• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2019

23:58

LOPURDA: JEREMIĆEV SARADNIK PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA!

Politika

LOPURDA: JEREMIĆEV SARADNIK PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA!

Podeli vest

Biznismen iz Hongkonga i saradnik predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, Patrik Ho osuđen je u utorak na tri godine zatvora zbog umešanosti u aferu davanja mita afričkim liderima putem kontakata u Ujedinjenim nacijama, "tešku više miliona dolara".

Pored zatvorske kazne on će morati da plati i novčanu kaznu od 400.000 dolara, prenosi "Kurir" i dodaje da je američki savezni sud u Njujorku Hoa krajem godine proglasio krivim za sedam od osam tačaka optužnice za kršenje zakona o stranim koruptivnim praksama i pranje novca.

Kako se navodi, on se teretio da je učestvovao u pranju 2,9 miliona dolara i korupciji, a jedan od svedoka u tom "korupcionaškom skandalu" bio je i bivši šef srpske diplomatije i bivši predsedavajući Generalnom Skupštinom UN Vuk Jeremić.

Jeremić je tom prilikom pred porotom otkrio da je povezao Hoa sa visokim zvaničnicima u nekoliko zemalja i otvorio mu diplomatska vrata za kompaniju CEFC, na čijem je čelu ovaj bio, a sve to kako bi širila poslovanje u svetu.

To nije jedina saradnja Hoa i Jeremića, jer su mediji otkrili da je kompanija CEFC uplatila dvema Jeremićevim firmama oko 1,7 miliona dolara, kao i da je Ho u periodu od 2013. pa do 2015. godine uplatio Jeremiću 764.000 dolara na račun njegove firme "Vuk Jeremić PR agencija za konsalting", kao i milion dolara na račun Jeremićevog Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

 

VUKU JEREMIĆU NIKAD DOSTA PARA: Bivši šef diplomatije i političar u pokušaju MNOGO VOLI KEŠ!


List je, kako navodi, pokušao da dobije komentar od Jeremića, ali nije uspeo, a Jeremić se o toj temi nije izjašnjavao ni preko društvenih mreža.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadica

pre 5 godina

Dace bog da svi koji su krsili zakon zavse ovako.

dušan

pre 5 godina

Pa on je saučesnik u delima ovog sad već osuđenog kriminalca. Pa Jeremiću jer si ti u Nju Jorku predstavljao Srbiju ili si pravio lične kombinacije za %

SS

pre 5 godina

Baš lepo,pare se vrte,jazavac Jeremić sa osmehom pun para i niko da ga osudi pa čak ni ameri.Ovaj je izgleda pametniji nego što izgleda i ne može mu niko ništa,zato se sili kako hoće.

Maja

pre 5 godina

Niti veceg zla niti veceg kandidata za Tuzilastvo.

vidosava78

pre 5 godina

Kakvi saradnici takav je i Jeremic jer se slicni uvek pronadju.

Sapica

pre 5 godina

Jeremićev saradnik HO osuđen, a Jeremić je dobijao mito za usluge koje mu pribavljao

Sale

pre 5 godina

Nije ni Vuk daleko od zatvora, bolje mu je da se vrati u Njujork.

ivan

pre 5 godina

JEREMIĆEV SARADNIK PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA!

Miloš

pre 5 godina

Steže se obruč oko lopova Jeremića. Sledeći je on za presudu i pritvor!

Dare

pre 5 godina

I Jeremića čeka ista sudbina kao i njegovog prijatelja

Vukasin

pre 5 godina

Šta je za Jeremićevog sponzora 400 hiljada evra ? To nije ni pola provizije koju mu uzme banka kada Vuku uplati za "usluge" !

Mija

pre 5 godina

Mislim da je dobio jako blagu kaznu.Lopuze zasluzuju makat deset godina zatvora,ali dobro pravde nigde nema.

Jova

pre 5 godina

Uskoro će mu se i Jeremić pridružiti, jer nije manja lopuža od njega!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija