• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik/Blic

06.03.2019

19:15 >> 19:19

SRBIJO, MANI SE EU, HOĆE TE TEK DVE ZEMLJE, a jedna čak i nije članica! Naši istorijski 'prijatelji' Francuzi, ali i protivnici Nemci NEĆE DA ČUJU ZA NAS!

Politika

SRBIJO, MANI SE EU, HOĆE TE TEK DVE ZEMLJE, a jedna čak i nije članica! Naši istorijski 'prijatelji' Francuzi, ali i protivnici Nemci NEĆE DA ČUJU ZA NAS!

Podeli vest

Međunarodna firma za istraživanja i analizu podataka "JuGov" objavila izveštaj o tome koje bi zemlje EU imale naklonost prema prijemu Srbije i Kosova u EU

To istraživanje je preneo Blic, a ono je, kako se navodi, sprovedeno od 17. do 27. decembra prošle godine. Obuhvatilo je 8.538 građana u sedam zemalja - velikoj evropskoj trojci (Velika Britanija, Nemačka, Francuska), kao i skandinavskim zemaljama (Danska, Švedska, Finska i Norveška).

Navodi se da su rezultati istraživanja pokazali da bi Srbiju u svom društvu pre svih želeli Šveđani i Norvežani, a da su šanse Kosova, i kad bi bilo nezavisno, a nije - još gore, jer nijedna država nije većinski podržala prijem samootcepljene srpske pokrajine u EU.

Prema ovom istraživanju, 33 odsto Britanaca, 43 odsto Nemaca, 52 odsto Francuza, 41 odsto Danaca, 28 odsto Šveđana, 40 odsto Finaca i 28 odsto Norvežana su protiv ulaska Srbije u Uniju.

Među onima koji smatraju da je Srbiji mesto u EU je 24 odsto Britanaca, 31 odsto Nemaca, 20 odsto Francuza, 31 odsto Danaca, 41 odsto Šveđana, 26 odsto Finaca i 36 odsto Norvežana.

NATO BESAN ZBOG SAVEZA SRBIJE I RUSIJE! General Skaparoti: Balkan glavna meta ruskog malignog uticaja!

Blic navodi da iz ovog proizilazi da su jedine dve zemlje u kojima je više građana za nego protiv Srbije u EU - Švedska i Norveška, koja sama nije članica Unije.

S druge strane medalje - najveći procenat Francuza (52 odsto) je protiv toga, dok Nemci, Finci i Danci stoje odmah iza njih sa prosečnih 40 i više odsto, pa list zaključuje da bi se moglo reći da su Šveđani i Norvežani najmanje protiv nas.

Navodi se da je u anketi bilo i neodlučnih - 43 odsto Britanaca, 25 odsto Nemaca, 29 odsto Francuza, 28 odsto Danaca, 31 odsto Šveđana, 34 odsto Finaca i 36 odsto Norvežana ne zna da li bi Srbiji trebalo dozvoliti ulazak u EU.

SRBIJO, EVO KAKO TO PUTIN RADI - I PO 14.000 DOLARA PO PORODICI: Opsežan program za podizanje nataliteta u Rusiji!

Što se tiče Kosova, protiv njegovog ulaska u EU su 32 odsto Britanaca, 52 odsto Nemaca, 56 odsto Francuza, 44 odsto Danaca, 34 odsto Šveđana, 41 odsto Finaca i 31 odsto Norvežana, dok je „za" glasalo 22 odsto Britanaca, 24 odsto Nemaca, svega 13 odsto Francuza, 27 odsto Danaca, 35 odsto Šveđana, 25 odsto Finaca i 32 odsto Norvežana.

Neodlučnih u vezi prijema Kosova ima 45 odsto u Velikoj Britaniji, 25 odsto u Nemačkoj, po 30 odsto u Francuskoj i Danskoj, a za jedan procenat više u Švedskoj, dok 34 odsto Finaca i 37 odsto Norvežana ne zna da li bi Kosovo trebalo da bude deo EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Francuska je uveliko muslimanska država!Nemačka se sastoji iz 16 država od kojih neka ne možemo ni da izgovorimo!Svaka vuče na svoju stranu?To što nas nećedu u Evro zezanciju je čista DOBRA NAMERA! ... ČLANSTVO SE PLAĆA U MILIONIMA EVRA!Čitajući naše novine možemo naći savete hrvata da se klonimo Evro zezancije kao đavo od krsta!HRVATSKU GRAĐANI NAPUŠTAJU I ODLAZE U POZNATE EVROPSKE DRŽAVE GDE ZARAĐUJU NEKOLIKO PUTA VIŠE!Ulaskom u Evro zezanciju Srbija će biti razgrabljena prvenstveno od novca albanske narko mafije.A da mi srbi iz Srbije komandujemo toga ne bi bilo!

Vasko

pre 5 godina

Pa naravno da nece Srbiju ovakva kakva je sad. Kad se jednog dana dozovemo pameti, u sta cisto sumnjam, mozda i postanemo clan EU.

Japanac

pre 5 godina

Jel može neko da to kaže vašem jebenom predsedniku Vucicu koji samo priča o EU.

milan lala

pre 5 godina

EU vise od dve decenije nije ono sto je nekad bila . Uci danas ili u bliskoj ili daljoj buducnosti u EU znaci odreci se suvereniteta i slobode odlucivanja to jest preneti vlast iz parlamenta u Beogradu u Brisel / Berlin. Svima nama je poznato kako su nam oni "prijateljski naklonjeni" i sta bi to znacilo za nas narod i drzavu. Ako zelimo da se totalno rasturimo kao narod i drzava onda napred u EU.

SS

pre 5 godina

Sve je jasno odavno da nas ne žele,samo je nekome teško to utuviti u glavu.

Giša

pre 5 godina

Ma kakva njihova anketa pola od njih nezna gdje je sbija a kamoli političke prilike u njoj.Britanci nemogi među sobom da se odluče o izlaski iz EU a da znaju treba li Srbija da uđe u nju Franciska je islamska država šta drugo očekivati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija