• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2019

15:45

DAČIĆ I LOAZO RAZGOVARALI O KiM, EVROINTEGRACIJI I BUDUĆOJ SARADNJI: Odnosi će dodatno biti osnaženi dolaskom Makrona u Srbiju!

Politika

DAČIĆ I LOAZO RAZGOVARALI O KiM, EVROINTEGRACIJI I BUDUĆOJ SARADNJI: Odnosi će dodatno biti osnaženi dolaskom Makrona u Srbiju!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Natali Loazo, ministarka u Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, pitanju Kosova i Metohije i multilateralnoj saradnji

Ministar Dačić je, uz ocenu da su odnosi između Srbije i Francuske tradicionalno dobri i prijateljski, istakao da Srbija želi da se oni i dalje produbljuju. 

On je izrazio očekivanje da će dosadašnja uspešna saradnja kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, biti dodatno osnažena predstojećom posetom francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

(VIDEO) VUČIĆ I LOAZO: Predsednik Francuske Emanuel Makron u julu stiže u Srbiju!


Zahvalio je na podršci Francuske procesu evropskih integracija Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i tokom daljeg pregovaračkog procesa o pristupanju Srbije EU.

Natali Loazo je, istakavši da Francuska sa Srbijom neguje posebno bliske i prijateljske odnose utemeljene na savezništvu tokom Prvog svetskog rata, konstatovala da su savremeni bilateralni odnosi sadržajni i sveobuhvatni i založila se za jače prisustvo Francuske kako u Srbiji, tako i u regionu. 

Prenela je zadovoljstvo što je francuska kompanija Vansi preuzela upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i založila se za dalje unapređenje bilateralne ekonomske saradnje. 

Izrazila je i očekivanje da će dve zemlje nastaviti uspešno da sarađuju i na multilateralnom planu. 

Obostrano je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje intenziviranje svih vidova saradnje od obostranog interesa. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

Ko koga ovde pegla odlicni odnosi sa frnacuskom.... videli smo na proslavi u parizu dali je Vucic zaboravio de se tada nalazio IZGLEDA DA NIJE BAS BIO UVREDJEN a i ne mora on licno da se oseca ponizenim tamo je predstavljao moju OTADJBINU koju su "prijatelji" francuzi obezcastili Sta mi imamo da budemo zahvalni francuzima ???? seti te se sta je govorio SIRAK za bombardovanje Srbije ...........

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija