• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.03.2019

10:46

RADOJIČIĆ O NATO AGRESIJI: Najtužniji početak proleća bio je 24. mart 1999. godine!

Politika

RADOJIČIĆ O NATO AGRESIJI: Najtužniji početak proleća bio je 24. mart 1999. godine!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je 24. marta 1999. godine bio najtužniji početak proleća u istoriji Beograda i Srbije i da ni nakon 20 godina od početka NATO agresije tuga i bol za nedužno stradalim građanima ne prestaje

- Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana - rekao Radojičić.

- To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje - ocenio je Radojičić i istakao da se ni "nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo".

DA SE NE ZABORAVI! Širom Srbije se obeležava dve decenije od početka NATO agresije!


Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su "u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala". 

- Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju - rekao je beogradski gradonačelnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 5 godina

Nato bombardovanje SR Jugoslavije je jedan od najvecih ratnih zlocina druge polovine XX veka.

Danica

pre 5 godina

Nato agresija se ne sme zaboraviti . Nikada im necemo oprostiti nevine zrtve!

minja03

pre 5 godina

Oni koji su vršili NATO agresiju nad Srbima ,ne mogu nam biti prijatelji.

mila

pre 5 godina

Najtužniji početak proleća bio je 24. mart 1999. godine!

Vanja

pre 5 godina

Nikada nećemo zaboraviti taj dan kada je počela NATO agresija i tuga koja je ostala je velika.

Boban

pre 5 godina

Da se nikada ne zaboravi šta su nam učinili NATO agresori i da se ne dozvoli više nikada da se izvrši agresija bilo kom narodu.

Dante

pre 5 godina

Bombardovanje se nikada nece zaboraviti a tuga i bol nikada nece proci.

Dušanka

pre 5 godina

NATO je tog nesrećnog 24 marta poništio međunarodno pravo i počinio veliki zločin.

Nale

pre 5 godina

Ta godina je ostavila dubok trag i bolan oziljak svima,a narocito onima koji su izgubili nekog bliskog.

slađa

pre 5 godina

Da. Gradonačelnik Beograda je u pravu. Bilo je to najtužnije proleće u Beogradu i Srbiji. Stradanje dece j e onaj graničnik koji neko delo čini zlodelom. Niti bi Srbija imala milosti za one koji su ubijali neku drugu decu u njeno ime, izaleđa, ali zato ne može imati milosti ni oproštaja za pobijenu nedužnu mladost u Srbiji. Ta mladost je možda gajila u sebi genijalce svetskog nivoa kakve smo svetu kroz istoriju davali. Vrhunske sportiste, naučnike, umetnike. To nikada nećemo saznati. Zbog separatista na KiM smo izgubili i trajno ruinirali ljudski kapital. NATO nam je to učinio. Dok je sve oko nas cvetalo, priroda mirisala u svom drevnom poretku, deca Srbije su stradala. Godišnja doba su opstala, Srbija je opstala, ali nedužne ne možemo vratiti, zaboraviti niti oprostiti. Molimo se za zdravlje najmilijih, sve dečice u našoj zemlji. Za njihovo novo proleće u kome će pamtiti one koje je zlo prerano uzelo te kobne 1999. godine.

nena12

pre 5 godina

ne ponovilo se NIKOME i NIKADA.. Ne zelim ni da se prisecam

ivan77

pre 5 godina

Objavite ,molim vas ,imena svih žrtava i da Bog da im se ,svima koji su učestvovali direktno i indirektno u bombardovanju,svake noći,u snu javljalo po jedno od tih imena.

mimi

pre 5 godina

dobro je da se sirom srbije svuda obelezava ovaj dan ,i dobro je sto aktuelna vlast vrlo aktuelno ucestvuje u evociranju tih uspomena

Natasa

pre 5 godina

To proleće nam je ostalo u tužnom sećanju!

Marija

pre 5 godina

Kako, kako decu da im oprostimo?? Bezumlje! Nikad u NATO, nikad sa agresorima i ubicama!

mira

pre 5 godina

Bol i tuga cak i posle 20. godina ne prestaje. Tragedija koja je zauvek ostavila posledice na srpski narod.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija