• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2019

16:03

SIMIĆ NEMA DILEMU: Mi ovde ostajemo iako Priština čini sve da otera Srbe!

Politika

SIMIĆ NEMA DILEMU: Mi ovde ostajemo iako Priština čini sve da otera Srbe!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić podsetio je na hapšenje direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića koje se dogodilo tačno pre godinu dana, ocenivši da je Priština time pokazala da želi jednostranim potezima da rešava otvorena pitanja između Srba i Albanaca, ali na štetu srpskog naroda.

 

- Na današnji dan prošle godine otet je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, brutalnom silom su prebijeni legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda, ministri, poslanici, gradonačelnici, svi članovi Srpske liste koji su verovali da tog dana mogu mirno i normalno da razgovaraju o budućnosti srpsko-albanskih odnosa - rekao je Simić za Tanjug.

On je podsetio da se tog dana održavao sastanak u okviru unutrašnjeg dijaloga o budućnosti odnosa Srba i Albanaca na KiM, te ocenio da je hapšenje Ðurića bilo deo politike jednostranih poteza Prištine kojima je pokušavala da, s jedne strane, demonstrira svoju snagu, dok je time otežavala život Srbima na KiM.

Podsetio je da su nakon toga usledile antisrpske i anticivilizacijske takse na robu iz centralne Srbije, najavljeno je formiranje tzv.vojske Kosova, otimanje Trepče i serija drugih poteza koji su kulminirali sve češćim upadima specijalnih jedinica ROSU na sever KiM.

Simić je naglasio da je sve rađeno sa namerom da se ugrozi bezbednosti građana, a u sklopu celokupne akcije, odnosno plana kako da se zastraše Srbi na severu KiM kako bi sami napustili taj prostor.

- Mi na takav plan nikada nismo niti ćemo pristati. Ovo je naša zemlja, mi ovde ostajemo, zato što nemamo gde da odemo i odavde nema nazad. Nastavićemo da se zajedno sa našom državom Srbijom, vladom i predsednikom Aleksandrom Vučićem borimo za svakog Srbina na KiM - poručio je Simić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija