• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.04.2019

16:44

VESIĆ: Započinjem štrajk glađu ako nastave da ucenjuju državu!

Politika

VESIĆ: Započinjem štrajk glađu ako nastave da ucenjuju državu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je njegova odluka o početku štrajka glađu, koji je najavio za danas, odložena, ali da je i dalje na snazi i da će započeti štrajk glađu onog trenutka kada "huligani" budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu

- Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu i da se uništava gradska imovina - rekao je Vesić na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Kazao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u Skupštini grada i skupštinama opština.

- Biću sve vreme u Skupštini grada i započeću štrajk glađu istog časa kada to budem video - rekao je Vesić.

Na ovaj način želimo da čuvamo Skupštinu grada od nasilja, poručio je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da se donetom odlukom brane demokratske tekovine, ustavni poredak i izborna volja građana.

- Vlast se dobija i gubi na izborima, a između dva izborna ciklusa politički dijalog odvija se na sednicama skupštine i unutar insititucija. To što neki žele da ih zamene ulicom, ne znači da ćemo na ulicu pristati - rekao je Nikodijević.

On je dodao da su građani, pre godinu dana dali poverenje SNS i SPS, da sprovode program koji su kandidovali, te da njihovi predstavnici imaju obavezu prema građanima da se bore za razvoj grada.

Vesić je prethodno izjavio da je cilj njegove odluke da stupi u štrajk glađu, koju su podržali funkcioneri grada i gradski odbornici, da se skrene pažnja javnosti na, kako je rekao, "huligane, divljanje na ulicama Beograda i sprecavanja da se grad razvija".

Takođe, poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je ranije danas poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović.

Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, takođe, najavio da će se nakon sastanka sa Vučićem izjasniti u 14.45 sati da li će, kao što je i najavio, štrajkovati glađu u Skupštini Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caca

pre 5 godina

Bezobrazluku opozicije nikad kraja,neko mora da im stane na put podhitno!!!!

Rajko

pre 5 godina

Jedino što interesuje Đilasa, Boška, Jeremića i Borka je vlast.

caca

pre 5 godina

Bezobrazluku opozicije nikad kraja,neko mora da im stane na put podhitno!!!!

Zikica

pre 5 godina

Nasilje opozicije treba sprečiti i najoštrije osuditi.

Dragojlo

pre 5 godina

Lopovluku I unistiteljima Srbije netreba davati mogucnost da dodju ponovo na vlast. Srbija je uz ministra Vulina I gradonacelnika Gorana Vesica .

Jelena

pre 5 godina

Postoje drugi,delotvorniji nacini za odbranu drzave od fasista.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija