• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2019

14:48

(VIDEO) DAČIĆ O "PLANU" FRANCUSKE I NEMAČKE ZA KiM: Ideja dvostrukog suvereniteta - samo pretpostavke!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ O "PLANU" FRANCUSKE I NEMAČKE ZA KiM: Ideja dvostrukog suvereniteta - samo pretpostavke!

Podeli vest

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić komentarisao je danas u Moskvi pisanje medija o tome da će Francuska i Nemačka na predstojećem sastanku u Berlinu predstaviti ideju dvostrukog suvereniteta, rekavši da su to samo pretpostavke i da takvog rešenja nema nigde na svetu


Dačić se danas u Moskvi sastao sa šefom ruske diplomatije, a na pitanje upućeno Sergeju Lavrovu u vezi sa tom idejom, Dačić je objasnio:

- To je ono što se kao očekuje da će Merkelova da predloži, da na severu Kosova postoji tzv. dvostruki suverenitet - i Kosova i Srbije. Ali, to su sve pretpostavke i to rešenje ne znam da li igde na svetu postoji, osim na tom papiru.

Lavrov je rekao da Zapad, kad je priznavao nezakonito proglašenu nezavisnost Kosova, nije pominjao dvostruki suverenitet.

- Ali ponavljam, na našim srpskim prijateljima je da donesu odluku. Što se tiče pritiska na Srbiju i zahteva da prizna nezavisnost Kosova, taj pritisak će se nastaviti. Pre svega SAD i aktuelna administracija obuzeti su težnjom da postignu što više spoljnopolitickih uspeha za kratko vreme pre sledećih izbora - rekao je Lavrov.

To zahteva daleko više vremena nego da se postavljaju ultimatumi i da se traži da se oni smesta prihvate, ali to je jedini put ka stabilnom rešenju problema, konstatovao je on.

List "Gazeta ekspres" je objavio da će Francuska i Nemačka predstaviti na sastanku u Berlinu plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta.

Kako se navodi, taj plan ne uključuje podelu teritorije.

"Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama", tvrdi izvor lista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tuljan

pre 5 godina

Odlična ideja ! To je kao da na moju ženu ja i moj podstanar imamo "dvostruki suverenitet".

Ludi milojkp

pre 5 godina

Ma jakvi dvpjni suverenitet, svi oni koji su ucili istoriju, amnogi od ovih na socijslnim mrezama nisu, setice se jednog primera, Danzinga/ Gdanjsk u Poljskoj, dvostruki suverenitet Nemacke i Poljske , a dbro znamo sta je iz toga proizaslo....( za neznalice, 2 sv.rat)

milan lala

pre 5 godina

Patetika . Kakav "dvostruki suverenitet" koji ce Srbija dobiti za svoje KiM od nepriznate kvazi drzave "kosove " i Brisela / Berlina . Srbija ima suverenitet na KiM potvrdjen od strane SB-OUN rezolucijom 1244. Pateticno i smesno slusati budalastine koje su najavljene iz Berlina "dvojni suverenitet". KiM je AP u Srbiji i samo po rezoluciji 1244 moze se traziti resenje a nikakve muljotine svaba i siptara.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija