• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2019

00:42

NOVOSTI: Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Rusiji?!

Politika

NOVOSTI: Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Rusiji?!

Podeli vest

Novi ambasador Srbije u Rusiji biće poslanik u klubu SNS u srpskom parlamentu i vojni komentator Miroslav Lazanski, objavile su "Novosti".

Predlog o imenovanju Lazanskog za šefa našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Moskvi usvojen je na prošlonedeljnoj sednici Vlade Srbije, navodi list u izdanju od četvrtka.

On će na tom mestu naslediti Slavenka Terzića, kojem je još 2017. istekao četvorogodišnji mandat.

"Novosti" navode da bi Lazanski trebalo da bude samo prvi u nizu kadrovskih promena u našoj diplomatskoj mreži, s obzirom na to da su rok službe probili ambasadori u skoro polovini od 69 ambasada, koliko ih Srbija ima širom sveta.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
raskoljnikov

pre 4 godine

Miroslave .. kad ne znas kako, onda posteno !! .. najmanje ces se kajati ! uostalom .. bas kao sto si i do sada .. svako dobro !

Vns

pre 4 godine

Ajao,kako će sada smarati Ruse svojim ratnim bajkama...

mica

pre 4 godine

Steta, vrhunski novinar. Bolje da je ostao u svom poslu. Verovatno ce i na novim zadacima biti uspesan. Zelim mu svako dobro.

Ivana

pre 4 godine

Tako to radi odgovorna Država. Najbolje na najodgovornije ambasadorsko mesto.

nikola

pre 4 godine

Sto aplicira da ce Srbija u narednom periodu dobiti jos dosta vojne tehnike od strane Rusije, sto kao poklon i pomoc, sto kao kupovinu ali po povoljnijoj ceni.

Goran

pre 4 godine

Čestitam g Lazanskom na ovoj vaznoj i odgovornoj obavezi

Goran

pre 4 godine

Svaka čast Vladi na ovom izboru! Pravi čovek ide u Moskvu da predstavlja Srbiju! Šteta je samo što ćemo biti uskraćeni dobrih komentara i uspešnih emisija gospodina Lazanskog. Neka mu je sa srećom na novoj dužnosti!

Bojana

pre 4 godine

Lazanski je vrsni strucnjak, covek koji odlicno poznaje prilike u Srbiji i srpski narod, rad u Rusiji ce biti vrlo uspesan i povoljan po nas.

Andrea

pre 4 godine

Zaslužio je! Veliki poznavalac politike, političkih previranja, čovek prepun znanja, izuzetnih ljudskih kvaliteta i osobina, veliki patriota! Širina poznanstava koju je tokom života stvorio... kvaliteti koje poseduje je ono što ga čini idealnim čovekom za ovu funkciju!

deda Raša

pre 4 godine

Pravi covek na pravom mestu. Mislim da ce duznost ambasadora obavljati kvalitetno.

Mlk

pre 4 godine

Neka mu je sa srecom ,mislim da je za Srbiju on odlicno resenje za tako vaznu funkciju u jednoj najmocnijoj zemlji sveta. Nadam se da nece zaboraviti svoju zemlju koju predstavlja kao neki drugi ambasadori koji su samo svoj licni interes gledali.

Marko

pre 4 godine

Gdje su oni komentari koje sam vam poslao majku vam j..em četničku.

Izbori 2024

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija