• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2019

15:19

PALMA: VELIKA KINA IZABRALA MALU SRBIJU ZA STRATEŠKOG PARTNERA!

Politika

PALMA: VELIKA KINA IZABRALA MALU SRBIJU ZA STRATEŠKOG PARTNERA!

Podeli vest

U poseti Jagodini boravila ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, koja je razgovarala sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom. Ambasadorka Čen Bo pozvala Markovića da poseti Kinu


- Jedna velika Kina izabrala je malu Srbiju za ekonomskog strateškog partnera i zahvaljujući Kini čiji su privrednici preuzeli Železaru u Smederevu i RTB Bor, povećala se proizvodnja u tim kompanijama i biće povećan broj radnika. Malo je reći da se zahvaljujemo Kini na pomoći. U Jagodini postoje dve velike kineske robne kuće i fabrika za proizvodnju papuča, a jedna kompanija iz Jagodine, koja se bavi preradom pilećeg mesa počela je izvoz u Kinu i već su dva kontigenta njihovih proizvoda izvezli u Kinu i zahvaljujući Kini ta kompanija proširiće svoje kapacitete - rekao je Palma i dodao:

- Srbija treba maksimalno da iskoristi bratsku ruku pruženu iz Kine. Srbija je imala i određenih problema od nekih evropskih država, jer su nas okvalifikovali kao državu koja je dovela kineske investitore, a koji proizvode ono što se proizvodi i u Evropi.

Foto: Informer

Politika koju vode predsednik Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ističe Marković,  je politika u interesu države Srbije i njenih građana.

- Srbija nikada neće da zaboravi Kini i veliku političku podršku. Kina nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Kina je bila protiv rezolucije Velike Britanije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, a koja je govorila o Srbima kao genocidnom narodu. Kina je bila protiv zahteva takozvanog nezavisnog Kosova da se primi u UNESKO i INTERPOL i siguran sam da će Kina uvek biti uz Srbiju - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo. 

ČEN BO POZVALA PALMU DA POSETI KINU


- Tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Kine je dugoročno. Međusobno poštovanje je najvažnije za odnose između naših država. Kina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i izbor Srbije da ide u Evropsku uniju. Postoji veliki potencijal da se naše strateško partnerstvo proširi. Takođe postoji i veliki  potencijal za saradnju između Jagodine i Kine i kineskih privrednika koji imaju veliko interesovanje za investiranje u Srbiji. U budućnosti će sve više i više kineskih privrednika dolaziti u Srbiju i sigurna sam i u Jagodinu gde imate dve ekonomske zone. Jagodina ima puno resursa, kako ekonomskih tako i turističkih. Sve je više turista iz Kine u Srbiji i siguran sam da će i Jagodina biti jedna od njihovih destinacija. Naš veliki potencijal za saradnju ogleda se i u okviru projekta „Pojas i put“ i u okviru projekta „16+1“. Ja samo uputila poziv predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi da poseti Kinu i učestvuje na ovogodišnjem forumu gde će se razgovarati o saradnji Kine i centralne i istočne Evrope - rekla je amabasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Markovićem.

Čen Bo je obišla industrijsku zonu u Jagodini, izložbeni salon fabrike za proizvodnju nameštaja „Jela“ i turistički kompleks u Jagodini.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija