• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.03.2019

20:04

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE OSUDIO NASILJE U BEOGRADU! Mijailović bio po strani dok su mu vređali kolege!

Politika

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE OSUDIO NASILJE U BEOGRADU! Mijailović bio po strani dok su mu vređali kolege!

Podeli vest

Nezavisni sindikat policije danas je najoštrije osudio bahato ponašanje i napade na pripadnike policije od strane pojedinih političara i demonstranata koji su sinoć nasilno upali u zgradu RTS

Istovremeno su pozvali predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića da pokaže brigu za policajce i da utiče "na svoje kolege političare Obradovića i Ðilasa" da ne pokušavaju da izazovu sukobe građana i policijom.

- Šutiranje, pljuvanje, provociranje i vređanje koje su trpeli policajci od razularene gomile, koja je demolirala prostorije i pokušala da linčuje novinare i druge na televiziji, vitlajući čak i motornom testerom, je van svake pameti - ističe se u saopštenju.

Policajci su, kako se ističe, i ovog puta bili na visini zadatka i pokazali izuzetnu profesionalnost i rešivši situaciju na miran način. 

-Podsetili bismo javnost i da su se u brojnim evropskim zemljama ovakve situacije rešavale suzavcima, penderecima i vodenim topovima, čemu srpska policija naravno nije pribegla. Nadamo se da će Veljko Mijailović i njegov Policijski sindikat Srbije bar jednom pokazati trunku brige za policajce i da će uticati na svoje kolege političare Obradovića i Ðilasa da prestanu da pokušavaju da izazovu sukobe građana sa policijom - navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, tek nekoliko sati pre sinoćnjeg huliganskog juriša, "Mijailović je sa svojom prijateljicom Jelenom Anasonović ispred zgrade MUP-a teatralno pozivao da se dođe na Ðilasove proteste i blatio pripadnike policije".

Dok su se pripadnici policije preznojavali, pokušavajući da zaštite novinare i ostale radnike RTS-a, smire situaciju i izvedu mirno demonstrante koji su divljali, Mijailović se izgleda sakrio u mišiju rupu, piše u saopštenju.

Kako se navodi, ostavio je naravno policajce na cedilu i podržao protestante da šikaniraju i napadaju naše kolege, jer su mu kao i uvek interesi policijskih službenika nebitni. Imao je preča posla, morao se pobrinuti da budu zadovoljeni interesi njegovih ortaka političara. 

- Zato danas molimo Mijailovića. Nisi se istakao u borbi za sindikalna prava policajaca, ali ako si ikad i bio policajac mogao bi bar da razgovaraš sa svojim političarima i utičeš da prekinu sa huškanjem svojih pristalica na policajce. I to huškanjem na policajace koji rade svoj posao profesionalno, u skladu sa zakonom i u interesu građana - poručio je Nezavisni sindikat policije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica Milicic

pre 5 godina

Podrska policiji Srbije, svaka cast onima koji su ovih dana cuvali javni red i mir.

Bojan

pre 5 godina

Policija je trebala da reaguje na gnusan gest nasilja od strane Djilasa,Obradovica i njihovih placenika.

Nikola

pre 5 godina

Sram da ga bude kako dozvolio da vredja kolege .

Nikola

pre 5 godina

Policija je bila na visini zadatka..staloženi i mirni

anci

pre 5 godina

Strasno, policija stiti nas, a narod im tako vraca.

ana

pre 5 godina

Policija više ne sme da toleriše ovakve napade

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija