• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.03.2019

09:30

DRECUN: Cilj Prištine da uspostavi kontrolu nad severom KiM!

Politika

DRECUN: Cilj Prištine da uspostavi kontrolu nad severom KiM!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je preokupacija Prištine da uspotavi kontrolu nad severom Kosmeta i instalira institucije samoproglašene države

On smatra da to ne može da se uradi bez proterivanja Srba sa KiM, jer narod to neće da prihvati, te je zbog toga pojačano prisustvo FIT jedinice (prištinska vojno - specijalna jedinica) u okolini Zubinog potoka, koje obavljaju pripreme i planiranja. 

Drecun je gostujući na TV Pink dodao da je pojačano i interesovanje međunarodnog faktora na severu Kosmeta, te da se sve češće mogu videti patrole slovenačkog, britanskog i nemačkog KFOR-a koji sve češće odlaze na sever.

- Očigledno je da prikupljaju informacije. Da li je to redovno praćenje situacije i pokušaj da se spreči eventualna izazivanje nestabilnost od strane Albanaca ili je to priprema za neke aktivnosti, još se ne zna. Treba da budemo obazrivi - naglasio je Drecun.

Postoji mogućnost, kako je rekao, da je njihov cilj da blokiraju administrativnu liniju i da onda krenu sa hapšenjima nepodobnih Srba, koji predvode srpski narod. 

Govoreći o poseti savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel, Drecun je rekao da mu je kao poslaniku i predsedniku skupštinskog Odbora za KiM "dosta više svega toga".

- Prestanite sa igrama, nadmudrivanjem, dajte rezultate. Ramuš Haradinaj sme da se suprostavlja celom zapadu, SAD-u, NATO snagama, Nemačkoj? Ako ste iskreni u tome da želite da se skinu takse i da se razgovori nastave lako ćete da rešite problem - naglasio je on. 

Na ramuša Haradinaja se, kako kaže, mora izvršiti dovoljno smažan pritisak, a to je moguće ako mu se "blokiraju ilegalne kriminalne aktivnosti i imovina".

"Izlasci sa sastanka", "lupanje vratima" su, prema njegovim rečima, priče za malu decu. 

- Ukinite takse i stavite ad akta ovaj katastrofalan papir (platformu) koji poziva na rat, a ne na pregovore - rekao je Drecun i dodao da su ta dva procesa povezana međusobno, ali da im se može pridodati i treći proces koji se dešava u centralnoj Srbiji i koji je usmeren na destabilizaciju aktuelne vlasti da bi se oslabila pozicija Srbije u rešavanju kosmetskog problema. 

(VIDEO) NAČELNIK GENERALŠTABA O SEVERU KOSOVA: Bezbednosna situacija stabilna ali nepredvidiva!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nije to cilj

pre 5 godina

hahahah, cilj Pritine je da otme Srbiji Kosovo, ali mi tu otimacinu necemo dozvoliti

Branko

pre 5 godina

Ukoliko KPS počne da blokira alternativne puteve na severu Srbija će morati reagovati.

Miki

pre 5 godina

Neko od velikih sila nije iskren u resavanju kosovskog pitanja, smesni su ako misle da im neko veruje da ne mogu naterati Haradinaja da ukine takse i da platformu Kosova proglaase nistavnom.

Milija

pre 5 godina

Priština želi etnički čisto Kosovo koje je očišćeno od Srba.

deki

pre 5 godina

Neka krenu na sever. Ja bih čim oni krenu poslao onih naših dopuštenih 1000 vojnika, ali ne na sever. Fora je izbeći sukobe. U isto vreme poslati u Štrpce i Gračanicu. Ne bi nas zapad tim činom napao jer se to desilo u isto vreme kad i šiptari rade svoju akciju. To je jednostavno psihologija.

Jovana

pre 5 godina

Dilj im je neopravdan i ne opravdava sva njihova jadna sredstva.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Iskreno receno,od nemackih izaslanika sada treba traziti dve stvari:postenu nagodbu sa Pristinom, koja se tice uspostavljanja granice, i podrsku da se nase stanovnistvo na severu obezbedi,takse su od sve muke pale u treci plan!

Hajni

pre 5 godina

Srbija nece odustati od svoje vekovne teritorije i svog naroda

Mara

pre 5 godina

Srbija se bori za svoj narod! Za svoje teritorije! Nas pretsednik nece dozvoliti otudjavanje bilo kog dela Srbije!

ivan

pre 5 godina

Cilj Prištine da uspostavi kontrolu nad severom KiM!

Vera

pre 5 godina

Srbija to nece dozvoliti i nece trpeti ucene od strane Pristine.

Luka

pre 5 godina

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju.

caca

pre 5 godina

Jedini cilj Pristine je da ukloni Srbiju,jer joj mnogo smetamo za njene mutne,prljave i zlocinacke gadosti!!!

Dehan

pre 5 godina

NJihov jedini cilj je da otmu sve sto je Srpsko

Dehan

pre 5 godina

Pristina nikada nece da dobije to sto zeli , moze samo da sanja

Senovic

pre 5 godina

Ма да ли је то могуће. Пасмо а не знасмо.

Maja

pre 5 godina

Bolest je poodmakla u Pristini, percepcija stvarnosti je kao saptaci i citanej iz karata. Ameriku ne interesuje nista vise od sopstvenih interesa. Dok imaju Siptare na konopcu imaju i predstavu. Ali publika ?

Stefan

pre 5 godina

SAD puštaju Albance, jer je lakše njima da prave faulove nego velikoj sili koja mora da vodi računa i o odnosu drugih sila prema njoj.

Gaga

pre 5 godina

Pristina sigurno nece uspeti da ostvari svoj cilj!

mimi

pre 5 godina

kako god da bilo na kraju ce ipak morati da se pregovara,moraju da shvate siptari da samo pregovorima mozemo doci do kakvog takvog resenja koji je mnogo bolji od rata,to je to sto vucic insistira svo vreme

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija