• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. VUKČEVIĆ

23.02.2019

23:15

ŠEŠELJ: SKOTA TREBA PROTERATI IZ SRBIJE! Šef SRS traži da ambasador SAD odgovara za uvredu!

Politika

ŠEŠELJ: SKOTA TREBA PROTERATI IZ SRBIJE! Šef SRS traži da ambasador SAD odgovara za uvredu!

Podeli vest

Ambasadoru Kajlu Skotu trebalo bi otkazati gostoprimstvo i proglasiti ga personom non grata. Ko je on da određuje da li je neko na pravoj ili pogrešnoj strani istorije, poručuje Vojislav Šešelj

Šef SRS Vojislav Šešelj kaže da bi Beograd trebalo da otkaže gostoprimstvo američkom ambasadoru Kajlu Skotu i protera ga iz zemlje!

Komentarišući Skotovu izjavu da je Srbija na pogrešnoj strani istorije zbog podrške aktuelnom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, Šešelj u izjavi za Informer kaže da to predstavlja najgrublje kršenje diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari suverene i nezavisne države. Prema njegovim rečima, Skot nema pravo da bilo kome određuje koga će da podrži i sa kojim državama će imati dobre diplomatske odnose.

 

Odakle mu pravo?

Šešelj ističe da je Skotova reakcija na nedavnu zvaničnu posetu venecuelanskog zamenika šefa diplomatije Srbiji u najmanju ruku neprimerena.

- Zgrožen sam! Skotova izjava predstavlja grubo kršenje dobre diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene i nezavisne zemlje. Skotu bi trebalo otkazati gostoprimstvo i proglasiti ga personom non grata. Ko je on da određuje da li je neko na pravoj ili pogrešnoj strani istorije?! - pita Šešelj, dodajući da je Srbija uvek na pravoj strani kada se suprotstavlja američkoj dominaciji i hegemonizmu.

- Amerikanci su pokazali kakve su im namere kada su nas bombardovali 1999. godine. To, kao i ranija bombardovanja Republike Srpske, nikada im nećemo zaboraviti. Srbija će uvek biti uz Venecuelu i njen narod, a protiv američke agresije, kao što je bila uz vijetnamski narod tokom rata u Vijetnamu - ističe Šešelj.

Foto: tanjug

 

Raniji ispadi Kajla Skota

* dnevne novine Informer nazvao 'ološem i lažljivim novinama'
* Za lažnu državu Kosovo rekao da je suverena, a ne takozvana država

Podsetimo, Skot je posetu venecuelanske delegacije Beogradu na društvenim mrežama prokomentarisao sledećim rečima:

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije".

Pritisak na državu

Komentarišući ove navode, karijerni diplomata Zoran Milivojević ocenjuje da je ovo pritisak na Srbiju.

- Skotova reakcija predstavlja mešanje u unutrašnje poslove Srbije. On bi da nas prevede u grupu zemalja koje ne priznaju vlast u Venecueli. Srbija polazi od principijelnog stava da je to unutrašnja stvar Venecuele i poštuje izabranog predsednika. Inače, već duže vreme traje pritisak da uskladimo spoljnu politiku sa interesima Zapada. Smeta im to što ne uvodimo sankcije Rusiji, a sada će situaciju u Venecueli koristiti za dodatni pritisak. SAD ne mogu da prihvate da više nisu najmoćnije u svetu - zaključuje Milivojević.

IVICA DAČIĆ PORUČIO SKOTU: Tako se ne razgovara sa Srbijom!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Srbija neće podržavati državne udare bilo gde u svetu. Za sve ostale krize treba UN da se staraju, kao i diplomatija. U slučaju Venecuele diplomatijaje ta koja je omanula. Dvostruki aršini koji dovode do nestabilnosti čitavih regiona su opasni za mir u svetu. Ako je prestalo postavljanje pitanja o ubistvu novinara Kašogija, države su nastavile da sarađuju, zašto ne dozvoliti da narod Venecuele i njen legitimni predsednik mogu da koriste sredstva i državne resurse, a ne da umiru od gladi ili budu izložni torturi. Amerika je uspela sa Severnom Korejom da nađe minimum zajedničkog jezika, zašto ne bi mogla sa državom na gotovo istom kontinentu. Čak je i ideološki slučaj u nekoj sličnoj ravni.

Simo Djordjevic

pre 5 godina

Potpuno se slazem sa Seseljem..predugo se on ponasa kao da je on jedan od glavnijih u Srbiji, ali ne samo da to pokazuje ko je on kao licnost nego pokazuje i kakvi su Srpski politicari, boje se svoje sijenke samo da sto duze sjede u fotelji, koga briga o Srbiji i Srpskom narodu i posljedicama njihovih odluka ili nemoci odnosno hrabrosti (m*da) da donose odluke koje su u skladu sa interesima Srbije kao drzave i Srpskog naroda..govorim o proslim politicarima kao i sadasnjim, koji misle da su bogom dani i koji jedino mogu da se izderaju na nekog jadnika koji ne moze da prehrani svoju porodicu zbog bilo kojih razloga, a ima ih na pretek..kad politicari shvate da je to drzava gdje su oni rodjeni i njihova djeca i da drugu domovinu nemaju onda ce mozda, ponavljam mozda, da usklade politiku u dobrobit Srpskog naroda..neka im 'neprijatelj'pokaze kako se to radi, da se uce od njih kako se bori za svoju otadzbinu..ljudi moji otvorite oci..

Draganče

pre 5 godina

Njegova Ekselencija Gospodin Skot, po meni, nije uopšte loš čovek. Ne mrzi Srbe. Uvek , kad mu to "posao" dozvoljava on je opušten i mislim da se oseća dobro u Srbiji. Kad mu to posao zapovedi , onda se on retorički mlako objavi . Rikne, tek da se zna da je Amerika -lav i to je to. Što u svakom slučaju, bio on ambasod Amerike ili ne , mi gostoprimljivi Srbi svi kapiramo i kao nestašluk i svi mu tolerišemo. Dr, Šešelj, probudivši se iz svog zimskog sna, prvo što je ugledao na izlazu iz svoje pećine je njegova lična senka. On se od iste uplašio i pomislio da je to Mr.Scatt. Dobro jutro Mr. Sheshelj. Da li ste za kafu sa mlekom, ili bez. Pitao ga je Mr.Skot, a on se jadničak prepao.

SS

pre 5 godina

Nisam mu simpatizer,ali je u pravu za Skota,skotinu treba opaučiti jer je dosta njihovih provokacija u zadnjih 30 godina.

Saradžogla

pre 5 godina

Neka je proklet dan kada te je onaj izvadio iz zatvora u Bosni i doveo u Srbiju.U Hagu si bio bruka i sramota srpskoga roda.Zbog poganog jezika tamo su PO SVOJOJ ŽELJI bio 12 godina.Da si manje ponižavao sudije bio bi tamo bar tri godine i pustili bi te.Šokirao sam se kada sam saznao da si iz knjiga za osnovce prepisao šta piše o fašizmu i na tome doktorirao.Još kao dete si bio zao i sklon da svakog ponižavaš.Takav si bio i kao student pa ti tutnuli diplomu pre vremena samo da te ne gledaju a ti se hvalio KAKO SI INTELEGEN?Propao si na beogradskim izborima a to ti sledi i na izborima ukoliko ih Predsednik Vučić raspiše.Ukoliko se prišljamčiš SNS vrlo brzo ćeš biti glavni i vladajuća stranka ode u p ... Dobro,da se ne izražavam!

deda Raša

pre 5 godina

Skote ceo svet gladuje zbog imperijalisticke cizme Amerike, to ne vidis? Da Velecuela nema nafte ameri bi je ostavili na miru, bas kao i mnoge Africke zemlje gde deca umiru od gladi. Podrzavam Seska, da je on na vlasti vec bi mu dao kartu u jednom pravcu.

Jojita La Desfibradora

pre 5 godina

Džaba će otići, posle njega će doći drugi Skot!

sloba

pre 5 godina

taj Skot nije mu prvi put,da se mesa direktno i indirektno u drzavnim iinteresima zemlje gde zivi kao gosu treba mu to skratiti i proterati ga iz Srbije kao nepozeljnog Ambasadora koji pokusava da nametne svoja politicke interese a ne za dobrobit zajednickog zastupanja demokratije i prava NARODA!!!

Robert

pre 5 godina

Seselja treba zatvoriti u americke zatvore,i proterati osudjebog zlocinca iz srbije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija