• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2019

11:31

(VIDEO) DAČIĆ POSLE NASILNIH DEMONSTRACIJA U BEOGRADU: Nijedna zapadna ambasada nije reagovala, JASNO JE DA ĐILASOVI, BOŠKOVI I JEREMIĆEVI HULIGANI IMAJU NJIHOVU PODRŠKU!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ POSLE NASILNIH DEMONSTRACIJA U BEOGRADU: Nijedna zapadna ambasada nije reagovala, JASNO JE DA ĐILASOVI, BOŠKOVI I JEREMIĆEVI HULIGANI IMAJU NJIHOVU PODRŠKU!

Podeli vest

Nasilnim demonstracijama dela opozicije u protekla dva dana iz Beograda je poslata ružna slika, čime je naneta velika šteta Srbiji, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji smatra neshvatljivim da se o tim događajima nije oglasila nijedna ambasada, kao ni EU

Gostujući na Pinku, Dačić je rekao da se sve to događalo u danu kada je u svet trebalo poslati drugačiju poruku, poruku u vezi sa martovskim pogromom Srba pre 15 godina na Kosovu i Metohiji.

Umesto toga, kazao je on, otišla je poruka da o tome da navodno u Srbiji postoji nestabilnost, kriza, sukobi, incidenti...

- Time je naneta velika šteta Srbiji - istakao je Dačić.

Pitao je, kaže, predsednika Srbije i zaposlene u Ministarstvu spoljnih poslova da li se bilo ko od zapadnih ambasadora interesovao šta se dešava u vezi protesta.
 

Foto: YouTube printscreen

Odgovor je bio, navodi Dačić, da se niko od njih nije javljao ni Predsedništvu ni Ministarstvu i to u uslovima kada je Predsedništvo bilo "praktično blokirano", kada se pretilo Predsedniku i kada su demonstranti upali u državnu televiziju.

- Niko ni telefonski poziv nije uputio, ni Ministarstvu ni Predsedništvu, da bar pita šta se dešava - rekao je Dačić. 

Prvi potpredsednik vlade je uveren da bi se, kada bi se analiziralo ko je sve upao u zgradu RTS-a i ko je bio ispred Predsedništva, došlo "do zanimljivih zaključaka".

(FOTO) HULIGANSKI UPAD U ZGRADU JAVNOG SERVISA - Dramatične fotografije govore više od svake reči!

Očigledno je, smatra on, da ti ljudi imaju određenu podršku Zapada.

Osudivši ponovo demonstacije od proteklog vikenda, Dačić je istakao da je važno da se shvati "dubina ovih problema".

Kao svedok brojnih demonstracija u prošlosti, ministar je za ove od proteklog vikenda u Beogradu rekao da su "mačji kašalj".

Namera demonstranata je bila promena vlasti, ali taj cilj, kako je rekao, nisu ostvarili.

- U uslovima kada se Srbija iskristalisala kao faktor stabilnostio i u vreme kada smo vratili pitanje Kosova na dnevni red, iako je već bilo rečeno šta će biti sa njim, normalo da će svako ko ne voli takvu stabilnost Srbije da se raduje - kaže Dačić.

Foto: YouTube printscreen

On objašnjava da se nasilnim protestima stvara jedna velika lažna slika o tome da je došlo do prekomerne sile policije.

- Ovde se desilo suprotno, ovde je sila upotrebljena od strane onih koji su nasilno upali u RTS. Juče su govorili predsedniku Vučiću da neće izaći iz predsedništva, pa su ipak otišli - dodaje Dačić. 
 

(FOTO) JAVNO PRIZNANJE! Evo dokaza da je cilj protesta bio da se IZAZOVU NEREDI

Snimci koji se emituju na nacionalnim televizijama nisu snimci ni RTS-a ni Pinka , to su snimci onih koji su se nasli na protestima, rekao je Dačić objašnjavajući da se upravo iz tih snimaka vidi šta se dogodilo.

Kako kaže, za sve godine svog iskustva u politici, do sada nije se nije sreo sa manjim, a agresivnijim skupom demonstranata.
 

Foto: YouTube printscreen

- Na upad u zgradu RTS-a Boško Obradović je rekao da ih je obezbeđenje pustilo, a na snimcima se vidi kako su oni izgurali obezbeđenje i krenuli da traže studio. Od svega ovoga Nušić bi mogao da napravi odlične komade - dodaje Dačić.
 

BOŠKO REKAO SVOJIMA: DANAS NAM TREBAJU RAZBIJENE GLAVE, PA DA ZA SVE OPTUŽIMO POLICIJU I VUČIĆA!

Demonstranti na čelu sa Obradovićem i Đilasom, kaže Dačić, nemaju konkretne zahteve i njihov cilj je da se sa vlasti skine Aleksandar Vučić, nakon čega bi oni sami posle toga raspisali neke izbore.

- Zamislite da je Vučić juče rekao evo izbori, raspisujem, oni bi rekli da neće - naveo je Dačić i istakao da je veliki problem da se sada, kada predsednik Vučić treba da razmišlja o Kosovu, taksama i dijalogu, ovakve stvari se dešavaju u Srbiji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 5 godina

sta te briga, precices sa njima ako slucajno budu pobedili

bager

pre 5 godina

Vreme je da Srpska diplomatija malo pritegne nato ,,za pocetak postivi uslov ,ili vrse pritisak na Pristinu i hocemo rezultate pozitivne ili se ukida potpisani ugovor o slobodnom setanju Nato vojnika i tehnike po Srbiji ,,zakonska odgovornost za natovce cim nesto naprave u Srbiji,,nece oni mnogo brinuti ali ako se primeni izlazak i sporazuma i ugovora to ce ih malo probuditi ili ce bar otvoriti karte kroz,,bar mozemo znati na cemu smo

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija