• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2019

14:18

VULIN: Igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne probleme

Politika

VULIN: Igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne probleme

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je danas ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu na podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je posebno zahvalio povodom glasne i dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti UN kada je njen interes bio ugrožen.

On je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji osetljiva i otežava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a igranje tzv. "vojskom Kosova" izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, i istakao da će se Srbija odgovorno ponašati.

Na sastanku je istaknuto da poseban doprinos odnosima dve bratske i prijateljske zemlje daju odlični odnosi predsednika i vrhovnih komandanata vojski Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, dodaje se u saopštenju.

Ministar Vulin i ambasador Čepurin naglasili su da je saradnja u oblasti odbrane Srbije i Rusije veoma razvijena i prati ukupne odnose, kao i da je veliki napredak ostvaren u vojno-tehničkoj saradnji.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog učešća ministra Vulina na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji i istakao da Moskva pridaje veliku važnost njegovoj poseti i učešću, kaže se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lejla

pre 5 godina

Srbija i Rusija u mnogome saradjuju i medjusobno se razumeju

mimi

pre 5 godina

pa neka se siptari zezaju ,niko ih ne dira ali izgleda da ce da bude igracka placka

mimi

pre 5 godina

Igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne probleme

Olga

pre 5 godina

Hvala Rusiji na podrsci a Pristina i zeli da dodje do sukoba i da Srbija bude predstavljena kao losa ali im nece uspeti!

Igor

pre 5 godina

Rusija je naš najbolji i najiskreniji prijatelj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija