• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

28.03.2019

12:43

RATKO TEŠI RADOVANA U HAGU: Evo kojim rečima je general ohrabrio Karadžića kada je osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Politika

RATKO TEŠI RADOVANA U HAGU: Evo kojim rečima je general ohrabrio Karadžića kada je osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Podeli vest

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu robiju, a u zatvoru u Hagu najveću podršku ima od generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Njih dvojica, kako saznajemo, svakodnevno razgovaraju, provode sate i sate zajedno, a Mladić nesebično i prijateljski teši Karadžića. Posle izricanja presude, govorio mu je: "Radovane, glavu gore. Sve si uradio, ono na šta ne možeš da utičeš i promeniš, moraš da prihvatiš i da se ne sekiraš."

Luka Karadžić potvrđuje za Kurir da njegov brat Radovan dosta vremena provodi sa Mladićem i da se međusobno teše. On kaže da se s bratom čuje skoro svakog dana i da nema ograničenje poziva.

- On je jak, stabilan. Tamo su s njim i Ratko Mladić i Stojan Župljanin, povremeno dolazi i Frenki Simatović. Naravno da mu je Mladić velika podrška. Oni se drže zajedno, razgovaraju o svemu, sabiraju utiske, teše se. Moj brat je optimista, boriće se do kraja. I posle ove presude on nije promenio stav i ponašanje, svestan je svega, zna ko mu sudi, kako i zašto - kaže Luka Karadžić.

HAG ŠALJE KARADŽIĆA U ZATVOR PUN UBICA I ISLAMISTA?! Tako su i generala KRSTIĆA NAMESTILI ŠIPTARIMA koji su ga ZAMALO ZAKLALI!

I Darko Mladić, sin generala VRS, potvrđuje da se Ratko i Radovan druže u zatvoru.

- Oni su zajedno, na istom spratu i svakodnevno su u kontaktu. Kad god nisu zaključani u sobama, oni su zajedno. Radovan je puno radio u prethodnom periodu jer je sam spremao svoju odbranu. Sada ima više vremena, druže se, komentarišu dešavanja i velika su podrška jedan drugom - kaže Mladić.

Radovan Karadžić će tražiti reviziju presude, kaže za Kurir njegov brat Luka Karadžić.

- Španski sudija nije glasao za povećanje kazne, na 19 kucanih strana napisao je da nema nijednog dokaza i da nisu našli da je Radovan odgovoran za zločine u Bosni i Hercegovini. To je nama dovoljna satisfakcija, a Radovan će tražiti pisanje revizije, to je izvesno, iako su njeni rezultati neizvesni - kaže Karadžić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija