• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zavetnici

25.03.2019

18:25

OD NIŠA I PRIZRENA DO NOVOG SADA:  Zavetnici se poklonili žrtvama NATO agresije!!

Politika

OD NIŠA I PRIZRENA DO NOVOG SADA: Zavetnici se poklonili žrtvama NATO agresije!!

Podeli vest

U više gradova širom Srbije predstavnici Srpskog sabora Zavetnici odali su poštu žrtvama NATO agresije na 19. godišnjicu od bombardovanja SR Jugoslavije.

Poruka koju su ispisivali na vencima od Niša do Novog Sada glasila je: “NAŠ ZAVET JE DA VAS VEČNO PAMTIMO!”.

Članovi Zavetnika posetili su i srpske enklave na KiM i donirali skromnu humanitarnu pomoć ugroženim porodicama i najmlađima u Orahovcu i Velikoj Hoči.

Delegacija Zavetnika poklonila se žrtvama NATO agresije pred spomenikom posvećenim braniocima Otadžbine.

Milica Đurđević Stamenkovski tom prilikom je poručila da je NATO ubijao decu koja još nisu stigla da nauče da izgovore reč – RAT.

- Tamo gde je NATO demokratija na delu, gde su vaše baze, misije i vojska – tamo su rušeni naši manastiri i crkve, proterivane kolone ljudi, skrnavljena groblja. Tamo gde je vaša čizma zabeležena je najmanja stopa povratka raseljenih lica na svetu! Otimate nam zemlju, a od nas zahtevate da stavimo potpis na predaju onoga što je naše, obučavate teroriste koji sebe danas nazivaju “vojskom Kosova”. Zločince ste postavili za premijere, trgovce organima za pregovarače, narko kartel pretvarate u državu.

Nikada niste izgovorili reč – IZVINITE! Valjda očekujete da mi tražimo oproštaj od vas što ste nas bombardovali. Nikada nijedan dinar ratne odštete izražene u milijardama niste platili, nego još tražite da Srbija uđe u NATO pakt i plaća vaše neokolonijalne ekspedicije po svetu.”, istakla je članica Predsedništva Zavetnika.

Foto: zavetnici.rs

 

NIŠ DOBIJA ULICU LJILJANE SPASIĆ

–  U gradu koji je gađan kasetnim bombama u sred bela dana, Zavetnici su predvođeni gradskom odbornicom, Jelenom Đorđević,  ukazali da je vreme da Niš dobije ulicu sa imenom “Ljiljana Spasić”.

“Gađali su pijacu, bolnice i železničku stanicu. Trudnica Ljiljana Spasić je simbol stradanja i zato će Zavetnici pokrenuti peticiju da jedna ulica ponese njeno ime kao simbol nepravde koja nam je učinjena.”, istakla je Jelena Đorđević.

Foto: zavetnici.rs

 

U KRALJEVU POLOŽILI VENCE

Delegacija predvođena članom Glavnog odbora, Strahinjom Ercom, položila je venac na spomenik posvećen stradalima od 1991. do 1999. godine.

Erac je podsetio na pogibiju 107 Kraljevčana i bombardovanje aerodroma Lađevci.

- Ovde su imena sinova Kraljeva nevino postradalih u NATO bombardovanju. Naša je obaveza da ih se sećamo. U Kraljevu živi više od 20 000 Srba raseljnih sa KiM, oni su ovde pronašli svoj dom nakon albanskog egzodusa i agresije NATO pakta. Naša je obaveza da negujemo kulturu sećanja na nevino stradale. Došli smo da se poklonimo žrtvama. Zavetnici ih nikada neće zaboraviti- poručio je Erac.

Foto: zavetnici.rs

 

U PANČEVU ODALI POŠTU PALIM BORCIMA

Delegacija pančevačkog odbora takođe je položila venac na spomenik palim borcima tokom otadžbinskih ratova i NATO agresije.

Predsednik Gradskog odbora, Slavko Radojčić rekao da se Zavetnici poklanjaju i senama poginulih radnika Rafinerije nafte i UTVE Pančevo, kao i svim civilnim žrtvama bombardovanja.

- Za 78 dana bombardovanja, Pančevo je gađano 24 puta sa preko 60 projektila pri čemu su ugašeni ljudski životi i načinjena je ogromna materijalna šteta. Ovaj spomenik, kao i spomen obeležja u Rafineriji i UTVI moraju biti opomena da se nikada ne zaborave žrtve - istakao je Radojčić.

Foto: zavetnici.rs

 

U NOVOM SADU PODSETILI NA RAZORENU INFRASTRUKTURU I PORUŠENE MOSTOVE

Članovi Gradskog odbora Zavetnika zapalili su sveće i položili cveće stradalim žrtvama.

Predsednik Gradskog odbora Sloboda Jović rekao je da je NATO u Novom Sadu, gradu-heroju, razorio infrastrukturu rušeći mostove jedan za drugim.

- Sećamo se i dvadesetpetogodišnjeg momka Olega Nasova koji je poginuo na Varadinskom mostu. Ko će dati odgovor njegovom ocu –  šta je Oleg bio kriv NATO paktu?!- rekao je Jović.

KRAGUJEVAC BOPMBARDOVAN 11 PUTA, VIŠE OD 40 ŽRTAVA

Članovi Gradskog odbora u Kragujevcu podsetili su da je ovaj grad bombardovan 11 puta, a više od 40 Kragujevčana je izgubilo živote.

U ime odbora Zavetnika u ovom gradu, javnosti se obratila Sara Ranđelović koja je istakla da je NATO ubijao njene vršnjake koji bi danas bili zreli ljudi.

- Pre 20 godina je nečiji Milosrdni anđeo, kako ga oni iz ljubavi nazvaše, nemilosrdno zaustavio deo naše mladosti, deo naše zemlje. Mi, deca Srbije, rođeni iz kosovskih božurova, danas nemo stojimo pred gvozdenom rukom koja nam kroji sudbine i povijenih glava prilazimo grobovima naših najmilijih. Svete, čuješ li vrisak majke Milice Rakić? To je vrisak još 78 majki koje su ostale bez dece, kojima je teška NATO ruka polomila tek rođeni pupoljak - rekla je Sara Ranđelović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija