.

radica

pre 5 godina

Bravoo!! Hvala našoj braći Rusima i hvala našoj državi koja se bori za to prijateljstvo i brine o svom narodu!

eva

pre 5 godina

Daj Boze da su ove informacije tacne, jer bi Srbija posta vojna sila na Balkanu.

marica

pre 5 godina

Predsednik se zalaze za mir i razvoj Srbije..ali nije na odmet imati dobro naoruzanjei biti sigurniji...

Nk

pre 5 godina

Srbija i Rusija se mwdjusobno.podrzavaju. zahvalni Putinu na svemu

Nikola

pre 5 godina

Prava saradnja i prijateljstvo...odlična vest

Ema

pre 5 godina

Ponosni smo sto imamo podrsku Rusije.Hvala im sto nam pomazu da ojacamo bezbednost.Ulaganje u Vojsku je jedan od znacajnih prioriteta.Znacajno je sto imamo iskrenog prijatelja,kao sto je Rusija.

Miki

pre 5 godina

Polako postajemo najveća vojna sila na zapadnom Balkanu pre svega zahvaljujući Rusima!

Tina

pre 5 godina

Srbiji je potrebno novo vojno naoruzanje. Hvala Putinu!

Mile

pre 5 godina

Saradnja sa Rusijom je veoma znacajna za Srbiju, a modernizacija vojske je znacajna za ceo region, posto kako mozemo da vidimo, Srbija je glavni faktor stabilnosti u regionu dok nase komsije pokusavaju da provociraju i sire nemire.

caca

pre 5 godina

Svaka cast za Vucica!!!Takoo radi pravi predsednik,koji se bori za bolju buducnost svog naroda!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija