• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2019

09:30 >> 16:41

(FOTO/VIDEO) KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE! VUČIĆ U KLADOVU: Višemilionska ulaganja, putna infrastruktura među prioritetima!

Politika

(FOTO/VIDEO) KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE! VUČIĆ U KLADOVU: Višemilionska ulaganja, putna infrastruktura među prioritetima!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u poseti Borskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije

15.30 - Predsednik Srbije obišao je poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića u Rtkovu, a razgovarao je i sa lokalnim poljoprivrednicima.

 

Dočekali su ga ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Verbunkić i prozvođači iz tog kraja, a poslužen je tradicionalno pogačom i solju.
 

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je imao priliku da vidi proizvode koje je porodica Verbunkić napravila od voća i povrća iz svoje bašte - slatko, kompot, ajvar, a probao je i domaću rakiju.

 

Foto: Predsedništvo Srbije

U razgovoru sa okupljenima, Vučić najavio je da će biti obnovljen put Kladovo - Rtkovo, za šta će država iz repbličkog budžeta dati 75 miliona dinara, a ostatak sredstava izdvojiće "Putevi Srbije" iz sopstvenog budžeta. Naveo je i da će biti uloženo 1,3 milijardi dinara za put Kladovo - Brza Palanka, u dužini od 23 kilometara.

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima iz tog kraja na koji način država može konkretno da im pomogne. Zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu i dodao da je Nikola Verbunkić, proglešen za najboljeg domaćina u kladovskoj opštini.

 

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je posebno izrazio zadovoljstvo što se Nikolin sin Bojan, koji je bio u Austriji, vratio iz inostranstva da živi u Rtkovu, jer je važno da što više ljude ostane u Srbiji.

Nikola Verbunkić obrađuje 500 hektara plodnih oranica u Ključkoj niziji, a osim toga otvorio je i prodavnice stočne hrane od Kladova do Bora, kao i firmu "Bolji život" koja ima 18 zaposlenih, bez sezonskih radnika.
 

Foto: Predsedništvo Srbije

Gaji pšenicu, suncokret, kukuruz, ječam, tritikalu i ovas, a najmanje 80 odsto svoje proizovodnje prodaje negotinskoj Uljarici i fabrici stočne hrane "Agromil" iz Pojata.

Posle Rtkova, Vučić će otići u Bor gde će se, zajedno sa premijerkom Srbije Ana Brnabić, obratiti građanima.

15.05 - Predsednik Vučić je najavio danas u Kladovu da bi u martu 2020. godine trebalo da počne izgradnja brze saobraćajnice od Požarevca do Donjeg Milanovca. 

On je obraćajući se građanima rekao da će se tako taj deo Srbije povezati sa autoputem kod požarevačke petlje, kao i da će se za dve i po ili tri godine graditi i nastavak brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Kladova.

- Projekat za deo od požarevačke petnje do Donjeg Milanovca će biti gotov do kraja godine, tako da bi u martu naredne godine mogli da krenemo u izgradnu brze saobraćajnice. Ostaće nam samo deo od Donjeg Milanovca do Kladova, za koji mislim da krenemo da radimo za dve i po ili tri godine - naveo je Vučić.

Nagasio je da će tako imati bolju vezu sa Beogradom i da će svi moći da dođu brže do tog dela Srbije i obiđu taj "biser na Dunavu". 

Vučić je najavio nova višemilionska ulaganja u Kladovo, u putnu infrastrukturu, kao i kroz Dunavsku strategiju, kako bi se obezbedilo više turističkih potencijala i Kladovo stavilo na turističku mapu.

Rekao je da će biti uloženo desetine miliona evra u istočnu Srbiju.

- Mnogo smo uložili u jug, došao je red na istok Srbije. Da ulažemo i u Braničevski, Borski, Timočki okrug... da zaposlimo ljude, da Srbija može svojoj deci da obezbedi budućnost - rekao je Vučić.
 

Foto: Predsedništvo Srbije

On je građanima poručio da će u narednom periodu biti urađeno sve što do sada nije učinjeno zbog nedostatka novca i da će država na sebe preuzeti obavezu da oko milion evra uloži u toplanu. Najavio je i da će biti obezbeđen vodovodni sistem u naseljima u Kladovu koja sa tim imaju problema, ako i da će više od tri miliona evra biti uloženo u Opštu bolnicu.

Predsednik je naveo i da će biti urađen put Kladovo - Brza Palanka, dug oko 23 kilometara, u koji će biti uloženo 1,37 milijardi dinara i da će taj put biti "kao pista", kao i da će konačno biti završen most ka Milutinovcu. Biće proširen i sportski centar Jezero, a sredstva će biti uložena i u uređenje Tvrđavu i letnju pozornicu.

- Želimo da poboljšamo turističku ponudu Kladova i da povećamo broj noćenja sa 74.000 noćenja na 200.000. To je i način da povećamo zaposlenost i da pokažemo ostatku Srbije šta sve ima Kladovo - rekao je predsednik.
 

Foto: Predsedništvo Srbije


Vučić je napomenuo da će se raditi i kroz Dunavsku strategiju, kako bi se dodatno unapredio turizam.

- Videćete ponovo brodove, male, srednje i velike, koji dolaze od Beograda i Novog Sada ka Kladovu - rekao je on.

U tom smislu, posebno je istakao da će država, domaćinstima koja žele da ulažu u projekte etno sela, pomoći tako što će im dati polovinu sredstava.

- Taj novac dajemo za džabe, ne u kreditima. Kada hoćete da uložite novac, 50 odsto daće država. Nigde takve subvencije i podsticaji ne postoje na takav način. Želimo da pomognemo da stavite svoje mesto na turističku mapu - poručio je Vučić i dodao da je jedino što država traži da ta mesta zaista i rade.

Foto: Predsedništvo Srbije

On je rekao da su do 2014. godine sve fabrike bile razorene, a da je u međuvremenu obnovljena snaga srpskih finansija, te da sada imao novca za sve što je potrebno da se uradi.

- Plan je da ovde uložimo mnogo više, da deo ljudi vratimo ili makar da smanjimo trend odlazaka. Moraju gradovi i sela da nam opstanu, jer bez toga ne vredi sve što smo uradili - podvukao je predsednik Srbije.

Napomenuo je da je Kladovu potreban jedan značajan investitor, koji će otvoriti fabriku i zaposliti ljude. Ponovio je da Srbija mora da ima više dece, kako bi opstala.

- Mogu da me ne razumeju, da me kritikuju iz nevladinih organizacija da vređam žene. Ne znam čime vređam žene, ako kažem da bez dece nemamo budućnost. Neće imati ko ognjišta da nam čuva. Za koga sve ovo pravimo i šta će nam nova škola? To će deci našoj da ostane - poručio je.
 

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je imao i poruku za lokalne stranačke funkcionere, da razmišljaju o svom mestu, a ne o uskostranačkim interesima, jer su i Kladovo i Srbija važniji od toga.

- Tražim od vas naprednjaka i od socijalista - pamet u glavu, počnite da se dogovarate, da vas ja ne bih zvao u Beograda da se dogovarate - poručio je. 

On je zahvalio građanima na podršci koju mu pružaju.

- Hvala vam na tome, a naš je posao da radimo i moći ćete da vidite koliko, uz tu podršku, možemo Kladovu da vratimo - rekao je Vučić.

14.40 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je u Kladovu gde obilazi rekonstruisane zgrade Osnovne škole "Vuk Karadžić".

 

Vučića je ispred škole dočekao veliki broj građana koji su nosili zastave i transparente, a dobrodošlicu su mu poželili i predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić, direktorka škole Gordana Jovanović, zaposleni i deca.


Za kompletnu rekonstrukciju škole Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je više od 150 miliona dinara.

Obnovom su obuhvaćene sve tri zgrade škole - zgrada za učenike od prvog do četvrtog razreda, zgrada za učenike od petog do osmog razreda u kojoj su smeštene Muzička škola i škola za decu sa posebnim potrebama, kao i zgrada u kojoj je fiskulturna sala.

 

 

Radovima je obuhvaćena sanacija ravnog krova i krovne konstrukcije, obnova podova, zidova i plafona, sanacija sanitarnih čvorova, sanacija elektro mreže, ali i kompletna zamena unutrašnje i spoljašnje stolarije, zatim, sanacija fasade sa termoizolacijom kako bi se postigla veća energetska efikasnost.

Prema podacima škola je osnovana 1835. godine, a sadašnji naziv nosi od 1965. Škola raspolaže učionicama i kabinetima za izvođenje nastave, tri informatička kabineta, medijatekom, bibliotekom... Pored redovne nastave, učenici mogu da se priključe i sekcijama – sekcija mladih biologa, dramska sekcija, recitatorska, novinarska, sportske sekcije, i druge. U toj školi uči oko 850 đaka.

Školski hor je otpevao pesmu "Molitva", a na predsednika je najjači utisak ostavio devetogodišnji Stefan koji je na klaviru "bez greške" odsvirao Cigansku svitu. Vučić je malom Stefanu čestitao, interesovalo ga je koliko puta dnevno vežba, na šta je Stefan rekao da vežba 20 minuta svakog dana.
 

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je svim đacima škole poručio da treba da uče srpsku istoriju jer će znanje iz istorije moći da primenjuju u budućnosti. 

- Sve mogu da vam uzmu, ali znanje ne mogu da vam uzmu - rekao je Vučić đacima te škole, za čiju je kompletnu rekonstrukciju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila više od 150 miliona dinara.

13:45 - Predsednik Srbije stigao je u Negotin gde je obišao završne radove na zgradi Doma za decu i omladinu "Stanko Paunović“, ispred kog ga je sačekalo više od 3.000 građana. V.d direktorka doma Nadica Vasić je za Tanjug navela da je za rekonstrukciju ustanove Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je oko 30 miliona dinara, a opština Negotin 2,6 miliona.
 

 

U prvoj fazi radova, koji su počeli u julu prošle godine, obnovljena su tri objekta i zamenjena javna rasveta u dvorištu, a trenutno se privodi kraju sanacija i adaptacija glavne zgrade koja je namenjena za boravak dece ometene u razvoju.

Vasić kaže da je trenutno 12 korisnika sa smetnjama u razvoju i navodi da dom ima internatski deo za smeštaj 50 učenika srednjih škola iz drugih gradova. Dom ima šest objekata ukupne površine oko 2.500 kvadratnih metara. Ustanova je osnovana 1919. godine kao dom za ratnu siročad.

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije najavio je da uskoro počinju i radovi na poboljšanju infrastrukture u Negotinu, kao i podizanju turističkog potencijala, te da će najkasnije u oktobru doći ponovo u taj grad da, zajedno sa građanima, izvrši inspekciju onog što je učinjeno.
 

Foto: informer.rs

Vučić je posebno naglasio značaj radova na poboljšanju puta Negotin-Zaječar.

- Hoćemo da taj put izgleda kao pista, kako zbog vas ovde, vaših roditelja, ali i dece i rođaka koji žive u inostranstvu a žele da vas posete. Isto tako to je važno i zbog dolaska novih investitora. Spremni smo, kao što smo uložili u ovaj Dom, koji će biti otvoren u oktobru, 100 miliona dnara, da uložimo ogroman novac u obnovu javnih zdanja - rekao je on.
 

Foto: informer.rs

Kako je dodao, doneta je odluka da se uloži pet do sedam miliona evra u projekte za Rogljevo, Rajac, Smedovačke pivnice. 

Foto: informer.rs

- Hoćemo da napravimo vinarski, vinogradarski muzej, odmorišta, da pospešimo turizam. Napravićemo asfalt kako bi svuda I a svakom mestu bio bolji. Za manje od mesec dana krećemo sa radovima - ponovio je Vucicć ispred Doma za decu i omladinu "Stanko Paunović".

Foto: Predsedništvo Srbije

- Video sam ogromnu razliku, možemo da idemo u korak sa svetom, samo da budemo vredni i da radimo. Hoćemo da zaposlimo još 1.200 ljudi iz Bora, Zaječara i svih okolnih mesta, ali ja znam da nema spasa Negotinu ako ne dovedemo još barem dva investitora u ova mesta, potrudiću se da to ispunim - rekao je on. 

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik je rekao da je nakon obilaska RTB Bora ohrabren onim što je video i ukazao da je čitava Krajina mogla da izgleda drugačije, pola Srbije da bude ubedljivije bogatija, da smo pre dve decenije imali ljude koji ne bi radili samo za sebe, koji su samo krali.

- Ove godine proizvešćemo 41.000 tonu bakarnih katoda, a plan je da se za šest godian proizvede šest puta više nego što smo mi mogli da proizvedemo - ukazao je Vučić.

VUČIĆ JASNO ODGOVORIO ZLONAMERNIMA: Napadač sa Novog Zelanda NEMA NIKAKVE VEZE SA SRBIJOM, to je jeziv čin JEDNOG LUDAKA!

On je podsetio je da je Srbija 2014. bila pred bankrotom, pa je bilo neophodno da se sprovedu najteže reforme, a danas nam sve svetske finansijske organizacije kažu da smo na odličnom putu. Rekao je da ne brine za ekonomsku budućnost Srbije, već za KiM, zbog neodgovornog ponašanja tamošnjih poličitara.

- Moja poruka je čuvaćemo i naš narod, brinuti o nacinalnim interesima na odgovoran način - kazao je Vučić.

On se osvrnuo i na nedostatak mladih u ovim mestima.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Gotovo da nema mladih u Rogljevu, hoćemo da uložimo, dobro razumem probleme. Neko mi je dobacio da je trebalo ranije da to uradim, s razlogom su mi to rekli. Nismo imali novac, a morali smo da sprovedemo najteže reforme. Danas Srbija ima suficit u kasi, ne ostavljamo dugove našoj deci, to je velika razlika. Mi smo prošle godine za pet puta povećali proizvodnju, privući ćemo turiste, da bi ulagali u javne objekte. Morate da znate da sve što radimo, ostavljamo više novca vama - poručio je predsednik Srbije.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Želim da vas zamolim da brinete o vašoj deci, imaće gde da žive. Beskrajno vam hvala na podršci. Živela Krajina, živeo Negotin, živela Srbija! - na kraju govora poručio je predsednik.

13.00 - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti obnovljene dve deonice puta Negotin - Zaječar, u dužini od 12,5 kilometara.

- Radićemo puteve u ovom kraju. Dve deonice koje su loše na putu Negotin - Zaječar, od 12,5 km već su u planu. Tako da će sve da izgleda kao pista - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Rogljevačkih pimnica kod Negotina.

VUČIĆ ANALIZIRAO "ANALIZU" DVERI: Samo kritikuju, čekaju da drugi rade!

On je naveo da će u narednom periodu biti uloženo pet do sedam miliona evra u kraj između Smedovačkih, Rogljevačkih i Rajačkih pimnica, gde će biti uređeni putevi, odmorišta i autoparkovi.

Foto: Printscreen

Takođe, istakao je da Rajac svakako dobija vodovod i kanalizaciju, a da će se zatim raditi i projekat za Rogljevo i za Smedovačke pimnice.

- Promenićemo izgled ovog dela Negotina. Pokušavamo da deo ljudi ostane ovde, da žive i da mogu da zarađuju. To nije bio slučaj u prethodnih 70 godina - rekao je Vučić.

Konstatovao je da je kraj koji je posetio veoma lep, ali siromašan, te da su ulaganja neophodna.

- Ja ću doći za četiri-pet meseci, da obiđem sve i vidim šta smo uradili i napravili. A, videće se šta smo ovde uradili i kako će Bor da izgleda, a kako je izgledao do pre nekog vremena - rekao je Vučić.

12.08 Predsednik Aleksandar Vučić obilazi kompleks vinskih podruma Rogljevačke pimnice.

Dočekali su ga ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rukovodstvo opštine Negotin i meštani Rogljeva, među kojima i jedanaestogodišnja Marija obučena u narodnu nošnju koja ga je, kako običaj nalaže, poslužila pogačom i solju.

Vučić je najavio da će pet do sedam miliona evra uskoro biti uloženo u taj kraj kako bi se podstakao razvoj vinske industrije i unapredila turistička ponuda.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Dogovorili smo da uložimo između pet i sedam miliona evra. Deo novca će biti obezbeđen za 10 dana, a nešto za dva 2 meseca - rekao je Vučić u razgovoru sa vinarima.

Kako je rekao, to je ogroman novac koji će biti uložen u kraj između Rajačkih i Rogljevskih pimnica, kako bi se mesta spojila putem u dužini od osam kolimetara, uredila odmorišta, napravio vinski i vinogradarski muzej.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Da napravimo ovaj deo specijalnom turističkom tačkom i da uložimo ogroman novac kako bismo sačuvali ljude, jer je to najveći problem - ukazao je predsednik.

Foto: Predsedništvo Srbije

Kako je rekao, ljudi odlaze, a niko se ne vraća, iako u tom kraju zemlje ima mnogo potencijala.

 

- Ali, džaba nam je to, kad nemamo nikoga. Zato ćemo brzo da ubacimo veliki novac - rekao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji ima četiri ili pet krajeva sa dobrom zemljom i pogodnim klimatskim uslovima, a da je kraj oko Negotina jedan od tih.

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je ukazao i da vinska industrija konstantno raste.

"Dok proizvodnja piva i viskija pada, svuda u svetu pa i u Srbiji, vinska industrija konstantno raste", rekao je Vučić.

Foto: Predsedništvo Srbije

U razgovoru sa vinarima tog kraja, rekao je da je upoznat sa tim da su ranije imali male površine za sadnju i da je, uz uloženih 60 miliona dinara, sprovedena komasacija, odnosno ukrupnjavanje poljoprivrednih parcela na četiri dela opštine, kako bi se omogćilo da rade, imaju više vinograda i, samim tim, veću proizvodnju.

Foto: Predsedništvo Srbije

Rogljevačke pimnice su kompleks kamenih vinskih podruma gde posetioci mogu da uživaju u degustaciji raznih vrsta vina i domaćim specijalitetima. Od nekadanjih 400 pimnica veliki broj njih je urušen tako da sada kompleks čini 150 pimnica, od čega su 22 aktivne.

Foto: Predsedništvo Srbije

U njima se proizvode razne vrste vina: župljanka, smederevka, crna i bela tamjanika, šardone... Neke od njih su preuređenje za smeštaj posetilaca. Rogljevačke pimnice, uz Rajačke, Štubičke i Smedovačke, deo su Negotinskih pimnica.

Foto: Predsedništvo Srbije

Nema pouzdanih podataka o tome kada su prve pimnice izgrađene, na nekima od njih je uklesana godina gradnje, dok se za druge pretpostavlja da su izgrađene u drugoj polovini 19. i prvoj polovini 20. veka.

VUČIĆ O OPTUŽBAMA PRIŠTINE: Uveren sam da ću uskoro moći da kažem ko je ubio Olivera Ivanovića!

10.50 - Kineska kompanija Ziđin će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Time će se, rekao je on, šestostruko povećati proizvodnja u narednih šest godina, a najveći deo tog novca biće namenjen upravo za RTB Bor.

- Očekujemo da za šest godina proizvodnja bude veća - trostruko ovde u (RTB) Boru i još 80.000 tona bude proizvodeno u ''Timoku'' (Čukaru Peki). To je dakle petostruko ili šestruko veća proizvodanja nego što smo imali ranije - istakao je Vučić, obraćajući se radnicima tokom obilaska pogona topionice bakra Ziđin Bor.

 

 

Kaže da su ga naši ljudi tokom njegovih ranijih poseta RTB - u Bor uveravali kako smo čudesne pomake napravili, ali da je posle, kada je pronađen kineski partner, čuo od njih da bismo ubrzo morali da zatvorimo RTB da smo tako nastavili.

- To je trebalo da uradimo još pre 15 godina, onda bi Istočna Srbija izgledala mnogo drugačije. Želim da vas zamolim da radite vredno i borite se za svoje porodice. Imama apsolutno povenje u kineske prijatelje, kao što i oni imaju povrenje u naše radnike - poručio je Vučić.

Istakao je da je uveren da 5.000 radnika u RTB-u može da bude pokretač razvoja celog istoka Srbije.

- Hvala vam što ste prepoznali značaj trženja i pronalaženja strateškog partnera. Molim vas da pokažete da posvećenošću Bor može da ide napred i da možete da se poredite sa najboljim rudnicima u svetu i da ova topionica bude kao najbolje topionice u svetu.

 

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je poručio da će država uvek pomoći kineskim priajteljima da pronađu najbrži razvojni put za opstanak našeg naroda u Boru i čitavom istoku Srbje.

- Hvala što ste uvek bili uz svoj RTB-a Bor i što čuvate ovde svoja ognjišta - dodao je Vučić.

Vučić je prethodno u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Zijin Mining Group i Zi Jin Bor Copper istakao da je u proteklih nekoliko godina između Srbije i Kine potpisano i realizovano mnogo projekata.

- Ali, očekujem da ih bude još više. Ovo je prekretnica za RTB i kompaniju Ziđin, ali i važan projekat za odnose Srbije i Kine. Ova kompanija je garant da će se u Boru ostvarivati rudarska proizvodnja u skladu sa najvišim svetskim standardima i kada je u pitanju efikasnosti i kvalitet, ali i zaštita na radu i ekologija - rekao je Vučić.

10.15 - U proteklih nekoliko godina je između naše dve zemlje potpisano i realizovano mnogo projekata, ali očekujem da ih bude još više. Ovo je prekretnica za RTB i kompaniju Zi Đin, ali je i važan projekat za odnose Srbije i Kine. Ova kompanija je garant da će se u Boru ostvarivati rudarska proizvodnja u skladu sa najvećim svetskim standardima i kada je u pitanju efikasnost i kvalitet, ali i zaštita na radu i ekologija - rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Zi Đin Mining Group I Zi Đin Bor Copper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obilazak pogona topionice bakra ZiJin Bor Copper d.o.o. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Mar 16, 2019 at 3:17am PDT

 

Foto: Tanjug

 

 

10:05 - VUČIĆ U TOPIONICI "ZIĐIN"

Vučić je posetu Borskom okrugu počeo obilaskom pogona topionice bakra "Zijin Bor Cooper".

Foto: Predsedništvo Srbije

10:00 - Očekuje se da predsednik Vučić obiđe pogon topionice bakra ZiJin Bor Copper d.o.o
Vučić će prvo razgovarati sa rukovodstvom kompanije, a zatim će se obratiti radnicima i obići pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom "Zijin Bor Cooper" Longom Hiem.

Foto: Tanjug

Kineska kompanija Ziđin je sredinom decembra prošle godine zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) i uplatila 350 miliona dolara.

Predsednik će posle pogona topionice bakra ZiJin Bor Copper d.o.o, očići Rogljevačke pivnice, gde će razgovarati s lokalnim vinarima. 

U okviru posete predviđen je i obilazak završnih radova na zgradi Doma za decu i omladinu "Stanko Paunović" u Negotinu, kao i obnovljene Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kladovu. 

U Ratkovu će predsednik obići poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaće s lokalnim poljoprivrednicima, a za 17.00 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate građanima. 

Kampanja "Budućnost Srbije" počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primedbe građana. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ceca

pre 5 godina

Predsednik nastavlja kampanju za bolju budućnost svakog dela zemlje.

Mihajlo

pre 5 godina

Uspesna kampanja "Buducnost Srbije" se nastavlja danas u Borskom okrugu. Predsednik Srbije na taj nacin moze direktno da cuje pohvale i probleme gradjana.

Marica

pre 5 godina

Bravo predsednice! Opozicija treba da uci iz Vaseg primera.

Nina

pre 5 godina

Predsednik Vucic i SNS jesu i sadasnjost i buducnost Srbije, je u Srbiju ulazu i za Srbiju se zalazu.

Natasa

pre 5 godina

Predsednik ce biti docekan onako kako dolikuje.

Goran

pre 5 godina

Za Borski okrug je najbitnije što je država očuvala RTB.

mimi

pre 5 godina

pun pogodak za bor ,za sada vlas nije imala omasaj nijedan,sobzirom ko nas je vodio pre i da nisu nista uradili ,necudi me koliki su napadi na vucica i aktuelnu vlas,jasno se vidi razlika onih koji su napravili rezultat i onih koji nisu,zato je opozicija tako ekstremno nastrojena

rale

pre 5 godina

u ovakvim stvarima podrzavam vucica.vinograde je nekad imalo mahom svi koji zive na selu.ja ga nazalost nisam imao,ali znam kakvaje radost kad me je komsija ili prijatelj pozvao da pomognem u berbi,grozdza.danas od stotine vinograde mozda ima jedan ili dva a mozda se vise i oni ne obradzuju,sve je zaraslo u korov.ako bih bio mocan sve bih vinograde ponovo vratio u nekadasnje stanje,samo iz jednog razloga,zato jer je to bila najveca radost seljaka kad sazri grozdze,i nekada se takmicilo koji je vinograd lepsi.bude li pametnog naroda uz pomoc vucica ovo moze za par godina da se ostvari,i eto ponovo seoske radosti

anatodorovic

pre 5 godina

Jasno je da predsednik želi u svim mestima u Srbiji da poboljša situaciju i pomogne svom narodu.

Anita

pre 5 godina

Buducnost i uspeh nase zemlje je znatno vidljiv.

Nk

pre 5 godina

Kladovo zasluzuje turisticki jos vise da se razvija

Stefan

pre 5 godina

Predsednik se zalaže za ravnomeran razvoj svih okruga. Sve pohvale.

Zoran

pre 5 godina

Ulaze se u svaki deo Srbije cime se podstice sveukupni razvoj nase zemlje.

Aaa

pre 5 godina

Predsednik zeli da u svim krajevima Srbije ljudi lepo zivo.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija