• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

15.04.2019

09:52

(VIDEO) ČEDA O PROTESTIMA: Ako je politika lupetaranje Sergeja Trifunovića, onda je EPILOG PROTESTA JEDNO VELIKO NIŠTA!

Politika

(VIDEO) ČEDA O PROTESTIMA: Ako je politika lupetaranje Sergeja Trifunovića, onda je EPILOG PROTESTA JEDNO VELIKO NIŠTA!

Podeli vest

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da da će se pojaviti na razgovoru na koji je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala predstavnike svih parlamentarnih stranaka, jer je, kako kaže, uvek učestvovao na sastancima koji su zakazivani u u parlamentu jer je to njegov posao


- Skupština je apsolutno mesto za razgovor. Ne vidim koje bi to drugo mesto bilo. I dalje mislim da je potrebno da dođe do razgovora vladajuće koalicije i opozicije. Smatram da je potrebno napraviti dogovor unutar društva koji bi omogućio da se u izbore uđe onako kako treba s obzirom na probleme s kojima se danas suočavamo - rekao je Jovanović za RTS.

On je ocenio i da vođenje politika na ulici određuje smer kretanja čitavog društva, i dodao i da je ulica dobro mesto ako se želi nekoga izvređatu, ali nije mesto na kome se razgovara o Kosovu, Evropi, ekonomiji ili medijskoj sceni.

DIJALOG VLASTI I OPOZICIJE POTREBAN, ALI NE OKO BESMISLENIH ZAHTEVA! Maja Gojković ponovila poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u parlamentu!

 

Jovanović je rekao i da oni koji misle da parlament treba da bude slika samo njihovog pogleda na svet moraju da shvate da postoji i neko drugo oko osim njihovog.

- Nema vremena da komentarišem Savez za Srbiju jer je njihov epilog meni jasan - a to je jedno veliko ništa. Ako je politika lupetaranje Sergeja Trifunovića, vređanje ljudi, pa onda posipanje pepelom, kakav je epilog toga? Kao što je uvek i bio. Ljudi koji su nezadovoljni i o njima moramo da mislimo čak i kada nas ne podržavaju i treba da dobiju priliku da na pristojan način iznesu svoj politički stav - rekao je lider LDP-a.

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: I liderima opozicije je posle jučerašnjeg protesta jasno da je ovo njihov kraj - PUKLI SU KAO LAJSNA!

 

Kako je rekao, ne može se dozvoliti da izborna kampanja protekne kao sve kampanje do sada, jer se tu ne radi o međusobnom odnosu, već se traži podrška za određenu politiku.

On je dodao i da ne zna da je iko postigao svoj cilj bojkotom parlamenta, kao i da postoje drugi načini da se iskaže nezadovoljstvo njegovim radom.

- Jedino znam da je to radila Demokratska stranka 2005. do 2006. godine zbog toga što je Tadić bio pritisnut kohabitacijom s (Vojislavom) Koštunicom i na takav način su izigravali opoziciju. To je bio debakl, a potom su se vraćali svaki put kada su smatrali da treba da budu prisutni i da učestvuju - rekao je Jovanović.

On je ocenio da zbog skupova "vreme za stoji" i upitao se ko će rešavati probleme koji nisu isključivo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i koji nema pravo da ih sam rešava i ne razgovara sa zemljom.

- Ako je to Kosovo, onda je Kosovo. Kada dođemo u parlament, svako ima pravo da iznese svoje stavove. Ako govorimo o izborima, onda hajde da na njih izađemo kao normalan narod, a ne da to bude drugo poluvreme rata koje neko neuspešno vodi ovde na ulicama mesecima - rekao je Jovanović.

Lider LDP je rekao i da ta stranka neće učestvovati u razgovorima koji izlaze iz okvira zakona i dodao da su svi zakoni doneti u periodu vlasti "onih koji danas protestuju".

- Bio sam kritičan prema nekim rešenjima, upozoravao sam da je potpuno pogrešno rešavati problem prvo davanjem ostavke a onda davanjem mandata pre izbora i da poslanici mogu da menjaju stranke kako im to padne na pamet. Ok, imamo sve te zakone, a da li se oni sprovode ili ne, ne mogu ja da procenjujem - rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da se seća vremena kada su Tomislav Nikolić i Vučić 2011. godine napravili "invaziju na Beograd" i kada su napravili dva mitinga i kada je Nikolić štrajkovao.

- Oni su imali svoje zahteve i šta se s tim desilo? Nijedan nije uvažen, a znate zašto - jer ne možete da iznosite zahteve na ulici a onda da dolazite i očekujete da ih u institicijama neko prihvata. Tamo gde se ti zahtevi iznose, takav ćeš dobiti i odgovor na njih. Neophodno je da se razgovara u parlamentu, ali i da se vladajuća većina dovede u red, koja često gubi onu vrstu osećaja koju mora imati kao većina - rekao je Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pedja

pre 4 godine

A kako si ti došao na vlast? Treba ti lova, Čedo?

Sandra

pre 4 godine

Bože gde živim! Zar vam Čeda predstavlja opoziciju? Zar Čeda predstavlja bilo šta u ovoj jadnoj državi?!

Dragi

pre 4 godine

Gospodo iz Informera, mi iz Republike Srpske razumemo da je Čeda Jovanović prisutan (nažalost) u političkom životu Srbije, pa ste u obavezi da mu posvetite pažnju, ali vas molimo da barem u fusnosti teksta stavite "izvinjavamo se građanima Republike Srpske". Zašto ovo tražimo? Pa Čeda je radio, radi i obećao je Željku Komšiću, kao njegov savjetnik, da će raditi na ukidanju Republike Srpske i protjerivanju Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske. Ako ovo ne uradite, otićete u PM i vi iz Informera i mali Čeda. Pozdrav normalnoj Srbiji iz Srpskog Sarajeva,

ŽARE

pre 4 godine

ajde narkomančino,ne šlihtaj se više,i onako ne vrediš ničemu.

Kameleon

pre 4 godine

Misli Čeda da je lukav i da će ovakvim nastupima da se uvuče u koaliciju sa Vučićem na mala vrata. Suštinski gledano, to što je rekao apsolutno stoji i sve je tačno ali kad to izađe iz Čedinih usta onda tu nešto ne štima jer koliko juče imao je drugačiju retoriku. Ne može on da bude u koaliciji sa Vučićem kad se on zalaže za priznanje Kosova, za ulazak Srbije u NATO, kad tvrdi da je Srbija izvršila genocid u Srebrenici i još gomila drugih stavova koji nikako ne idu uz politiku SNS. Znači u pitanju je samo JAJARENJE u cilju dobijanje nečega od Vučića. Pare su se sigurno istanjile i treba naći novi izvor finansija.

Jebac

pre 4 godine

Ovoga treba obesiti mamicu mu njegovo ološku....zašto mu uopšte dajete prostor, ovom dokazano fašisti i narkomani!!!

Kosta

pre 4 godine

Ne nego je politika to kako se ti bavis profiteru i ljigo ,jebo te Vucic ustvo jedna.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija