• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

05.04.2019

10:04

STEFANOVIĆ O REKACIJI POLICIJE NA NASILJE ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE: Nismo deca, bila je to smišljena provokacija, ALI NEĆEMO UPADATI U TAKVE ZAMKE!

Politika

STEFANOVIĆ O REKACIJI POLICIJE NA NASILJE ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE: Nismo deca, bila je to smišljena provokacija, ALI NEĆEMO UPADATI U TAKVE ZAMKE!

Podeli vest

Upitan hoće li policija reagovati nakon jučerašnjih nereda ispred gradske Skupštine, Stefanović kaže da je to bila smišljena provokacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović govorio je za Vesti TV Prve, u kojima komentarisao jučerašnje događaje ispred gradske Skupštine kada su prostalice SzS pokušale da uđu u zgradu Skupštine, ali su u tome bile sprečene pa je nastao čitav metež, pravljenje buke, ali i vređanje kako gradske vlasti tako i novinara.

Povodom tih događaja javnosti se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve nadležne institucije da reaguju na pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i brutalno vređanje novinarke TV Prve Jovane Jovančić, koju je jedan od lidera SzS Boško Obradović nazvao "SNS botom", pored ostalih uvreda koje joj je uputio.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEREMIĆEV ODBORNIK NASRNUO NA ŽENU ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA!

Na pitanje zašto policija nije reagovala ispred Skupštine grada, ministar Stefanović kaže za TV Prva da su policajci kao i uvek, bili prisutni. 

- Kada se vidi ša su ti ljudi radili prethodnih meseci, mislio sam da su prihvatili apele javnosti da prekinu s nasiljem. Došli su neprijavljeni, u tajnosti su premili tu akciju i to je sada jasno - kazao je on.

- Policija je bila prisutna, video sam šta je cilj "protestanata". Nismo mala deca. Cilj im je bio da maltretiraju žene i takvo nasilje je kontinuirano - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

NJIHOVA POLITIKA JE ZASNOVANA NA OBRAČUNU SA DAMAMA! Stefanović osudio napade opozicije: Jasno je da Đilas, Jeremić i Obradović građanima nude jedino nasilje!

Prema njegovim rečima, opozicionim partijama se smanjuje broj pristalica, tako da im je jedini cilj da izazovu incidente s policijom, jer će tako ispasti žrtve. 

- Onda to ispadnu neki batinaši, neki zli policajci. Mi nećemo dozvoliti takav scenario, niti ćemo upasti u te zamke - rekao je Stefanović.

On je pozvao pristalice Saveza za Srbiju i njihove lidere da svoje proteste nastave mirnim putem, na šta imaju puno pravo, a ne da namerno pozivaju na nasilje. Upitan hoće li policija bitri raspoređena ispred TV Pink, budući da je lider Dveri najavio protest ispred te televizije u subotu, minustar kaže da će policija preduzeti sve neophodne mere kako do nasilja ne bi došlo.

- Ja pitam pristalice i članove SzS, zašto pozivate ljude na nasilje? Ljudi, manite se nasilja, to mora biti nešto što je prošlost. Zovem ljude da se bavimo budućnošću i nečim korisnim. Imate pravo da protestujete na normalan način i da nikome ne fali dlaka s glave - zaključio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirjana

pre 4 godine

Opozicija ovo radi smisljeno da bi policija reagovala, pa da oni posle ispadnu zrtve, dobar im je scenario ali im nece uspeti, zato sto mi imamo veoma pametnu policiju i obuceno za rad sa nasilnicima.

nada

pre 4 godine

Policija je do sada postupala u skladu sa svojim nacelima, nije pristupala sili.

Izaslanik

pre 4 godine

Ne mozemo nasiljem traziti promene niti ista promeniti,bar ne na bolje! Covek potpuno u pravu.

mira

pre 4 godine

Nasiljem se ne postize nista jer se na taj nacin ugrozava mir i bezbednost gradjana. Ne sumnjam u to da policija i vlast znaju sta rade i da ce uciniti sve da zastite narod jer bi trebalo da svi imamo zajednicki cilj, da se borimo za bolju buducnost Srbije i nase dece...

Mima

pre 4 godine

Policija je još jednom pokazala da se na nasilje neće uzvraćati nasiljem, a to što bi neko da ispadne žrtva u ovom slučaju je njegov problem.

Mina

pre 4 godine

Savez za Srbiju ne ume da protestuje na normalan način već svakodnevno provociraju sve, pa i policiju. Neće uspeti u svojoj nameri.

Dragan

pre 4 godine

Ukoliko bude istih incidenata na Pinku kao u javnom servisu, policija će morati da reaguje.

Marija

pre 4 godine

Drzavu vode odgovorni ljudi! Opozicija je nedorasla svom zvanju.

Kristina

pre 4 godine

Policija se uvek trudi da resi sve kako treba.

Bane

pre 4 godine

Ovo sto opozicija pokusava prevazilazi sve mere zaista,treba da ih je sramota!

Jelena

pre 4 godine

Stefanovic odlicno radi svoj posao,sve pohvale

Miloš

pre 4 godine

Opoziciji je glavni cilj da izazivanjem nasilja isprovociraju oštriju reakciju policije kako bi oni ispali žrtve!

cegevarakovacica

pre 4 godine

Nista pametno od opozicije mi necemo ni videti, a ni cuti.

vojkan

pre 4 godine

Apsolutno poverenje građani imaju u našu policiju

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija