• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2019

16:06

POPOVIĆ: Vlada za preduzetnice izdvaja 100 miliona dinara

Politika

POPOVIĆ: Vlada za preduzetnice izdvaja 100 miliona dinara

Podeli vest

U naredne dve nedelje Vlada će otvoriti novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo, a novi program će biti u vrednosti od 100 miliona dinara, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović

 

Popović je u Naučno-tehnološkom parku, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora s dobitnicima grantova u okviru Programa "Zauzmi stav, razvij ideju", rekao da će zahvaljujući tome sve žene i devojke koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom imati priliku da pokažu potencijale svoje ideje i tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Popović je kazao da je promocija ženskog preduzetništva važna kako u gradovima i opštinama tako i na selu i da treba da se što više radi na tome.

- Siguran sam da je ovo jedan od najvažnijih programa - rekao je Popović i dodao da je Srbija bogata pametnim ljudima i dobrim idejama.

On je dodao da Vlada Srbije radi na stvaranju uslova kako bi se žene u budućnosti u što većem broju opredeljivale da započnu svoje biznise.

Takmičenju za najbolju žensku biznis ideju okupilo je 106 timova s različitim preduzetničkim idejama, a samo 20 timova je dobilo priliku da se predstavi u finalnom delu.

Ukupan nagadni fond bio je pet miliona dinara.

Pored Popovića, dodeli grantova prisustvovali su i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović-Grković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija