• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.04.2019

17:09

VUKOSAVLJEVIĆ O ZABRANI "BALKANSKE MEĐE" U BUJANOVCU: Otkazivanje filma zabrinjavajuće, OČEKUJEMO RAZUMNIJI POTEZ lokalne samouprave!

Politika

VUKOSAVLJEVIĆ O ZABRANI "BALKANSKE MEĐE" U BUJANOVCU: Otkazivanje filma zabrinjavajuće, OČEKUJEMO RAZUMNIJI POTEZ lokalne samouprave!

Podeli vest

Ministar kulture i informisanja izjavio je danas da je otkazivanje projekcije filma "Balkanska međa" u Domu kulture u Bujanovcu zabrinjavajuće i da zabrana i cenzura nisu prihvatljiv model kulturne politike, bilo da je reč o lokalnoj samoupravi ili republici

- Još uvek nemam pouzdane informacije budući da su i predsednik opštine i direktor Doma kulture u Bujanovcu na godišnjem odmoru tako da postoji samo pretpostavka da je reč o politikanstvu kome nema mesta u kulturi - rekao je Vukosavljevć Tanjugu.

Rusko-srpski film "Balkanska međa" je, kako je istakao, po svim ocenama kvalitetan filmski projekat i tretira vrlo delikatnu istorijsku situaciju neposredno posle NATO agresije i zabrana i cenzura nisu prihvatljiv model kulturne politike, bilo da je reč o lokalnoj samoupravi ili republici.

- Očekujemo da lokalna samouprava povuče razumniji potez i sa optimizmom gledam na rasplet ove situacije, ali u ovom trenutku ta vest i taj nagoveštaj nisu dobri bez obzira na opravdanja koja stižu. Nisu u skladu sa kulturnom politikom i za sada to tretiramo kao incident, koji je svakako zabrinjavajuć - rekao je ministar.

"BALKANSKA MEĐA" ZABRANJENA U BUJANOVCU! Direktor Doma kulture odlučio da se rusko-srpski film NE PRIKAZUJE!

On je podsetio i na pisanja britanskih medija koji su "Balkansku među" proglasili propagandnim filmom koji na iskrivljen način prikazuje istorijske činjenice.

- To nije tačno, a zanimljivo da takve inkriminacije dolaze iz zemlje čiji su praktično svi ratni filmovi propagandni, i ne samo ratni filmovi. Englezi su na vrlo vešt način izmislili romantizovanu priču o svom tajnom agendu koji ide po svetu i ubija ljude i izvodi razne druge kerefeke i od toga napravili mitologiju u funkciji širenja meke moći i propagande - rekao je Vukosavljević.

Ministar je naglasio da su "Englezi zajedno sa Holivudom poslednji koji treba da bilo kome spočitavaju bilo kakve propagandne namere, jer njihovi ratni filmovi, uz par časnih izuzetaka, nisu ništa drugo do najobičnija politička propaganda".

Vukosavljević smatra da srpska kinematografija treba da snima filmove o neobrađenim i nedovoljno obrađenim temama kao što su genocid nad srpskim narodom u takozvanoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

GLUMCI "BALKANSKE MEĐE" OLADILI LICEMERNE BRITANCE: Gde su bili kad su Šiptari rušili srpske crkve, kada je raketiran voz u Grdeličkoj klisuri...

Nesicrpan je broj tema i mogućnosti, a isto to važi i za NATO agresiju", rekao je Vukosavljević.

“Balkanska međa” prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naredenje da pre NATO trupa zauzme aerodrome "Slatina” u Prištini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 godine

Ministar nije u pravu Engleski tajni agent i ma dozvolu za ubijanje a mi nemamo dozvolu Engleske da se branimo.Sve dok to ne shvatimo Srbiji neće dozvoliti ulazak u EU.

Smrad

pre 4 godine

Glup film, ali eto slavi se još jedna izgubljena Srpska bitka, pa mora da je onda od istorijskog značenja.

zoki

pre 4 godine

Jesu li to SIPTARSKI ZLIKOVCI U VLADI U SRBIJI ? SVE SIPTARE IZ SRBIJE ISTERATI U ALBANIJU I KRAJ DOKLE BRACO SRBI DOKLE CE DA NAS GAZE I PLJUJU DOKLE

Mlk

pre 4 godine

Pa to su sve siptari dole sta ste ocekivali drugo

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija