• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2019

16:27

VLADA ODLUČILA: Srbija će ubuduće koristiti naziv Severna Makedonija!

Politika

VLADA ODLUČILA: Srbija će ubuduće koristiti naziv Severna Makedonija!

Podeli vest

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da će u budućoj komunikaciji sa zvaničnim Skopljem koristiti naziv Republike Severna Makedonija ili skraćeni naziv Severna Makedonija

 

Vlada je danas usvojila Zaključak o korišćenju naziva Republika Severna Makedonija, na osnovu obaveštenja vlade ove zemlje svim članicama Ujedinjenih nacija o promeni imena.

S obzirom na to da Srbija ima dobre i razvijene odnose sa tom susednom zemljom, a da je promena imena sprovedena na pravno validan način, Vlada je konstatovala promenu imena i u budućoj komunikaciji koristiće naziv Republike Severna Makedonija ili skraćeni naziv Severna Makedonija, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija