• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2019

23:35

PALE MASKE! LONDON PROTIV UKIDANJA PRIŠTINSKIH TAKSI: Velika Britanija, oslonac i inspirator nerazumne politike kosovskih Šiptara

Politika

PALE MASKE! LONDON PROTIV UKIDANJA PRIŠTINSKIH TAKSI: Velika Britanija, oslonac i inspirator nerazumne politike kosovskih Šiptara

Podeli vest

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka Italija, SAD i Britanija) sprečila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu "Večernje novosti"

Iako su se protiv ovih nameta u protekla tri meseca, sa manje ili više odlučnosti, izjasnili mnogi zvaničnici članica Evropske unije, pa i iz SAD, London je po ko zna koji put zauzeo stav suprotan interesima Beograda, navodi list. 

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Amerikanci, Francuzi i Italijani bili su za formilaciju koja bi plastično stavila do znanja vlastima u Prištini kakve ih posledice očekuju ako u narednih danima ne ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.

Protiv toga je, kako se dodaje, izričito bio britanski predstavnik, koji je tražio ublažavanje stava, tako da nije postignut konsenzus. 

"Novosti" pišu da Britanija ne želi jake i samostalne države u našem regionu i smatra da su Srbi oruđe u ruskim rukama, i sve dok bude držala ovakav kurs i bude davala podršku nerazumnoj kosovskoj politici, ne treba očekivati napredak u dijalogu.

List podseća da je Britanija u avgustu 2018. godine stopirala redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i uputila protest Surinamu koji je povukao priznanje nezavisnsoti Kosova.

Na drugoj strani, kako se dodaje, London je očekivao od Beograda da se pridruži njihovom apelu zemljama širom sveta da u znak solidarnosti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja i nejgove kćerke Julije proteraju ruske diplomate. Takođe su tražili podršku Srbije za svog kandidata kada su se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu birale sudije u novom mandatu.

VUČIĆ ZA BLUMBERG! Vreme je da se postigne sporazum, ali BIĆE GORE NEGO PAKLENO TEŠKO!

VUČIĆ ZA POLITIKO: Potreban sporazum oko Kosova - U suprotnom, suočićemo se sa KATASTROFOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milo

pre 5 godina

Ma kmeči ti sa četnicima i vojvoda i njihovim medijima do mile volje eto uveseljavaj sada i albance ko i hrvate od 95g....

Pedro

pre 5 godina

...i da se Severna Irska vrati Republici Irskoj.

Barba

pre 5 godina

Ko je ono srushio Britansku Rezoluciju o genocidu u UN. Srbija ce placati neke stvari vjecno. I ostati Crna Rupa svijeta.

Dragan Pavlovic

pre 5 godina

Verovatno su i organi srpskih zrtava isli preko velike britanije u svet ...

Vlado

pre 5 godina

Izuzetno arogantna i imperijalistički nastrojena nacija. Opljačkali su pola sveta a nije ih sramota, što i sama kraljica na kruni ima, tokom kolonizacije Indije, ukraden dijamant (Koh-i-nor).

Rade

pre 5 godina

Engleska, kolevka najvećeg zla na ovome svetu. Najgora zemlja na svetu. Da nije tih alavih ljudi, koji bi da ceo svet bude njihov, i da stave sve pod njihovom šapom, sav narod na kugli bi živeo u miru. Što amerika ne bi uradila, i šta joj nebi ni palo na pamet da uradi, britanci je nauče i nagovore na razne gadosti koje čine po svetu. Hoću reći da su mnogo gori o podmukliji od amerikanaca ! ! ! ! ! Šaka jada, i od zemlje i od ljudi, a zamišljaju da su svetska sila, ali na njihovu sreću, imaju ameriku iza sebe.....

velizar

pre 5 godina

Dacicu, uvedite vize Britancima. Reciprocitet.

sada

pre 5 godina

London je po ko zna koji put zauzeo stav suprotan interesima Beograda, navodi list. interesima Beograda a ko je Beograd nko i nista

milan

pre 5 godina

kako oteti i opljačkati je smisao politike koju sprovode,zato im smetaju stabilne i jake države u regionu

dejan

pre 5 godina

A sta ste mislili ko je? Pa naravno da su jevrejski reptili iz Londona kreatori kompletne patnje na planeti

Avram

pre 5 godina

Vekovni nasi neprijatelji,potvrdili mnogo puta veliko neprijateljstvo,namestili nas '41. Ispali smo glupi za rat sa Nemackom,sa njima treba biti oprezan,naci ce oni gde da polome zube,blizu su da budu kolateralna steta,jer,ko drugome jamu kopa...

miki

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto ja placam 115 funti vizu za Englesku a oni ovde dolaze dzabe????Dokle vise????Hajde oni odlaze i vise nisu deo EU....

petar golemi

pre 5 godina

prekinuti diplomatske odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, priznati nezavisnost Scotland, Wales, Ireland........Od mesanja britanske krune u poslove na Balkano od pre 200 godina samo nam zlo cine..........Jedino je problem da li ce pustiti Novaka da unidje u njihovu lepu zemlju da im uzme jos jedno 3 - 4 Wimbledon - a...........

bojan

pre 5 godina

Vrijeme je da Srbi shvate da Englezi nisu nikada bili njihovi prijatelji, Uvukli su ih u 1. i 2. svjetski rat gdje su strahovito stradali. Izdali su Kraljevsku Vladu, dali podršku komunistima!!!! Ej, Srbi dajte se u pamet.

ZN

pre 5 godina

Opet su potplatili neke ljude iz "elite". Briga nekoga od njih i za KiM i za naše sukobe. Ali novci....

stan collymore

pre 5 godina

Englezi su bili i ostali degenerican narod.....

Boki

pre 5 godina

Šta sad ima Velika Britanija da se pita za takse?

Ivan

pre 5 godina

Dakle nista novo. Ograniceni englezi, nikako da izbiju kolonije iz glave. Jednostavno treba ceo svet da ih ignorise i prekine odnose sa njima i eto mira u svetu. Ili da ih neko sravni ako se zaigraju previse.

Brane

pre 5 godina

Znamo mi odavno odakle vetar duva ,ali šta da radimo ,kako reče Vučić.Moramo se boriti za istinu.

Simona

pre 5 godina

Srbija će nastaviti svoju hrabru i doslednu borbu za KiM.

Vera

pre 5 godina

Britanske sluzbe su i dalje najjace,slozili se mi ili ne,,tako da to nama nikako ne ide u prilog,ali ne treba da odustajemo.Nacionalni interes mora da se brani!

Bojan

pre 5 godina

Englezi su samo javno priznali ono što je nama odavno jasno. Nema većih podlaca od engleza.

Ena

pre 5 godina

Od Velike Britanij nista dobro I ne ocekujemo. Oni su nas uvek mrzeli.

milos

pre 5 godina

Mislim da je vreme da se Severna Irska konačno ujedini sa maticom.

Laki

pre 5 godina

drzava sa laznom istorijom stvorenom na laznim mitovima odavno je kao uk trebalo da nestane. sami kao engleska su go k...c. doći će i taj dan kad će irci hteti da budu samo irci a skoti samo skoti onda ih treba spustiti na mesto koje im pripada. a to je zemlja spletkarosa lopova i kompleksasa.

ivana

pre 5 godina

Po ko zna koji put velika nepravda prema Srbiji od strane Velike Britanije, shvatili smo ustvari ko sve ima licen interese koje ce ostvariti preko albanskih političara.

Giša

pre 5 godina

Je.em mater svim britancima a i srbima u njoj.

Ime

pre 5 godina

oduvak neprijateljska zemlja ta leva Engleska, oduvek i zauvek, svi se menjaju sem njih

Ceca

pre 5 godina

NIšta oni nisu u stanju da urade, bez podrške velikih sila, sada se tačno vidi da su oni obične marionete kojima upravlja svetske sile.

Pedro

pre 5 godina

Gledajući kroz istoriju nama su tkz. Britanci, tj. Englezi naneli najviše zla. Naši "saveznici" kako su nam onomade komunisti poturali tu priču. Karađorđevići su im jako puno pomogli u tome, implementirajući tu njihovu politiku, komunisti su bili njihovi ljudi na čelu sa Titom. Bila je neka anketa među najuticajnijim ljudima koji su na vlasti u Britaniji sa jednom pitanjem: Šta biste poduzeli/uradili da Rusija baci atomsku bombu na London? Kukavice Engleske su odgovorile u njihovom poltronskom maniru da ne bi ništa poduzeli jer bi bili u strahu da Rusi ne unište i ostatak te para-države. Hruščov kada je posetio Britaniju, na koktelu u njegovu čast je rekao kraljici da mu je dovoljno 4 atomske da uništi celu Britaniju. Znaju Engleski zlotvori šta ih čeka, samo se čeka taj momenat tj početak nekog malo većeg rata.

caca

pre 5 godina

Podrzavaju se samo oni koji imaju iste ciljeve i iste interese!!!!

Miljana

pre 5 godina

Nismo ocekivali ovakvu reakciju Velike Britanije,ali sada znamo da siptari imaju njihovu podrsku.

Igor

pre 5 godina

Naš veliki političar Nikola Pašić je izjavio: "Kad se dete rodi, naučite ga da mrzi Engleze"! Ista stvar se ponavlja koroz vekove.

Tijana

pre 5 godina

Velika sramota i greh podrzavati ludilo Albanaca i unistenje jedne Srpske nacije!

Pera

pre 5 godina

Bilo bi mnogo bolje da Terezu Mej ne boli Vučićeva glava, nego da počisti svoje dvorište. Englezi i Amerikanci su toliko mita dobili da više nemaju kud. Ako šiptari progovore gotovi su. Mita se mere milijardama dolara i funti.

Boki

pre 5 godina

London nikada nije zeleo da dodjemo do dogovora, njima kompromis nije u interesu.

danijela

pre 5 godina

Kosovski šiptari se i ponašaju bahato, zato što imaju podršku Londona.

Nikola

pre 5 godina

Britanci su uvek želeli destabilozovan Balkan.

marija

pre 5 godina

Engleska je uvek bila protiv Srbije od inicijateive za Nato agresiju ,pa za donosenje rezolucije da smo genocidni narod sada za Kosovo ,gledajte svoja posla imate dovoljno problema

mrgud

pre 5 godina

Najveći zločinci na planeti-opljačkali su 2/3 čovečanstva.Zlotvori koji su svoje zločin(c)e izvezli u USA i Australiju.Fuj!!!

Djoka

pre 5 godina

Mržnja VB datira iz Titovog vremena. Zbog formiranja tzv trećeg sveta , NESVRSTANIH , svi dotadašnji kolonisti su ostali bez svojih kolonija a samim tim i lagodnog života. Britanci bar to " javno " priznaju dok ostali ćute i rade protiv Srbije.

Obilicevi zavetnici

pre 5 godina

Maske nisu ni postojale..britanija,I njihovi opozicionarni trojanski konji,clanovi masonske engl.loze,poput jeremica,sistematski unistavaju srpstvo

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Velika Britanija je konstantni saveznik u klanovima koji rade na propasti Srbije.Tako je bilo za bombardovsnje, tako je i za Kosovo!

Miodrag

pre 5 godina

Hvala Bogu da Britanci uskoro neće biti u EU, pa se neće pitati ni o čemu. Dosta više tih parazita koji su vekovima pljačkali ceo svet, a sad su izgubili moć ali se još prave važni kao da nešto zavisi od njih.

Slavica

pre 5 godina

Britanci u podržavanju Kosova vide ostvarenje svojih kolonizatorskih pretenzija.

dušan petrović

pre 5 godina

Engleska nam nikada nije bila iskreni saveznik i retko je bila kroz istoriju na našoj strani. Ono što je interesantno je to, da su uvek imali ljude u našim redovima koji su bili spremni slepo da rade za njihov interes, koji se pokazalo uvek bio kontra našem interesu. Tako je bilo i 26.3. pred martovske demonstracije tako je i danas. Ceo svet se slaže da je van svake ljudske a i ekonomske logike uvođenje taksi, ali oni ipak podržavaju šiptare, iako znaju da je uvođenje taksi mimo svih medjunarodnih normi.

Natasa

pre 5 godina

Britanija treba da se stidi svojih postupaka prema Srbiji!

mimi

pre 5 godina

doci ce na red i skotska i severna irska,njima cemo mi da pomognemo da se odvoje ,kao i sto nama englezi pomazu,vratice se sve to kao bumerang

Miloš

pre 5 godina

Britanci nikad i nisu bili naš prijatelj,ali ovo će im se na kraju obiti o glavu!

Zdenko

pre 5 godina

Mene zanima da li smo mi kao narod skroz pukli? Kome ovaj demagog prodaje iluzije po Srbiji? Savetnik mu je lično onaj zlikovac toni bler a britanija uvek protiv Srbije na svakom koraku. Mi ga plaćamo od naših para a on čini sve protiv nas. E zato treba svemogući i sveznajući da odgovara, za sve zločine protiv srpskog naroda. Nadam se da će mu suditi svenarodni sud.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija