• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.03.2019

20:15

VUČIĆ IZ RUMUNIJE: U fokusu energetika i infrastruktura, podrška sve snažnija!

Politika

VUČIĆ IZ RUMUNIJE: U fokusu energetika i infrastruktura, podrška sve snažnija!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bukureštu da je sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke razgovarao o nastavku infrastrukturnih radova, a da su najviše vremena proveli razgovarajući o pitanjma iz oblasti energetike i diversifikaciji energetskih izvora

- Danas smo na veoma ozbiljan i odgovoran način sagledavali sve o čemu smo govorili na prethodnim sastancima i dogovarali nastavak infrastrukturnih radova - preneo je Vučić novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije Vjorikom Danćilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovom, sa kojima se sastao u Bukureštu. 

Vučić je istakao da će sa rumunskom premijerkom nastaviti razgovore o izgradnji autoputeva koji treba da povežu Srbiju i Rumuniju, kao i o izgradnji 400-kilovoltnog dalekovoda Pančevo - Rešica, kao i o izgradnji reverzibilne elektrane Ðerdap 3, odnosno o izradi studije izvodljivosti za taj projekat.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije je podvukao da će za manje od tri meseca biti završen istočni krak Koridora 10, a za manje od dva - južni krak prema Severnoj Makedoniji.

- To je važno za povezivanje sa Grčkom i Severnom Makedonijom - podvukao je Vučić.

On je naveo i da su danas najviše vremena proveli u razgovorima o energetskim pitanjima i diversifikaciji energetskih izvora, kao i šta je to što četiri države zajedno mogu da urade na međusobnom povezivanju, gasovoda i svih ostalih energetskih izvora.

Vučić je dodao da je važno da sve četiri zemlje nastave sa saradnjom i u drugim oblastima, kulturi i itd.

- Obavestio sam o situaciji na Zapadnom Balkanu sve prijatelje i zamolio za podršku na evropskom putu. Verujem da će ona biti jednako snažna ili još snažnija u budućnosti - rekao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je učestvovao na sastanku i zahvalio na gostoprimstvu, te dodao da to što se predstavnici četiri zemlje često viđaju ne govori da takvi sastanci nemaju svoj značaj, već to, naprotiv, govori da posraju sve važniji i sve sadržajniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 5 godina

Razvoj zajedničkog regiona je svima u interesu.

Iva

pre 5 godina

Ovaj region uz pretpostavku stabilnosti i saradnje ima dobru šansu za značajan napredak.

cica

pre 5 godina

Ove četiri države zajedno mogu dosta da urade na međusobnom povezivanju, gasovoda i svih ostalih energetskih izvora.

SNESKA

pre 5 godina

Vucic se bori kao lav za svoju zemlju,nasuprot nekih drugih.

Mirjana

pre 5 godina

Vucicu veruju u svetu isto koliko i gradjani u Srbiji, on ne samo da je najpopularniji politicar vec i najuspesniji. Srbija ne pamti ovako jaku licnost kao sto je on. Vucic je ponos Srbije.

Milan

pre 5 godina

POVERENJE I PRIJATELJSTVO DAĆA DOBRE REZULTATE

sumnjivko

pre 5 godina

Sve je uredu i saradnja, ali mi se tu BUgari nikako ne uklapaju. Znaju i znali su kroz istoriju kada je najteže da se vrlo lako prodaju i zabiju nam nož u leđa.

Nevena

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vučić se na pristojan način bori za bolje sutra svog naroda. Bez nasilja i losih desavanja.

Jana

pre 5 godina

Podrska Srbiji koju ima, ne samo od ovih drzava, vec od sve veceg broja njih, jeste zasluzena. Sadasnja vlast lavovski se bori za ostvarenje cilja , tj., ulaska u EU.

Gojko

pre 5 godina

Imati podrsku i pomoc, savet ovako velikih zemalja, jako je vazno za Srbiju koja zeli da uspe na putu ka EU. Srbija ce znati da ceni i vrednuje svaku ovakvu pomoc i podrsku

mimi

pre 5 godina

ovaj vucic neverovatan ,kapa dole ima coveka svuda ,juce sa narodom na ulici danas sa liderima regiona ,neverovatan covek

Hana

pre 5 godina

Pored toliko podrske, sasvim je jasno da smo na dobrom putu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija