• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

28.03.2019

13:41

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ I EFTOV: Srbiji preti opasnost od "makedonskog scenarija" - Đilas i njegovi saradnici, izgleda, spremni i da ubijaju?

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ I EFTOV: Srbiji preti opasnost od "makedonskog scenarija" - Đilas i njegovi saradnici, izgleda, spremni i da ubijaju?

Podeli vest

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević i novinar i urednik Alfa TV iz Skoplja Vasko Eftov upozorili su gostujući na televiziji Pink da je u Srbiji moguć "makedonski scenario", ako se opozicija odluči za radikalizaciju, a za to dobije podršku Zapada


Vučićević je istakao da je naivno verovati da postoji nešto što zapadni moćnici, ako hoće, ne mogu da izvedu.

- Ako su dovoljno ludi, oni mogu ovde da izazovu i rat – istakao je Vučićević i ukazao da je razlika između Severne Makedonije 2017. i Srbije danas, to što srpska vlast ima neuporedivo veću podršku građana nego makedonska vlast tada. 

Prema njegovim rečima, vladajuću koaliciju, prema svim istraživanjima, podržava 55 odsto građana, a opoziciju, odnosno Savez za Srbiju, maksimalno 11 odsto.

- Međutim, ako su oni rešili da idu u potpunu radikalizaciju i za to imaju podršku Zapada sve je moguće – naveo je Vučićević i dodao da je Dragan Đilas za američke medije rekao da će biti hiljade incidenata, a verovatno i žrtava.

- Kako ti tajkunu znaš da će biti žrtvi? Kako je moguće da će biti žrtvi, osim ako ti nisi rešio da ubijaš? Zašto pričaš o žrtavama, ako nisi sam spreman da dovedeš do tih žrtava? Logičan je zaključak: Đilas priča o žrtvama, jer su on i njegovi saradnici izgleda spremni i da ubijaju – rekao je Vučićević. 

Novinar i urednik Alfa TV iz Skoplja Vasko Eftov je govoreći o makedonskom scenariju istakao da je ključna stvara shvatiti da je nemoguće uvek moguće. 

- Izbori su u takvim situacijama sporedan faktor. Izbori se odlažu dok opozicija ne bude u kondiciji da može da formira vladu. Kod nas su dva puta odloženi izbori, pretpostavljam da će se to desiti i u Srbiji. Prvo opozicija najavljuje da će bojkotovati izbore, a onda strane amabasade podrže opoziciju. Kada je opozicija u Makedoniji rekla da neće izaći na izbore, a vlast ih je raspisala, međunarodna zajednica je rekla da izbori ne mogu da se održe jer na njima ne učestvuje opozicja – istakao je Eftov. 

Foto: pink.rs

On je ukazao da su istovremeno u Albaniji održani izbori, koje je opozicija bojkotovala, a ista ta međunarodna zajednica je rekla da moraju da izađu na izbore. 

- To su dvostruki standardi, kada međunaraodna zejednica hoće da nametne određeni scenario, onda su dvostruki standardi u igri. Pretpostavljam da će se to do dogoditi i u Srbiji. Može Vučić da najavi izbore 100 puta, ako međunarodna zajednica da legitimitet ili stane iza Đilasa i te ekipe, neće biti izbora ili će oni biti osakaćeni, neće izaći opozicija, onda oni neće biti priznati i ulazite u vrzino kolo – imate izbore, imate vlast koja nema legitimitet, legitimitet se ističe na ulicama i onda se ulazi u makeodnoski scenario – naveo je Eftov.

On je ocenio da je, prema makedonskom scenariju, izjava Dragana Đilasa uvod u odlaganje izbora. 

- Makedonski scenario traje nekoliko godina.Tačno je da Vučić ima podršku građana, ali kod makedonskog scenarija nije bitno ko ima podršku građana, već ko ima podršku američke ambasade i međunarodne zajednice – istakao je Eftov.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 5 godina

Djilasu ni nasilje nece pomoci da dodje na vlast.

Zika

pre 5 godina

Sa jedne strane opozicija više građanima nema šta da ponudi. Sve je već viđeno, a izbori kucaju na vrata.

Miroslav

pre 5 godina

Ako je tako policija bi trebalo preventivno da reaguje na sve to

Marija

pre 5 godina

Srbija je zakonom uredjena drzava, i ko god se odvazi da udari na zakon od istog ce i da strada!

Marija

pre 5 godina

Samo jos to im fali da ubijaju ali to narod Srbije nikad nece dozvoliti jer dosta im je ubica lopova i izdajica Srbije.

tale

pre 5 godina

u neka bolja vremena , ovakvi bi bili hapšeni po hitnom postupku, kao državni neprijatelji

mila

pre 5 godina

Đilas i njegovi saradnici, izgleda, spremni i da ubijaju

mimi

pre 5 godina

ma koga oni da ubijaju pa oni jedva skupe 5 posto da udju u parlament,sad nece ni toliko,samo se pitam zasto vlast dozvoljava da nas terorise manjina

predragm

pre 5 godina

Pa jel ste pozivali na pinku da ce doci Vucicevi glasaci u Beograd da ga podrze ( Djuka, pa Lazanski i to drustvo) I Vucic je pretio da ce dovesti svoje glasace. E pa imacete gradjanski rat. Nije bitam broj ni glasaca ni broj broj demonstranata. Bitan je broj naoruzanih koji imaju m.. revolucinara koji su spremni za rusenje rezima. Namate vi vise ni Arkanani ni Legiju ni Zemunski i Surcinski klan, JSO ..... Svi su pobijeni. Nemate vi vise nikakava ledja da pretite pa cete morati sami da se branite. Nisu vam to blogovi, novine, u gradjanskm ratu samo metak donosi pobedu. Mene su na Vracaru dali izvrsitelju za 20 hiljada duga za infostan a ja imam uplaceno deo od toga duga za koji me tuze. Ma imam mozak da im prospem za to lopovska banda.

Boban

pre 5 godina

Definitivno je Vučićević u pravu za sve što je rekao, pogotovu ovo vezano za zapad.

Sandra

pre 5 godina

Stalno pričate o nekom scenariju, ali ne pratite stvarne događaje. Recimo nezadovoljstvo radnika u Pošti Srbije i obustava rada. Ljudima je dosta priče o "zlatnom dobu" a ovamo gladuju. To nema veze sa opozicijom. Protesti koji se dešavaju na ulici samo su oslobodili straha neke ljude i pomogli da iskažu šta misle. Kada bi se svi zaposleni u državnim firmama oslobodili straha slika Srbije bi bila drugačija. Moje mišljenje je da vlast treba da razmotri svoje greške i da ih u hodu ispravlja i onda neće biti ni protesta ni haosa.

Goran

pre 5 godina

Sta god da ucine, kakav god gadan plan da skuju, nemaju nikakve sanse. Sve sto rade je pogresno i samo sami sebe ukopavaju.

Surdilovic

pre 5 godina

Ljudi, nema cega da se plasimo...Sta moze da uradio 1.500 ljudi koje mogu da skupe... Čemu panika?

lepi

pre 5 godina

Vucicu narod ti veruje i imas ogromnu podrsku ,nemoj da se igras sa drzavom,ako ne mozes sam da resis ovaj problem zovi svoj narod da ti pomogne da se resimo ove gamadi za sva vremena !

Dejan

pre 5 godina

Srbiji ne preti opasnost od makedonskog scenariji jer je provaljen, više preti od kombinacije Majdana i venecuelanskih fori.

Zivko

pre 5 godina

Vi ste tvrda muda od novina isto kao sto je Djilas politicar

Ana

pre 5 godina

Mi ne zelimo takvu Srbiju u kojoj vlada nasilje!

Biljana

pre 5 godina

Sram bilo opoziciju! Sta je gospodo opozicionari imate rezervnu drzavu i narod?! Kakvo je ovo ponasanje? Neprimereno demokratiji ja bih rekla...

Miki

pre 5 godina

Spremni su oni na sve samo da se domognu vlasti!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija