• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2019

23:27

ĐILASOVCIMA PROPADA PLAN ZA PROTEST 13. APRILA! JEREMIĆ: Nisam lud da štrajkujem glađu

Politika

ĐILASOVCIMA PROPADA PLAN ZA PROTEST 13. APRILA! JEREMIĆ: Nisam lud da štrajkujem glađu

Podeli vest

Lider NS rekao Đilasu i Obradoviću da su mu lekari zabranili da 13. aprila sa njima počne štrajk glađu!?! Predlaže da ga u gladovanju zameni neko od stranačkih saradnika

Tek što su lideri Saveza za Srbiju utanačili 'pakleni plan' za protest 13. aprila u Beogradu - da upadnu u Skupštinu Srbije i započnu kolektivni štrajk glađu - predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić se predomislio!

Jeremić je, kako saznajemo, iz Amerike, gde se ovih dana provodi (vidite okvir) poslao poruku Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću da 'iz zdravstvenih razloga' nikako ne može da štrajkuje glađu!?!

Kome će uvaliti kosku

Izvor Informera iz samog vrha SZS kaže da šef Narodne stranke tvrdi da su mu lekari strogo zabranili gladovanje!?!
- Vuk je Đilasu i Bošku rekao da on načelno nije protiv takvog metoda političke borbe, ali da su mu doktori, posle pregleda, zabranili izgladnjivanje, mada nikome nije jasno koji bi to lekar bilo kome preporučio štrajk glađu?! - prenosi naš sagovornik i kaže da je Jeremić predložio da umesto njega štrajkuje glađu neko od njegovih najbližih partijskih saradnika.

- Jeremić je pomenuo Nikolu Jovanovića i Miroslava Aleksića, ali Đilas i Boško o tome nisu hteli ni da pričaju... Zbog svega, čitav plan za subotu je doveden u pitanje, jer je ideja bila da lideri tim štrajkom pošalju poruku jedinstva - objašnjava sagovornik Informera.

Ni Jeremić ni bilo ko od lidera SZS nije želeo da komentariše ova saznanja. Samo je prvi čovek 'Dveri' Boško Obradović pretenciozno konstatovao da će 13. april biti 'kruna' dosadašnjih četvoromesečnih protesta, te da će 'čitava Srbija doći u Beograd'!?!

- To će biti, kao i prethodni skupovi, miran, nenasilan skup, a mi čvrsto ostajemo u našim zahtevima, kao što su fer izbori i slobodni mediji - saopštio je Obradović.

Vuk ruši vlast u Srbiji dok se provodi po SAD 

Foto: printscreen

Dok njegovi koalicioni partneri smišljaju kako da radikalizuju proteste, Vuk Jeremić se provodi po SAD. On je na svom Instagramu objavio fotografiju iz Sent Luisa, gde je sa prijateljima bio na utakmici američke profesionalne bejzbol lige.

Na drugoj strani, lider radikala Vojislav Šešelj za Informer kaže da niko od lidera opozicije, ni Đilas, ni Obradović, a ni Jeremić, po strukturi svojih ličnosti nije sposoban da sprovede u delo štrajk glađu.
- Štrajk glađu je, ako neko zaista želi da postigne određeni cilj, ozbiljan poduhvat. Onaj koji stupa u štrajk mora da bude odlučan i spreman da ide do kraja. Da ili umre ili da njegovi zahtevi budu ispunjeni. Mislim da niko od njih nije sposoban za tako nešto. Nemaju oni karakter koji je za to potreban i nisu spremni da stave život na kocku zarad ideje - ističe Šešelj, dodajući da će se njihov štrajk, ako i počne, završiti podjednako komično kao i štrajk Tomislava Nikolića 2011. godine:
- Ja sam tri puta štrajkovao glađu. Poslednji put u pritvoru Haškog tribunala, i to punih 28 dana! Dobro znam šta je štrajk glađu. Čovek prvih sedam dana bez hrane može da izdrži bez bilo kakvih problema. Nakon toga počinju da se javljaju posledice, a onaj koji štrajkuje stavlja se pod prismotru. Nakon petnaestog dana neophodan je 24-časovni nadzor jer posledice postaju sve ozbiljnije, a moguća je i smrt. Lideri opozicije su mlitavi i nenavikli na ove vidove političke borbe i verovatno bi već posle prvog dana štrajka krišom uzimali hranu - zaključuje predsednik SRS.

Narod sve razumeo

Komentarišući najave opozicionog 'finalnog protesta' predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je da mnogima ide naruku unutrašnja destabilizacija Srbije.
- Ja mislim da je naš narod pametan i da to dobro razume. I uveren sam da će u skladu sa tim i odlučivati kada su protesti u pitanju - podvukao je Vučić.
 

VULIN, POSLANICI I ODBORNICI POČINJU ŠTRAJK GLAĐU zbog nasilja koje đilasovci sprovode nad Srbijom!

'Štrabag' traži odštetu za uništavanje imovine 

Foto: Informer DN

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je austrijski "Štrabag", koji izvodi radove na rekonstrukciji Trga republike, dostavio zahtev za naknadu štete od 846.616 dinara! Tako će svi građani Beograda morati da plate za to što su opozicioni nasilnici predvođeni Markom Bastaćem i Brankom Miljušem uništili gradilište i sprečili radnike da rade.
- Nije pošteno da ovu štetu plate građani Beograda. Podnećemo zato tužbu protiv Bastaća, Miljuša i NN lica, pa će oni lepo da plate štetu koju su napravili - poručio je Vesić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbin

pre 5 godina

HAHAAAA Pa nije to za njih neka strajkuje narod kad je lud

Ns

pre 5 godina

A sta je to unisteno za 80 000din?Metalna ograda koja je samo pomerena.Strajk gladju aktuelne vlasti je jedinu primer u istoriji covecanstva

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija