• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2019

09:54

(VIDEO) BRNABIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Platforma Prištine je ZAVRŠNI UDARAC DIJALOGU, Srbija će reagovati odmereno!

Politika

(VIDEO) BRNABIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Platforma Prištine je ZAVRŠNI UDARAC DIJALOGU, Srbija će reagovati odmereno!

Podeli vest

Platforma Prištine je treći i završni udarac dijalogu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić novinarima, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao nakon usvajanja platforme i dodala da je taj dokument suprotan zdravom razumu

Brnabić je istovremeno rekla da će reakcija Srbije biti, kao i uvek, odmerena. 

Brnabić je novinarima prenela da je zaključak sednice da je bez sumnje usvajanje ovakve platforme treći završni udarac dijalogu Beograda i Prištine.

- Prvi udarac bilo je nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine. Danas je 2.149 dana od kada je potpisan Sporazum, a Priština nije uradila ništa, nije implementriala nijedno slovo tog dokumenta. Ne postoji ništa od Zajednice srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prištine i kičmeni stub sporazuma - objasnila je ona.

Foto: Tanjug

Drugi udarac, kako je rekla, je bilo uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH. 

Podsetila je da su takse prvo bile uvedene 6.novembra, a zbog mlake reakcije međunarodne zajednice 21.novembra povećana je na nebuloznih 100 odsto. 

(FOTO/VIDEO) DRŽAVNI VRH SRBIJE O PRIŠTINSKOJ PLATFORMI! Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, SRBIJA ĆE ODGOVORITI NA ŠIPTARSKE PRETNJE!

- Do danas nikako nisu ukinite. Priština je je dala jasnu poruku I EU i SAD da takse neće biti ukinute i to je bio drugi veliki udarac. Treći završni udarac je usvajanje ovakve platforme. Ona je suprotna zdravom razumu - zaključila je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AleksMache

pre 5 godina

Zakucala je Priština ekser na ovaj dijalog!

dara

pre 5 godina

Pristina pokazala da ne postuje ono sto je i sama potpisala.

Luka

pre 5 godina

Srbija uvek reaguje odmereno i racionalno.; na najadekvatniji moguci nacin.

Lala

pre 5 godina

KOGA BRE LAŽETE i pravite cirkus sa ovakvim sednicama. SRBIJA JE OKUPIRANA ZEMLJA. U General štabu NATO RADNICI IMAJU SVOJU KANCELARIJU! NIJE NAROD GLUP!

Fiora

pre 5 godina

Citam komentare i malo sam u cudu, pa zar ne znate da ce masoni da odluce sta ce biti? U svakom slucaju svi cemo da budemo robovi a veliki ce da nam se smiju. A sto je najsmjesnije vasi susjedi Alban ci ce da budu regionalna fora!

Dragojlo

pre 5 godina

Moja Ana je pametnica i najbolja u vladi!!!Srecan 8 mart!!!

Nk

pre 5 godina

Srbija uvek reaguje ispravno, za razliku od Pristine

Toma

pre 5 godina

Srbija se neće zaustaviti u borbi za svoje Kosovo

Shpresim

pre 5 godina

Polovina današnjih Srba na Balkanu je došla iz Rusije, i iz tog razloga kažu da su braća sa Rusima, a druga polovina srpskog naroda u Srbiji i na Kosovu su asimilirani Albanci. Veliki deo Albanaca koji su živeli u Srbiji bili su prisiljeni da se presele na Kosovo i Tursku, dok su drugi bili primorani da se asimiliraju. Svi Albanci iz Sandžaka koji su prihvatili muslimansku veru su se asimilirali i nazivali Bošnjacima ili su sebe nazivali muslimanima. Svi Albanci koji su imali pravoslavlje veru koji su ziveli od istočne granice Kosova do Niša, bili su primorani da se pretvore u Srbe, čak nije im bilo dozvoljeno da razgovaraju na Albanski jezik. Na području Novipazara, osamdesetih godina, još uvijek su postojali stari ljudi koji su govorili albanski, a sada je asimilacija postala takva da se ne osjećaju Albanci, već muslimani. Što se tiče Albanaca koji žive od istočne granice Kosova do Niša, asimilacija je bila brutalna, postoje pojedinci koji to znaju, ali oni nose to u srcu i ne smeju da se pokazuju. Isti fenomen se desio i sa makedonskim pravoslavnim Albancima koji su asimilirani u Makedoniju. Ima nekih koji su počeli da govore o svojoj albanskoj sudbini. Dragi stanovnici ovih područja, vrijeme je doslo da se ponovo pretvorite u Albance. Prematome Serbi Albonskog porekla probudite, nemoj da lazete jos vise sebe i da se ponasete kao daste Serbi.

Nadica

pre 5 godina

Dijalog nikada i nije bio deo onoga sto su Albanci primenjivali.

mimi

pre 5 godina

ovo je sada prevrsilo svaku meru nadamo se adekvatnom odgovoru vlade

Maja

pre 5 godina

Siptari na krilima podrugljivih siledzija opasno pokusavaju da dokuce vatru. Ne shvatajuci da je vatra opasna ako duva vetar. Tesko je kontrolisati i siri se veoma brzo.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija