• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2019

18:38

MILORAD DODIK: Nisam optimista u pogledu formiranja Saveta ministara

Politika

MILORAD DODIK: Nisam optimista u pogledu formiranja Saveta ministara

Podeli vest

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da nije optimista povodom najavljenog sastanka SNSD, HDZ i SDA o novom sazivu Saveta ministara i ponovio da SDA, Bakira Izetbegovića, krši ustavno pravo opstruišući formiranje vlasti na nivou BiH.

- Nisam optimista. Bakir Izetbegović će i dalje uslovljavati. Nemam zahteve i očekivanja, ali ću naravno otići na sastanak - rekao je Dodik za RTRS.

Nije izvesno kada će Savet ministara biti formiran, rekao je Dodik i istakao da SDA izmišlja razne načine da pokaže kako se o tome razgovara, a da u suštini dogovor nije blizu.

- Nama i ne treba dogovor s njima, jer mi, kao predstavnici Republike Srpske, imamo ustavno pravo da popunimo mesta koja su po Ustavu predviđena za predstavnike srpskog naroda i Srpsku. Ne treba oni nama ništa da daju, niti mi nešto tražimo - kazao je Dodik, koji je aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH.

Naveo je da je za formiranje Saveta ministara potrebno izmeniti procedure koje su nametnuli visoki predstavnici u BiH, te poštovati Ustav i izbornu volju građana. 

- Potrebno je da Republika Srpska imenuje svog predstavnika u Savet ministara i da i drugi u BiH to urade, zatim da se oni sastanu i konstituišu organ. Problem je što su izmislili da to mora da ide u Parlament, a tu je potrebna većina - rekao je Dodik.

(VIDEO) VUČIĆ U POSETI MOSTARU: Srbija poštuje teritorijalni integritet svih suseda, a očekujemo da i susedi poštuju celovitost Srbije!



Podsetio je i da su i zvaničnici EU jasno poručili da je potrebno što pre formirati vlast na nivou BiH.

Vlast na nivou države BiH nije formirana ni pet meseci nakon Opštih izbora u toj državi.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija