• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

01.03.2019

20:12

PRLJAVA IGRA ŠIPTARA! Kosovski kriminalci nastavljaju da provociraju Srbiju

Politika

PRLJAVA IGRA ŠIPTARA! Kosovski kriminalci nastavljaju da provociraju Srbiju

Podeli vest

Tači i njegovi saradnici glume da su za ukidanje taksa na srpsku robu * Haradinaj, s druge strane, kao odbija da ih ukine * Jasno je da iza svega stoje zapadni moćnici koji hoće da slome Srbiju

Šiptarski lideri nastavljaju prljavu političku igranku. Uz podršku moćnika sa Zapada, pre svega onih iz Londona i Berlina, prištinski kriminalci nastavljaju da ucenjuju i Srbe i Srbiju, a sve izvodeći providnu predstavu za javnost u kojoj su jedni kao za, a drugi kao protiv ukidanja taksa na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH.

Samozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači, koji se sastao sa američkim zvaničnicima Nacionalnog saveta za bezbednost Džonom Eratom i Vilijam Berklijem, rekao je da su on i njegovi saradnici spremni da ispoštuju zahtev SAD za hitnu suspenziju taksa. S druge strane, takozvani premijer Kosova Ramuš Haradinaj, koji je prethodno navodno besan napustio sastanak sa Amerikancima (!?!), tvrdi da je odbio direktivu Vašingtona i da 'antisrpske takse' ostaju na snazi sve dok Srbija ne prizna 'nezavisno Kosovo'!

Bedna igrica


Hašim Tači je 'objasnio' da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u Briselu u dogledno vreme.
"Tači, Ljimaj i Ahmeti su to potvrdili u razgovoru sa Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem. Oni su izrazili spremnost da postupe po zahtevu SAD za suspenziju taksa i nastavak dijaloga sa Beogradom. Bilo je reči o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zaključak je da bi sporazum trebalo da bude konačan uz međusobno priznanje. Tači je ponovio da Priština ni po koju cenu neće dopustiti da posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno", saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

Ramuš Haradinaj, s druge strane, javno preti i kaže da takse ostaju sve dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.
- Dvojici zvaničnika Trampove administracije preneo sam da jesam za nastavak dijaloga sa Beogradom, ali da takse ostaju do postizanja sveobuhvatnog sporazuma u okviru postojećih granica, što ne podrazumeva republiku Milorada Dodika na Kosovu. Moj stav je nepromenjen, takse neće biti ukinute dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost - rekao je Haradinaj novinarima.

POMAHNITALI HARADINAJ NASTAVLJA PO SVOME: Sporazum i priznanje, pre suspenzije taksi! TRAMPOVI LJUDI U ČUDU!
 

ISA MUSTAFA, DSK

Foto: Tanjug

Tačiju sam ukazao na odgovornost vladajuće koalicije da pronađe rešenja kako bi održala partnerstvo sa SAD kao strateškim saveznikom Kosova. Potrebno je da se nastavi dijalog kako bi se osigurao legitimitet.

 

I sad smo mi svi kao veverice! I sad mi svi treba da poverujemo da je moguće da tamo neki Haradinaj sam za sebe, bez podrške Zapada, sme da odbije zahtev SAD i da se direktno inati sa zvaničnicima iz Vašingtona?! I malom detetu je jasno da je ovo samo providna igranka, jeftina predstava za javnost kojom Šiptari kupuju vreme i pokušavaju da slome Srbiju.

Deo EU podržava carine

Komentarišući sve ovo, Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, kaže da je neophodno izvršiti još odlučniji pritisak na Prištinu kako bi se suštinski vratila dijalogu.
- Priština anticivilizacijskim i provokativnim postupcima gura čitav region u pravcu destabilizacije, a pojedine zemlje EU podržavaju takvu antievropsku praksu albanskih lidera. Srbija je dosledno bila opredeljena za srpsko-albansko pomirenje, ali se Priština neodgovorno igra sa teško uspostavljenim mirom i, nažalost, prolazi nekažnjeno - upozorava Đurić.
 

PODŽAPALI SE ŠIPTARI! Mustafa poručio Haradinaju da ne glumi žrtvu: Iako si na vlasti NE MOŽEŠ DA RADIŠ ŠTA HOĆEŠ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija