• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

21.03.2019

09:14

TUGA I NEPRAVDA! U kafani "Luda kuća" u koju je Radovan Karadžić dolazio kao doktor Dabić, ogorčeni zbog presude Haškog suda!

Politika

TUGA I NEPRAVDA! U kafani "Luda kuća" u koju je Radovan Karadžić dolazio kao doktor Dabić, ogorčeni zbog presude Haškog suda!

Podeli vest

Zar doživotna? Nadao sam se da će uvažiti žalbe i smanjiti mu kaznu, a ovo je još gore nego pre tri godine. Nadao sam se, ali sam znao da takav sud ne može pravednu presudu da donese. Tuga i nepravda... Ovako je u sredu, uz čašicu, ozlojeđeno komentarisao presudu u Hagu izrečenu Karadžiću Ilija Čađenović, jedan od stalnih gostiju novobeogradske kafanice "Luda kuća"

U ovom lokalu, u kom je Radovan Karadžić često boravio pod lažnim identitetom dr Davida Dabića, oni koji ga vole i poštuju i u sredu su se okupili njemu u čast. Popili pokoje piće, razmenili utiske o konačnoj presudi Tribunala.

Sramna je to presuda - dodaje Zoran Blagojević. - Sve presude tamo, pa i ova Karadžiću, izrečena je protiv Srba. Niko u tom Hagu nije osuđen, ni kažnjen za zločine nad Srbima. Nijedna srpska žrtva nije dobila kaznu za svoje dželate.

Foto: pink.rs

Da se nezasluženo sudi samo Srbiji i Srbima, dodaje i Zoran Milić. A Mira Mihanjač, koja se predstavlja i kao "Mira radikalna sila", dodaje da je presuda kriminalna, da su je izrekli lopovi i prevaranti. Došla je u majici sa likom Radovana Karadžića.

- Nosila sam ovu majicu i dok sam se ovde, ne znajući da je to on, družila sa Karadžićem - priča Mira. - Znali smo ga kao doktora Dabića, a meni je izgledao kao umetnik, pesnik. Kad god bi me video ovako obučenu, s njegovim likom, salutirao bi mi.

Foto: pink.rs

Novinar Nebojša Jevrić, dugogodišnji izveštač sa ratišta u BiH, kaže da je najbolji komentar dao Bulatovićev junak Don Gruban: "Svim Srbima treba da se sudi. Krivi uza zid, a ostali po kratkom postupku".

- Pitam se samo kada će neko biti osuđen za poginule u Vogošći, na Grbavici, Ilidži... Za hiljade stradalih sarajevskih Srba, za koje se znaju imena počinioca - govori Jevrić. - Nadam se da će mu dopustiti da piše, jer da nije postao političar, možda bi zauzeo ozbiljno mesto u srpskoj literaturi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija