• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2019

08:14

REPORTERI BEZ GRANICA OSUDILI NASILINI UPAD DEMONSTRANATA U ZGRADU RTS!

Politika

REPORTERI BEZ GRANICA OSUDILI NASILINI UPAD DEMONSTRANATA U ZGRADU RTS!

Podeli vest

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je danas nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televiziju Srbije, istovremeno pozivajući Javni servis da profesionalno izveštava o protestima

"RSF osuđuje metode demonstranata koji su nasilno ušli u sedište RTS-a proteklog vikenda protestujući protiv njenog pristrasnog izveštavanja i u pokušaju da učine da se njihov glas čuje", navedeno je u saopštenju ove organizacije.

"Neprihvatljivo je da demonstranti treba da preuzmu kontrolu nad nekim medijem kako bi izrazili svoje neslaganje s njegovom uređivačkom politikom i učinili da se čuje njihov glas. Takve metode krše osnovne principe zdrave demokratije", zaključila je RSF.

SZS POSLE UPADA NA RTS PAO NA 6 ODSTO PODRŠKE: Đilasov savez trenutno ima manji rejting čak i od Sergeja Trifunovića

U isto vreme, RSF poziva RTS da, kako se navodi, počne da izveštava o tromesečnom talasu antivladinih protesta u skladu s profesionalnim standardima.

- Pozivamo RTS da ispuni svoju ulogu javnog servisa, što će reći da bude pouzdan izvor nezavisnog novinskog izveštavanja - rekla je Paulin Ades-Mevel, šef deska RSF-a za EU i Balkan.

To, kako je objasnila, znači da RTS mora da pokriva talas protesta koji rastu prethodna tri meseca u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 5 godina

Opozicija se ponasa sramno i vrsi pritisak na medije.....

Jovana

pre 5 godina

Svi osudjuju nasilni upad demonstranata Sramno je na takav nacin pokusati smeniti vlast .

Mica39

pre 5 godina

Svaka iole normalna osoba ce osuditi i divljacki ulazak u zgradu RTS-a i onu bolest sa testerom... Protesti su pokazali svoje pravo, agresivno lice.

Laki

pre 5 godina

sada i rsf radi ono što hoće djilas. mesa se u uređivačku politiku. slažem se da treba objektivno da izveštava o procesima u beogradu, nijednom nisu rekli koliko ima protestanata, koliko ima protestanata a koliko huligana koji su angažovali djilas bosko i jeremić. rts nikad nije o tome izveštava. jer da su rekli da je zaista bilo 2000 ljudi na protestima a od toga 200 huligana, to bi bilo nepristrasno izveštavanje. zapitajte se vi iz rad kako ste izveštavali i izvrstavate sa svih konfliktnih mesta u svetu. Laki ste izveštavali o kosovu bosni hrvatskoj iraku libiji siriji. sram vas bre bilo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija