• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2019

23:14 >> 23:30

STEFANOVIĆ: SRBIJA JE OZBILJNA DRŽAVA, svi koji su činili PREKRŠAJNA I KRIVIČNA DELA prilikom upada u RTS SNOSIĆE SANKCIJE!

Politika

STEFANOVIĆ: SRBIJA JE OZBILJNA DRŽAVA, svi koji su činili PREKRŠAJNA I KRIVIČNA DELA prilikom upada u RTS SNOSIĆE SANKCIJE!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su izvedeni svi koji su nasilno upali u zgradu RTS-a i da je sve uradeno na miran i ozbiljan način

- Bez prevelike upotrebe sile, policija je zaštitila sve koji rade na RTS i poštujući zakon uspostavila javni red i mir u toj zgradi, i da sve one koji su pokušavali da učine nešto nasiljem, iz te zgrade izbaci - rekao je Stefanović na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare, nakon što je deo demonstranata sa Boškom Obradovićem upao u RTS. 

Stefanović je istakao da je jedna osoba privedena zbog napada na policajca.

Takođe, naveo je da će u narednim danima nadležni državni organi dobiti sve informacije o ljudima koji su činili prekršajna i krivična dela i postupaće po tim prijavama.

- Srbija je ozbiljna država koja hoće da pokaže da vladavina prava nešto znaci i da nikome nije dozvoljeno da nasiljem ostvari cilj - rekao je Stefanovic.

On je poručio da ce policija postupati na isti način i u svakom budućem slučaju, kada neko bude smatrao da može nasiljem da reši bilo šta i da neće dozvoliti bilo kome u Srbji da nasiljem ugrožava druge ljude ili njihovu imovinu.

(VIDEO) STEFANOVIĆ O UPADU ĐILASOVIH I BOŠKOVIH NASILNIKA U RTS: Sve ih je manje, pa su postali nervozni i nasilni! DRŽAVA TO NEĆE DOZVOLITI!

Ministar je poručio da je okupljanje dozvoljena, ali ne i nasilje.

Stefanović je "čestitao" liderima Savezu za Srbiju zbog toga što su, kaže, najveću podršku za ovakvu vrstu nasilja dobili od Tačijevih, Haradinajevih i hrvatskih medija.

- Ja im na tome čestitam i očigledno je da je to nešto za šta se bore i zalažu - rekao je Stefanović.

Stefanović je pozvao građane da na miran način protestuju jer nasilje nikome neće biti dozvoljeno, a policija će uspostaviti vladavinu prava.

Naglasio je da je policija radila svoj posao, da je pozvala sve da napuste zgradu.

Stefanović je istakao da je grupa nasilno upala u zgradu, maltretirali i demolirali, i da je htela nasiljem da sprovode svoju pravdu u zgradi jedne televizije.

Stefanović je naveo i da je sada oko 400 ljudi ispred zgrade RTS i da oni mogu da se zadrže, samo bez nasilja.

Istakao je da je Srbija ozbiljna država i da nikome neće biti dozvoljeno nasilje.

Stefanović je naveo i da nasilja neće biti ako niko ne vrsi nasilje.

- Ne bi ni bilo nasilja da Đilas, Obradović nisu izavali nasilje, a policija ih je pristojno molila da napuste zgradu, za razliku od toga kada su oni bili na vlasti i suzavcem terali ljude.

Pozvao je lidere SzS da prekinu dalje nasilje, jer to što nemaju podrsku građana, ne znaci da treba da lome i da ruše i da spale RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Policija treba oštrije da reaguje. Ne mogu ludaci iz dela opozicije da terorišu RTS, novinare, zaposlene. Da određuju uređivačku politiku. Nikome nomalnom osim fašistima ne bi palo na pamet da rade nešto ovako odvratno u 21. veku. Dajte jaču podršku zaposlenima u RTS- u. Ovo nije opozicija već huligani koji treba po hitnom postupku da budu sprovedeni pred tužilaštvo!!!

Milan

pre 5 godina

Ove huligane i nasilnike strpati u zatvor i kazniti

MOSA

pre 5 godina

Vidim koliko smo ozbiljni kad je ruse kriminalci i lopovi.Ozbiljan je Erdogan sta je uradio kad su mu upali u televiziju.

Marija

pre 5 godina

Danas kada je Srbiji potrebno jedinstvo imamo delovanje klasicnh petokolonasa , sa primesama kvazi revolucionarstva.i drzavnog udara. Treba kazniti maksimalnim zatvorskim kaznama. Za primer.

Barka

pre 5 godina

A bespravni objekat na Pančićevom vrhu? Hoće li vlasnik tog objekta odgovarati pred zakonom?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija