• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2019

23:50

NEPRIRODAN SAVEZ ODBIJA GLASAČE! Aleksandar Popov: Radikalizacijom protesta unutrašnji problemi SZS postali izraženiji!

Politika

NEPRIRODAN SAVEZ ODBIJA GLASAČE! Aleksandar Popov: Radikalizacijom protesta unutrašnji problemi SZS postali izraženiji!

Podeli vest

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov smatra da su radikalizacijom protesta, u čemu je, kaže, najaktivniju ulogu imao lider Dver Boško Obradović, unutrašnji problemi Saveza za Srbiju postali izraženiji

- Obradović je imao najaktivniju ulogu tokom radikalizacije protesta, što može dovesti do velikih podela kako unutar Saveza, tako i među samim učesnicima protesta. Istine radi, to je od samog početka neprirodni savez u kojem preteže desnica i zato je pitanje da se sutra održavaju izbori da li bi pristalice građanske opcije glasali za takvu koaliciju. Glavni problemi u vezi sa ovim savezom proizlaze iz dva pitanja: kakav mu je odnos prema kosovskom problemu i EU - kaže Popov.

On smatra i da bi ostale opozicione stranke koje učestvuju u protestima trebalo jasnije da se odrede prema tome da li podržavaju radikalne metode borbe protiv vlasti.

Upadom u RTS i formiranjem živog zida oko zgrade Predsedništva protesti nisu više čisto gradanski kao što su, recimo, bili oni u Novom Sadu za RTV. Na te proteste više ne mogu da izađu porodice sa decom kada se donose tako iznenadne odluke poput upada na RTS.

 

SZS POSLE UPADA NA RTS PAO NA 6 ODSTO PODRŠKE: Đilasov savez trenutno ima manji rejting čak i od Sergeja Trifunovića

U tome prednjači Obradović, što može dovesti do velikog osipanja građana i krize protesta pošto barem polovina demonstranata nije za opciju desnice", smatra Popov i navodi da ovi problemi Saveza i protesta nisu bili vidljivi dok su na čelu demonstranata bile nestranačke licnosti.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

A sta treba da rade deca na protestima, zar drca ne treba da ide u skolu u civiliziranum drustvima. Zar ta deca treba ta gledaju vesala i motorne testere od ovih SIZOFRENIH DIVLJAKA !!!!?????

Lela

pre 5 godina

Protesti ce samo jos vise da uniste opoziciju.....

vedrana

pre 5 godina

Posebno se u subotu i nedelju videlo na "sponatnim" protestima da sa masom vladaju ljudi koji nemaju ideje, koji imaju cilj da naprave haos, koji rade sve po nalogu stranih sila.

Milenko

pre 5 godina

Razumne glasace odbija, pre svega, to sto Savez nema plan o EU, nema stav o Kosovu, nema ekonomski program, jedino sto nudi je agresija i divljanje.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija