• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2019

12:46

BOREL NAGLASIO DA ŠPANIJA PODRŽAVA INTEGRITET SRBIJE: Samo dijalogom se može doći do rešenja!

Politika

BOREL NAGLASIO DA ŠPANIJA PODRŽAVA INTEGRITET SRBIJE: Samo dijalogom se može doći do rešenja!

Podeli vest

Ministar inostranih poslova Španije Žozep Borel naglasio je danas da je stav Španije o nepriznavanju jednoglasno proglašene nezavisnosti Kosova jasan i da Madrid smatra da samo kroz dijalog može da se dođe do trajnog rešenja ovog pitanja

Borel je, na konferenciji za štampu posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, rekao da je Španija posvećena miru na Balkanu i da veruje u dijalog kao najbolji načind a se prevaziđu problemi koji postoje u tom regionu.

Sporazum između Grčke i Severne Makedonije je, kako je ocenio, najbolji pokazatelj da je to moguće.

(VIDEO) DAČIĆ O IZJAVI FEDERIKE MOGERINI: Priština svoju platformu može da okači u hodniku parlamenta kao zidne novine ili interno obaveštenje


Borel je istakao da Kosovo i Katalonije ne mogu da se porede.

- Ono što se desilo na Kosovu nema veze sa Katalonijom. Ovakva poređenja padaju na gluve uši, nemaju težinu. Svakako se zagovornicima nezavisnosti Katalonije sviđa da prave poređenja takve vrste. Nijednu od situacija koje imamo u Evropi u vez separatističkih procesa nemoguće je porediti - objasnio je on.

Istakao da svaki put kada neki lider iz Katalonije poredi situaciju sa Kosovom nema potrebe da se to komentariše.

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ NA SASTANKU SA ŠPANSKIM DIPLOMATOM BORELOM O PLATFORMI PRIŠTINE: Protiv dijaloga su, ne znam šta je njihov sledeći potez!


Dačić je ukazao da je svaki slučaj poseban i da se separatizmi rukovode jednostranim aktima, da ne žele dijalog, zbog čega su neprihvatljivi.

- Mi odbijamo bilo kakvu vrstu kontakata sa separatističkim krugovima u Kataliniji - naglasio je on.

Borel je podvukao da Španija podržava evrospku perspektivu Srbije.

- Podržavamo želju Srbije da se pridruži evropskoj porodici, a reforme pokazuju da Srbija napreduje velikom brzinom - konstatovao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Jos jedna velika i važna država Evrope pokazala je svoj stav u vezi sa Kosovom, međutim,cini mi se da ma koliko država da ne prizna Kosovo i ma koliko da smo država pridobili na svoju stranu, najvažnije -Nemačka i Britanija,ipak uspevaju da vagu pretegnu na stranu Prištine!

Marija

pre 5 godina

Srbija je zahvalna Spaniji za postovanje celovitosti i suvereniteta Srbije a bilo kakav dijalog tesko da moze da se vodi posle ovako nerazumnih mera Pristine.

Nikola

pre 5 godina

Španija zaslužuje poštovanje Srbije jer nema nameru da prizna Kosovo.

Aaaa

pre 5 godina

Sve vise zemalja nas podrzava oko resenja problema na KiM.

Strahinja

pre 5 godina

Srbija ima jasan cilj i teži ka tome na diplomatski način za razliku od albanaca

Luka

pre 5 godina

Srbija i Spanija vode istu bitku za ocuvanje teritorijalnog integriteta i sasvim je jasno da je uzajamna podrska nesto sto se nikada nece dovesti u pitanje.

Didi

pre 5 godina

Spanija podrzava nas integritet i nase zalaganje da se dijalogom resi problem oko KiM i takva podrska nam dosta znaci

Jasna

pre 5 godina

Sve ce se vise Zemalja ce se udruziti da vratimo ono sto je nase a to je svetla buducnost Srbije !

Marica

pre 5 godina

Srbija napreduje u svakom pogledu, osimpo pitanju dijaloga sa Pristinom.

Rade

pre 5 godina

Spanija nas najbolje razume,isti problem ona ima sa Katalonijom.

Milija

pre 5 godina

Hvala Špancima na podršci koju nam daju i pružaju.

Maja

pre 5 godina

Španija razume Srbiju i na tome smo joj dosta zahvalni, a sada im je i predočeno da je Srbija uvek za dijalog, ali priština nije.

Maja

pre 5 godina

Španija razume Srbiju i na tome smo joj dosta zahvalni, a sada im je i predočeno da je Srbija uvek za dijalog, ali priština nije.

Suzana

pre 5 godina

Politika koju Srbija vodi ima sve više podrške, zalažemo se za mir i dijalog.

sarasavic789

pre 5 godina

Bitna nam podrška Španija da bi rešili dijalog sa KIM mirnim putem!

Milenko

pre 5 godina

Hvala Španiji što je našoj strani.. Problemi se rešavaju dijalogom, a ne provokacijama i pozivanjem na rat!!

Milica Milicic

pre 5 godina

Hvala Spaniji na podrsci koju pruza Srbiji po pitanju teritorijalnog integriteta.

Nale

pre 5 godina

Dijalog je jedini put do resenja i sa tim se slazu mnogi visoki zvanicnici.

Nena

pre 5 godina

Hvala im na podrsci i razumevanju Srbije koja ulaze veliki napor i trud da sa Pristinom uspostavi bolje odnose.

Goga

pre 5 godina

Односи две земље засновани су на срдачности, поштовању и узајамним симпатијама. Учвршћивање сарадње је наша заједничка жеља. Захвалност Шпанији што не признаје Косово је огромна.

dejana

pre 5 godina

Svima koji nas podržavaju i mi moramo da pružimo bezrezervnu podršku.

Nk

pre 5 godina

Zahvalni Spaniji na svemu. Srbija samo tezi ka mirnom dijalogu

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija