• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2019

14:57

SRBLJANOVIĆ UPOZORAVA: Boško je fašista, svaka relativizacija može skupo da nas košta!

Politika

SRBLJANOVIĆ UPOZORAVA: Boško je fašista, svaka relativizacija može skupo da nas košta!

Podeli vest

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović poručila je da je evidentno da je lider Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović fašista, da je svaka relativizacija te činjenice podmukla i opasna prevara, a svaki pokušaj opozicije da njegove ideje legitimizuje - tužan i nesupešan poduhvat

 

- Obradović je fašista, tako govori, tako se ponaša i ne odstupa od svog programa - istakla je Srbljanović u kolumni za Blic.

Srbljanović je, osvrćući se na gostovanje Obradovića u emisiji "Utisak nedelje" kod Olje Bećković na televiziji Nova''s, rekla da svi pokušaji relativizacije te činjenice, a koji su se, prema njenom viđenju, dogodili u toj emisiji, predstavljaju "opasnu i podmuklu prevaru, koja može skupo da nas košta".

- Nije lagao, nije se pretvarao, nije govorio ono u šta ne veruje, nije se pravio da je nešto što nije, da nije fašista, jer jeste, samo ne voli da ga tako zovu. Svi oni koji pokušavaju da nas ubede da je u pitanju bilo šta drugo, a u ime višeg cilja smene vlasti i slobode govora, svesno ili nesvesno učestvuju u podmukloj i opasnoj prevari koja opet može skupo da nas košta - napisala je Srbljanović.

Inače, politički analitičar Cvijetin Milivojević rekao je da Boško Obradović nije fašista, već "nacionalista", dok je spoljnopolitički komentator lista Politika Boško Jakšić istakao da je Obradović "desničar" i "nacionalista", što je, dodaje, legitimno.

Prema njenim rečima, Obradović je u istoj emisiji izgovorio "gomilu zastrašujućih stvari", poput toga da više neće biti "Prajda", zatim izlaganje na temu "prenatalne lepote deteta", što, tumači Srbljanović, znači zabranu abortusa, a da mu se, dodaje, niko nije suprotstavio.

Pokušaje srpske opozicije da Obradovića i njegove ideje legitimizuje kao deo političkog dijaloga ocenila je tužnim i neuspešnim.

Takođe, ona je podsetila na delovanje lidera Dveri Boška Obradovića, kada je svojevremeno prekidao tribine "Peščanika" u domovima kulture širom Srbije, a u kojima je jedan od govornika bila i ona.

- Idemo tako na te naše skupove po Srbiji, a desničarske, fašističke i ultranacionalističke organizacije, izmešane sa navijačima, siledžijama i lažnim prosvetiteljima, organizuju se i dolaze da nas spreče ne samo da govorimo nego da uopšte fizički budemo tu - podsetila je Srbljanovićeva.

"Dosta ste govorili"!, obično su bile reči Boška Obradovića, dodaje Srbljanović.

Kako je kazala, to je bio signal da njegovi saučesnici ustanu iz publike i "oteraju nas".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dona

pre 5 godina

Nista novo nam nisi rekla, sem sto je fasista on je i patoloski slucaj.

Milan78

pre 5 godina

Problem je sto opozicija nema ideje, uglavnom se sve svodi na pricu i setnju. Niko im vise ne veruje, pa traze u drugima krivce.

Ozren

pre 5 godina

Boško destruktivnom politikom provocira i podstiče psihički labilne osobe na nasilje.

Milica

pre 5 godina

Niko u Srbiji ne može da prihvati ideologiju Dimitrija Ljotića koji upravo promovišu Dveri.

Goran

pre 5 godina

Svi smo imali prilike da se uverimo u to da je Bosko fasista, zato moramo biti veoma obazrivi kada je on u pitanju, takvo zlo se dva puta ne radja.

Lana

pre 5 godina

Sve ovo vec znamo... Samo ne znamo kako da se zaustavi.

Voki

pre 5 godina

Ne zelimo da nas maltretira nasilnik i fasista. Kada ce izbori da ne predje cenzus i ode u politicku penziju

Mija

pre 5 godina

Fasizam mora da se zaustavi,jer ukoliko se bude dozvolilo ovakvo fasisticko ponasanje liderima opozicije,oni mogu biti samo jos gori.Bojim se da ce ce nekog povrediti,jer dokazali su da su spremni na sve.Srbija nije zemlja nasilja,i nasilnicima,se divljastvo nece tolerisati.Pristojna Srbija mora pobediti.

Ana

pre 5 godina

U Srbiji se cesto koriste kvalifikacije koje su preterane. Ako neko a verujem da Biljana Srbljanovic prati sta se desava u zemljama zapadne Evrope i u Americi onda bi mogla da primeti da je puno onih koje bi po istom kriterijumu koji koristi za Obradovica mogla isto tako da nazove fasistima. Ovaj moj komentar je samo usmeren na to da bi bilo dobro da se mere reci jer se onda stvaraju uslovi da se neki novi moralno ne kompromitovani ljudi pojave u politickom zivotu. Ovaka klima koja je dominantna u Srbiji od 1945 sa progonom onih koji ne misle isto i teskim kvalifikacijama istih dovodi samo do pasivnosti ljudi. To je uzrok sto na politicoj sceni vidimo samo sitne profitere koji se tu pojavljuju da finansijski obezbede sebe i svoje praunucice. Zivim u Ontariju i kada bi trenutnog ontarijskog premijera Biljana Sbljenovic kritikovala verovatno bi ga nazvala fasistom. Koliko god da se meni ne dopada i da nisam glasala za partiju koja je na vlast moram da sacekam sledece izbore i sansu da mozda u narednim izborima pobedi partija za koju glasam a do tada mogu samo da izrazim svoje misljenje potpisujuci razne peticije protiv trnutne vlasti. Nazlost u politickom zivotu Srbije i dalje status quo.

Marina

pre 5 godina

Banda lopova i nasilnika eto to je ova nasa jadna opozicija

joco

pre 5 godina

Vidite ko vas predvodi.Ne mislite isto ali ste sa njima,pa vas stavljaju u isti kos.

Daca

pre 5 godina

On je pre svega psihički bolesnik! Da li je to ljudima uopšte jasno?

Marija

pre 5 godina

To su svatili i oni najblizi koji su bili uz Boska pa sada svi se oni bukvalno odricu i beze od njega.

Sergej

pre 5 godina

Znamo mi odlicno koliko su oni zainteresovani da dodju na vlast, i znamo sta bi se desilo nasoj drzavi kada bi se oni dokopali vlasti, tako da to necemo dozvoliti, nit je to dobro za nas nit za nas region.

mimi

pre 5 godina

neznam sta ce sve ovo bosku obradovicu ,neverovatno da srlja i to se ocigledno vidi i to ce mu biti kraj ,kraj njegove politicke karijere ,ali neverovatne su njegove metode gde on ne odustaje ni milimetar.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija