• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

21.03.2019

11:56

(VIDEO) DA NIJE TRAGIČNO, BILO BI SMEŠNO! Lazanski o katastrofalnom delovanju Haškog tribinala i o presudi Karadžiću!

Politika

(VIDEO) DA NIJE TRAGIČNO, BILO BI SMEŠNO! Lazanski o katastrofalnom delovanju Haškog tribinala i o presudi Karadžiću!

Podeli vest

Postojanje Mehanizma za krivične sudove u Hagu kao i njihovo delovanje da nije tragično bilo bi smešno, funkcionišu isključivo sa težnjom da se kroz rad ovog tribunala opravdaju nečiji politički potezi, rekao je za TV Pink, komentator "Politike" Miroslav Lazanski

 

Lazanski je komentarišući presudu Mehanizma za krivične sudove u Hagu Radovanu Karadžiću, rekao da ukoliko pogledamo troškove ovog tribunala i ko ih pokriva, možemo da vidimo i ko je režirao sve ovo. 

- Presuda Radovanu Karadžiću je isključivo politička presuda, jer mnogi dokazi nisu uzeti ni u razmatranje. To ima vrlo čudnih formulacija, neke tačke optužnice se preklapaju – rekao je Lazanski. 

Komentarišući hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, rekao je da svi koji su učestvovali u tome moraju da se pokriju ušima.

- Zna se jako dobro ko je njih hapsio. Sad svi ti koji su učestvovali u tome neka se pokriju ušima. Haški sud zvanično pretenduje da uspostavi pravdu, ali nažalost ovo nije put ka pomirenju, dok god istina ne bude saopštena. Najveći zločin svih zločina je bilo uništenje Jugoslavije. Ne možeš da nateraš tri nacije u BiH da žive zajedno ukoliko nisu hteli da žive u okviru Jugoslavije – rekao je Lazanski. 

Kako kaže, niko ne spominje jednu vrlo bitnu činjenicu, a to je da je Srebrenica bila zaštićena zona pod pokroviteljstvom UN, a u takvoj zoni ne sme da bude ni oružja niti bilo kakve vojne formacije. 

- Ne ulazim u to koliko je u toj zoni vršeno zločina prema srpskom stanovništvu. Za Srebrenicu i mesta oko nje nemate nikoga koje optužen. Pitamo se gde je tu sada pravda i pomirenje. Dobijamo poruku da su Srbi glavni krivci za rat. I ukoliko su oni to hteli da poruče tu ne može doći do pomirenja – rekao je Lazanski. 

Foto: pink.rs

Kako kaže, ova presuda je udarac po Srbima kao naciji. Lazanski je komentarišući izjavu Stipe Mesića o presudi Radovanu Karadžiću rekao da je to nije ništa čudno i da takve izjave i ličnosti ne može ozbiljno da razume.

- Svaki sud posle bilo kog rata je takoreći sud pobednika. Amerika je dovela do Dejtona, ona finansira Haški tribunal i sada imamo Mehanizam haškog tribunala. Da nije tragično bilo bi smešno. Tu je takođe prisutna težnja da se kroz rad ovog tribunal opravdaju nečiji politički potezi – rekao je Lazanski.

Komentarišući aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji i zajedničke vojne vežbe vojske Albanije i takozvane vojske Kosova na teritoriji KiM, i rekao da ga zanima formalni preduslov ulaska albanske vojske pod izgovorom nekakve vežbe. 

- Kada sam pre nekoliko godina razgovarao sa komandantom KFOR-a, on mi je rekao da ni jedna strana vojna sila ne može ući na Kosovo bez njegovog odobrenja. Pitao bih sadašnjeg komandanta da li je i kada dao dozvolu za ovaj ulazak. Pod kojom vrstom izgovora su ušli i ko im je dao dozvolu – rekao je Lazanski. 

Foto: pink.rs

On je istakao da je ovo jedan od načina produbljivanja i korak bliže nastojanju da formiraju Veliku Albaniju. 

- Prvog januara smo imali brisanje granice, imamo jedinstven kulturološki prostor, nema smetnji za zajedničku diplomatiju, i sada dolazak albanske regularne vojne jedinice, a da KFOR ne reaguje na to.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kica

pre 5 godina

Izuzeli sudije jel su kazu protiv srba PA doveli nove pogodne valjda one Koji vole srba PA se cak pocelo da prica da Radovan ide kuci za srbiju zemlju koja mu je I rekla da ubija bosnjake I pravi veliku srbiju Ali kada su I te nove sudije videle dokaze I cinjenice protiv srpskog monstruma morale su da presude dozivotnu Krvniku SAMO boli to sto nije nalogadavac srbija osudjena jer Radovan je samo izvrsitelj naredjenja iz srbije AL neko u Evropi svesno tu istinu pod tepih mete ZALOSNO DA ZVER U SRBIJI OSTANE NEKAZNJENA DA BI SE I ONA SMIRILA OVAKO ZNAJU DA SU ZLA CINILI A DA OSTAJU NEKAZNJENI JER IH NEKO STITI PA ZATO OVAKO ZVER I REZI I GLUMI NEVINASCE I JOS I ZRTVE SRPSKIH ZVERSTAVA OPTUZUJU NEVINE DA SU KRIVI OCE ZLOTVORI KRVNIKE DA OSLOBODE ODGOVORNOSTI A NEVINE DA KRIVIM PROGLASE

Nile

pre 5 godina

Haški sud je svoje napravio i to pošteno eto hrvatske generale koji su se branili je oslobodio i eto ih plivaju u milionima sa svojim firmama a one koji su napadali BiH je osudio a osudio je i sve Srbe koje je trebao da osudi a i Mladića će na doživotnu..... Ne mora se nekome to svideti ali taj je sud na kraju se vidi napravio odličan poso i pokazao svima da je pravda spora ali dostižna i ono još bitnije da će ih za u buduće stići ruka pravde i doživotna robija ko to hoće da ponovi i.

PITANJE

pre 5 godina

Šta ne bi trebala recimo Balkanska kraljica Kolinda da predloži Savetu bezbednosti u UN da se ukine Federacija i entiteti i da se vrati Republika BiH kako je i bila u Jugoslaviji jedna od 6 Republika a granice su i ostale iste i stvar je rešena jer drugo rešenje je da se čisti sa novom Olujom i od katolika i muslimana u prvom narednom ratu a čisto sumnjam da će FBiH ući u EU sa tom dokazano i potvrđeno genocidnom tvorevinom a?

Kažu

pre 5 godina

Na dan presude na HRT-u u emisiji Otvoreno u analizi presude rekoše Hrvati lepo i otvoreno da je Rusija uradila sve i očajnički lobirala da se Karadžić OSLOBODI pa zašto se sada o tome ćuti i da li će uspeti da spase bar Mladića!

Anti

pre 5 godina

Nije kriv srpski narod nego je SPC od 1219g kad je priznala Vizantija to čisto zlo u ovom delu sveta koje pokreće sve ratove i stradanja koje huška i truje i uništava... Dnevno.hr PATRIJARH IZ PAKLA: Pavle, ženomrzac kojeg je Arkan nazivao ‘vrhovnim komandantom’

Stojan

pre 5 godina

U redu je sve sto kaze gospodin Lazanski, nego sta radite u vezi svega toge? Nije dovoljno samo pricati u prazno, treba formalno pitati KFOR, treba neka aktivnost. Gledajuci sa strane kao da jedino Vucic nesto radi i preduzima a svi drugi komentarisu. Lako je pricati, treba raditi nesto u vezi tih velikih problema da se dobiju dokumenti kao na primer napisano to sto je KFOR rekao i tako sve drugo. Uglavnom mi svi vidimo sta oni rade ali smo nemocni da bilo sta pojedinacno uradimo.

Ivan

pre 5 godina

Jadni narode. Ovaj PAS RATA prozivio zivot u sva vremena a Vi gde ste. Sta ste Vi dobili od svih njegovih analiza.NISTAA

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija