• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

22.02.2019

22:21

PUKLI PROTESTI u Novom Sadu uz laži o podršci studenata

Politika

PUKLI PROTESTI u Novom Sadu uz laži o podršci studenata

Podeli vest

Protesti dela opozicije u Novom Sadu su večeras doživeli pravi krah, uprkos najavama da će im se pridružiti “ studenti i građani pojedinih naselja”. Razočarenje brojem okupljenih nisu krili ni pojedini učesnici protesta, koji su se oglasili na društvenim mrežama i sajtovima.

- Gotovo je. Večeras nas je najmanje. Hvala vam svima koji ste nam pružali podršku putem komentara i twitera!!! Isti ste šljam kao i oni sa druge strane!! Uspeli ste da nam raz*ebete još jednu priliku za koliko - toliko pravedniji i bolji sistem koji se naslućivao iza ovih protesta - napisao je jedan razočarani Novosađanin.

Student Fakulteta tehničkih nauka Marko Jović je , programom koji koristi na fakultetu, prebrojao učesnike protesta uprkos pretnjama koje je dobjao od prošlog petka kada je učinio slično i to javno objavio.

- Ove, kao i prošle nedelje, objavljujem sliku sa prebrojanim učesnicima protesta #1od5miliona . Broj učesnika ovog petka iznosio je 610, uz mogućnost greške od 6m odsto gore ili dole. Iako sam ovih dana dobio mnoge pretnje na račun onoga što sam radio, ne želim da se deklarišem kao pristalica nijedne političke opcije, niti stranke, a sve je u svrhu istine i tačnog informisanja građana – objavio je Jović na svom FB profilu.

Kako ističe, posle prve objave bio je izložen uvredama i pretnjama, ali se upravo zbog toga odlučio da ne odustane i da još odlučnije nastavi sa svojim radom.

Inače, sasvim je zanimljivo da su na dva sajta, više nego naklonjena organizatorima protesta protiv aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljeni dijametralno suprotni podaci o broju studenata Univerziteta u Novom Sadu koji su večeras učestvovali u protestima.

Tako je na sajtu autonomija tzv. Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine objavljeno da je „šesti po redu protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu počeo dolaskom više stotina studenata Univerziteta u Novom Sadu, koji su poručili da su veliku grešku napravili oni koji su sumnjali u energiju digitalizovane omladine“.

S druge strane, na sajtu lokalnog Radija 021 napisano je da se „ nekoliko desetina studenata pridružilo građanima na Pozorišnom trgu kod Srpskog narodnog pozorišta“,


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Visnja

pre 5 godina

Opozicija ce sve vise biti razocarana kad vidi da ih samo mala nekolicina njihovih pristalica podrzava koji razmisljaju isto kao i oni, gubitnici..!

Boško J

pre 5 godina

Visnja:Pa zbog toga oni i beže od izbora kao đavo od krsta.

Mikica

pre 5 godina

Sto lazete.Ja bila u gostima kod rodjake I hledala sa prozora.

Dario

pre 5 godina

Ovi iz SZS kako su poceli ima da slikaju muslimane kad krenu na hadž i prikazu to kao proteste u centru Beograda.

Pera

pre 5 godina

Ma, ne. Samo su se ogrnuli nevidljivim plastom.

Sandra

pre 5 godina

Jos jedan od protesta koji je pukao. Unapred se znalo.

marija

pre 5 godina

Misle da narod ne vidi nista da veruje u njihove lazi ,docice vam izbori tada ste stvarno pukli

larisa

pre 5 godina

Kako vam nije jasno da današnje studente boli uvo za vaš propali SzS ili PSG?

Milan

pre 5 godina

Osipa se ooozicija, svake nedelje ih je sve manje.

Nikoletka

pre 5 godina

Nesto sto nema viziju,buducnost i sto predvode oni koji blate i koji su protiv svoje zemlje ne moze imati podrsku

Pančevac

pre 5 godina

Na protestu u Pančevu sinoć se okupilo oko 100-150 ljudi u koje ubrajam i nekih pedesetak znatiželjnika koji su posmatrali sa strane. Ako se odbiju oni koji su došli iz Beograda i drugih gradova (okolni parkinzi bili su okupirani registracijma BG, NS i drgih mesta) onda je sve jasno. Tiradu Milojka Pantića i ostalih govornika je izlišno uopšte komentarisati.

Vojo

pre 5 godina

Hvala ti Boze! Narod je shvatio na cijoj strani ne treba da bude!

caca

pre 5 godina

Svima je jasno da su ti protesti odavno pukli,samo sto opozicija nece da prizna da se raspala!!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija