• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.03.2019

16:32

SJAJNA VEST ZA POLJOPRIVREDNIKE! STEFANOVIĆ: Neće biti preregistracije traktora

Politika

SJAJNA VEST ZA POLJOPRIVREDNIKE! STEFANOVIĆ: Neće biti preregistracije traktora

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

- Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza - naveo je Stefanović, saopšteno je iz MUP-a.

On podseća da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 3. aprila ove godine.

- Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima - objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, "jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoki

pre 5 godina

Bolje ti reci narodu - koliko si dobio evra da kupis za policiju auta marke PEUGEOT i SKODE umesto FIATA koji proizvodimo ovde u SRBIJI. KOLIKO SI DOBIO EVRA ISPOD STOLA ?????????

Saradžogla

pre 5 godina

JA SAM AUTOR IDEJE DA MI PENZIONERI IMAMO trajno overene zdravstvene knjižice!Overovalo se sa trajanjem do 6 meseci i žalosno je bilo gledati stare ljude kako čekaju u redu radi jednog pečata!Ja sam napisao predlog državnim organima da overa na 6 meseci je maltretiranje penzionera.Danas podnosim zahtev da produžetak vozačke dozvole bude duže od tri godine.Zašto ja ovih dana moram da platim tuce hiljadarki za produžetak vozačke kada mi se ništa nije promenilo na gore zdravlje?Ako treba da se pregledamo onda da bude besplatno.

Wragec

pre 5 godina

Jeste, čujem jednog cigu gvožđara da komentariše na ulici da je čuo da će morati konja i špediter da tera na valjke, da bi dobio trajnu tablicu , sad juri da nadje doboše i pakne za taj tip špeditera iz 1959, a kaže da če morati i konja da potkiva, da bi prešao tehnički ... Strašno !!!

Ivan

pre 5 godina

A šta će biti sa mopedima?I dalje pljačka i teranje na polaganje A1 kategorije?

gregor

pre 5 godina

Ovo vam je kao u marketima,prvo istaknu cenu za 50% veću od realne a onda vam daju akciju od 30%.Pa isti taj pravilnik o preregistraciji je usvojilo isto ovo ministarstvo pre godinu dana pa sad oni će to kao da ukinu jer se brinu za našeg poljoprivrednika.Bliže se izbori.

Dibrjca

pre 5 godina

Opet, po ko zna koji put, ljudi koji su to uradili na vreme po zakonu, ispali su VELIKE BUDALE. Hvala ti Srbijo, majko i Vama doktoirima, mnogo ste mi i vi pametni u pm.

Vladimir

pre 5 godina

DAJ I MOTORI SA STARIM SAOBRAĆAJNAMA I TABLICAMA. BICIKLI SA MOTOROM IDU GODIŠNJE NA TEHNIČKI BEZ PREVODA I NOVIH TABLICA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija