• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2019

08:18

MIĆUN O PROTESTIMA: Opozicija mora da shvati da se mitingom ne menja vlast, već izborima!

Politika

MIĆUN O PROTESTIMA: Opozicija mora da shvati da se mitingom ne menja vlast, već izborima!

Podeli vest

Osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da bi opozicioni blok trebalo da napusti iluziju da se mitingom i bez izbora može promeniti vlast i sistem


- Bojkot parlamenta je glupost. Jedino dijalog vodi afirmaciji demokratije, a jedino demokratija garantuje trajni mir. Znam da mnogi sporo shvataju elementarne istine da je bolje razgovarati nego tući se - rekao je za "Politiku" Mićunović, inače narodni poslanik sa najdužim stažom.

Mićunović je, upitan da iznese svoja očekivanja o tome šta će se dešavati na predstojećim mitinzima, rekao da se nada da je sve to samo "pokazivanje mišića".

Vlast, kako je rekao Mićunović, "mora da razgovara sa nezadovoljnim građanima i ispunjava obaveze koje imamo kao kandidat za ulazak u EU, poštujući sve vrednosti i pravila parlamentarne demokratije".

S druge strane, naveo je, opozicioni blok mora da "napusti širenje iluzije da se jednim mitingom, bez izbora može promeniti i vlast i sistem".

On je dodao da se nada da akteri ovog, kako je naveo, "zakazanog dvoboja", shvataju te stvari.

- Znamo, samo, da je do sada u istoriji bilo mnogo lakše zaglupljivati ljude, nego ih prosvećivati - dodao je Dragoljub Mićunović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 5 godina

Opozicija je svesna da izborima ne mogu da dodju na vlast posto su svojim nedelima pokazali ko su i sta su i sad pokusavaju nelegalnim putem da nesto urade.

Sneza

pre 5 godina

Izbori ce pokkazati prave rezultate. A ovaj sljam sto rusi Beograd ce videti gde mu je mesto.

kiki

pre 5 godina

Nasilje ne vodi nigde, i to opozicija mora da shvati.

Lola

pre 5 godina

Kad su oni nesto razumeli? Gomila ludaka srlja glavom gde stigne! A uzgred znaju da ce pasti na izborima, pa se nadaju da ce nasilno da preuzmu vlast.

Uros

pre 5 godina

Cak ni Micunovic ne podrzava proteste koji se desavaju u Srbiji .

Ina

pre 5 godina

Vlast se uvek menjala izborima ali to histeričnim ljudima ne može se objasniti.

Nikola

pre 5 godina

Ubedi ih Mićune i dokazi nedokazanima, ostrascenima ,zeljnih vlasti i osvete nad politickim neistomisljenicima

Penzionerj

pre 5 godina

Sta to bi! Ovaj pri kraju zivota hoce da se opere i vraca se Socijalizmu. Licemer. Idi i jasi popove.

Lale

pre 5 godina

Savez ima vandalsko-varvarsku politiku. U planu opozicije nema ni Kosova, ni EU, ni ekonomije...samo ideja o nasilnom dolasku na vlast.

Caki

pre 5 godina

Da nam uličari vode državu kao što radi opozicija,sramota.

Marcco

pre 5 godina

Zar nikome nije jasna strategija "opozicije"? Počelo je sa Ukrajinom... pobedu slavili i jedan i drugi a zapad je proglasio pobednikom onog koji im je odgovara. U Venecueli je Maduro pet meseci pre "demostracija naroda" odneo pobedu u koaliciji sa 60%... a zapad pola godine posle izbora "došao do rešenja" da lidera manjeg dela opozicije proglasi privremenim predsednikom u cilju "demokratije i ljudskih prava". To se i ovde radi. Nisu glupi niti samodestruktivni u "opoziciji", koliko god to izgledalo... žele da stvore haos i da ih neko proglasi privremenom vladom ili šta već, mimo izbora i mimo prebrojavanja glasova, jasno je njima da polako tonu ispod cenzusa ovakvim ponašanjem. A ovo razbijanje je samo početak. Biće tu i diverzije u snabdevanju strujom i vodom, biće tu i mrtvih... samo je pitanje vremena. Imaju šemu Ukrajine i Venecuele... i mnogih afričkih država.

vojkan

pre 5 godina

OPOZICIJA NEĆE DA SHVATI DA NIKAKO NEMA ŠANSE KOD NARODA

stefke

pre 5 godina

Svako zeli da cuje opoziciju na predloge .ali opozicije koja zeli dobro za svoj narod ,ne ovi zele samo najgore svom narodu

Sara

pre 5 godina

Ne zeli opozicija da shvati da se vlast dobija na izborima, jer oni izbore ne žele posto su svesni da nemaju podršku građana.

Nebojša

pre 5 godina

Reče čovek koji je vlast rušio mitinzima.

predragm

pre 5 godina

Micune znas ti dobro da promene donose samo revolucionari. Postoje oni i na vlast nece doci ni sadasnja vlast ni opozicija nego neki novi ljudi koji ce pocistiti i jedne i druge.

Marija

pre 5 godina

Opozicija nema sta da trazi na izbore jer oni su i to malo podrske sto su imali izgubili jer oni svojim ponasanjem pokazuju da su za unistavanje Srbije jer njih ne zanima napredak i razvoj Srbije.

Nentuska

pre 5 godina

Nista silom nece uraditi. Nek izadju na izbore pa da vide koliko ih narod ne zeli.

Marija

pre 5 godina

Opozicija gresi ako misli da ih neko podrzava.

Mumija

pre 5 godina

Da Dragoljub Mićunović u sebi ima trunku poštenja i ljudskog, odavno bi se sklonio sa političke scene. O kakvoj brizi za zemlju, njenu budućnost i perspektivu mladih nama priča čovek koji ima 89 godina i nije ga sramota da i dalje sedi (kunja ili spava) u poslaničkim klupama umesto da svoje mesto prepusti nekome mlađem. Sva je prilika da će njega iz skupštinske sale da nose pravo na groblje.

Borko

pre 5 godina

I izbori nista ne znace ako nemaju neki politicki program, a SZS ima samo nasilje i nista drugo.

Strahinja

pre 5 godina

Čitavu opoziciju treba stvarno da bude sramota

Mirjana

pre 5 godina

Micunovic im je lepo rekao, jos samo da oni to ukapiraju

Verica

pre 5 godina

Pametne reci iz usta pametnog coveka iz pogresne stranke.

Marija

pre 5 godina

Da je miting bilo bi razumljivo ali ovo je pobesnela razularena grupa koja svojom mrznjom zeli da zagadi Srbiju!

caca

pre 5 godina

Stvar je u tome sto oni nesmeju da izadju na izbore,jer znaju da tamo nemaju nikakve sanse nizasta!!!

Miki

pre 5 godina

Kako da izadju na izbore, kad ne bi prosli ni cenzus.

Ivana

pre 5 godina

Oni se boje izbora, ovo divljanje je sve sto im je preostalo jer tu skupe nekolicinu huligana i divljaka pa se trse po ulicama.

Ljuba

pre 5 godina

Gospodin Mićun je upravu. Opozicija ne razmišlja. Ja i dalje mislim da oni ne znaju šta hoće. Ako žele vlast, to je okej...ali, rade pogrešne stvari da bi došli do iste.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija