• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.03.2019

23:15

(VIDEO) STEVO PENDAROVSKI PREDSEDNIK SEVERNE MAKEDONIJE?! Zaev isturio NOVOG IGRAČA - Prvi čovek za vezu sa NATO dolazi na vlast!

Politika

(VIDEO) STEVO PENDAROVSKI PREDSEDNIK SEVERNE MAKEDONIJE?! Zaev isturio NOVOG IGRAČA - Prvi čovek za vezu sa NATO dolazi na vlast!

Podeli vest

Nacionalni koordinator za NATO, Stevo Pendarovski, zajednički je kandidat stranaka vladajuće koalicije na izborima za predsednika Severne Makedonije, saopštio je večeras makedonski premijer Zoran Zaev

Predlog SDSM da Pendarovski bude zajednički kandidat, pored najvećeg partnera u Vladi Severne Makedonije, albanske DUI, podržalo je dvadesetak manjih koalicionih partnera SDSM i manje albanske partije u vladinoj koaliciji.

Na konferenciji za novinare posle sastanaka sa koalicionim partnerima, Zaev je ocenio da je to istorijska odluka i da će Pendarovski "biti predsednik svih građana podjednako u Republici Severnoj Makedoniji".

- Prvi put u Makedoniji različiti stoje iza jednog kandidata. Objedinili smo se ponovo svi, Makedonci, Albanci, Srbi, Vlasi, Turci, Romi, Bošnjaci i svi drugi. Stajemo iza natpartijsklog kadidata Steve Pendarovskog - rekao premiijer.

Zaev je rekao da podršku Pendarovskom moraju da potvrde organi svih stranaka pojedinačno. Kongres SDSM na kojem će biti formalizovan predsednički kandidat zakazan je za nedelju, 3. marta.

Stevo Pendarovski, koji nije formalno član SDSM, bio je kandidat te stranke na prethodnim predsedničkom izborima.

Predsednički kandidat najveće makedonske partije VMRO-DPMNE je univerzitetska profesorka Gordana Siljanovska-Davkova, a albanske opzicione partije Besa i Alijansa za Albance su podržale kandidaturu bivšeg ambasadora u NATO Blerima Reke.

 Izbori za predsednika Severne Makedonije biće održani 21. aprila, a ukoliko nijedan kandidat ne pobedi u prvom krugu, drugi krug šestih po redu makedonskih predsedničkih izbora biće 5. maja.

 

(FOTO) ŠOK U HRVATSKOJ! Postavio sliku ustaše sa ODRUBLJENOM srpskom glavom, a sada - SLINAVAC IDE U ZATVOR?!

 

HRVATSKA: Odobren prijem Severne Makedonije u NATO




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija