• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2019

12:51 >> 12:57

PRIŠTINA LIDER NA BALKANU U POŠTOVANJU MANJINSKIH PRAVA! Ovakvu nebulozu mogu reći samo MILOGORCI I NJIHOVE SLUGE!

Politika

PRIŠTINA LIDER NA BALKANU U POŠTOVANJU MANJINSKIH PRAVA! Ovakvu nebulozu mogu reći samo MILOGORCI I NJIHOVE SLUGE!

Podeli vest

Crnogorski ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tvrdi da je tzv. Kosovo lider na Balkanu kada je u pitanju poštovanje manjinskih prava, a jedini minus im je to što nemaju Crnogorce kao ustavnu kategoriju

- Ako idemo ka Evropi, onda moramo da slušamo šta Evropa misli o nama. Evropa misli da smo daleko ispred svih balkanskih država i to po svim kriterijima. Ali, ima jedna istina, imamo državu Kosovo, gde manjine imaju veća prava nego manjine u Crnoj Gori - rekao je Zenka, otvarajući školu političkih studija "Položaj manjina u Crnoj Gori", koja je održana u Ulcinju.

On smatra da tzv. Kosovo ima samo jedan minus.

- Imamo jedan minus, nemamo Crnogorce kao ustavnu kategoriju, ali imamo spremnost vlasti, a i mi kao Albanci smo pokazali spremnost da utičemo na vlast Kosova da što pre Crnogorci budu ustavna kategorija. Ali, to nije krivica kosovskih političara, već krivica velikosrpske politike - naveo je Zenka, preneo je portal IN4s.

On je kazao da je imao sastanak sa udruženjima Crnogoraca na Kosmetu.

- Od osam, šest udruženja imaju centralu u Beogradu, u smisli savetovanja. Samo dve su procrnogorski orjentisane. Rekao sam im - onaj čija je adresa Podgorica njima mogu pomoći. Onima kojima je adresa u Beogradu - nisam ministar za njih i ne mogu im pomćci. Mogu pomoći samo onima koji traže pomoć od Crne Gore. Na tu poruku neki su se naljutili, a oni koji su procrnogorski orjentisani su dobro reagovali i brzo će dobiti priznanje da budu ustavna kategorija - kazao je Zenka.

ALBANAC OTEO DVE SREDNJOŠKOLKE IZ GRAČANICE! Stopirale su do Lapljeg Sela, a kada ih je primio u kola, VIŠE NIJE HTEO DA IH PUSTI!

Prema njegovim rečima, nikom u Crnoj Gori ne bi trebalo da smetaju albanski nacionalni simboli.

- Mi, Albanci, ne želimo da bilo kome smeta naš simbol. Mi nemamo problema sa svojim koalicionim partnerima, već sa nižim činovnicima u kojima još "tinja ona otrov" - naveo je Zenka.

VETERANI IZ ZLOČINAČKE "OLUJE" OBUČAVAJU TAČIJEVU VOJSKU! Iza svega stoji Ante Gotovina, a NATO mudro ćuti!

On je naglasio da su manjine na strani DPS, jer su tu njihovi sagovornici.

- Ako se neko pita zašto su manjine na strani vlasti neka odu na skup "Odupri se" i da neka čuju međusobne razgovore. Šta su ti ljudi skandirali na ulicama tokom protesta", opet su im manjine krive - kazao je Zenka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija