• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

19.04.2019

11:30

TOP SECRET! Strogo poverljiv dokument CIA! Ovo je njihova PSIHOLOŠKA PROCENA MIRE I SLOBE!

Politika

TOP SECRET! Strogo poverljiv dokument CIA! Ovo je njihova PSIHOLOŠKA PROCENA MIRE I SLOBE!

Podeli vest

CIA je skenirala kompletnu Miloševićevu životnu i radnu biografiju, u koju je uključila sve njegove specifične osobine, očigledno praćene vrlo pažljivo

Američka obaveštajna služba CIA detaljno se bavila likom i delom Slobodana Miloševića i o njemu pravila strogo poverljive izveštaje. Srpski telegraf objavljuje originalni doukment u kojem su devedesetih godina operativci CIA sabrali saznanja o tadašnjem lideru Srbije.

CIA je skenirala kompletnu Miloševićevu životnu i radnu biografiju, u koju je uključila sve njegove specifične osobine, očigledno praćene vrlo pažljivo.

MIRA OSTAVILA TESTAMENT OD KOJEG MNOGI STREPE! U njemu se kriju SVE SLOBINE POLITIČKE TAJNE, ALI I KO JE ZGRNUO MILIONE!

Na početku ovog dokumenta, nastalog u vreme kada se rat u Hrvatskoj razbuktao, a sukob u BiH bio u povoju, CIA Miloševića doživljava kao "promućurnog taktičara koji dobro zna kako da manipuliše političkom scenom zarad opstanka na vlasti".

- Prema našoj proceni, primarni motiv koji je u osnovi Miloševićevog političkog ponašanja je snažna želja za obavljanjem vlasti I kontrolom - stoji u već trećem pasusu izveštaja, čiji su pojedini delovi cenzurisani, verovatno zbog tajnosti podataka.

Foto: Branko Pantelić

 CIA Miloševića naziva impresivnim govornikom, koji je samouveren i dominantan dok razgovara oči u oči.

- Milošević je učtiv i opušten tokom sastanaka u svojoj kancelariji. On je majstor za razmišljanje i donošenje odluka pod pritiskom - glasi deo opisa.

(FOTO) DA LI IH PREPOZNAJETE?! Bili su najmoćniji par ex YU, a priča o "pumpadžiji" obeležila im je živote!

Američki obaveštajci insistiraju na psihološkom profilu Miloševića, kojem su i otac i majka počinili samoubistvo, navodeći da je porodični čovek, koji ima suprugu Mirjanu, sina i ćerku. Poseban paragraf posvećen je supruzi, ali je veliki deo zatamnjen.

- Mirjana Marković mu je najbliža, u nju ima najviše poverenja, ona je njegov savetodavac. Često je koristila kolumne u magazinu da predskazuje smene i događaje u politici svog supruga - stoji u materijalu neposredno pre cenzurisanog dela.

Dakle, američka služba dobro je poznavala namere Markovićeve da u dogovoru sa Miloševićem politički, ali očigledno u nekim slučajevima i bukvalno, ukloni nekog ko joj nije po volji.

Izveštaj je s vremenom dopunjivan novim podacima, a kako je vreme prolazilo, Milošević od simpatičnog političara koji pije viski, pušti tompus i odlično govori engleski, sa upadljivim akcentom, postaje zlikovac koji gura lidere krajiških i bosanskih Srba u rat. Tako kasnije opservacije opisuju Slobu kao "ultimativnog vlastodršca koji je marginalizovao opoziciju".

MARKO I MARIJA MILOŠEVIĆ NE DOLAZE NA SAHRANU MAJKE! Polaganje Mirine urne u Požarevcu bez prisustva sina i ćerke!

Bivši agent Državne bezbednosti Božidar Spasić ističe da se po svim spisima jasno vidi koliko je psihološki profil Miloševića odrađen profesionalno, do najsitnijih detalja:

- Treba pomenuti da su ovi izveštaji CIA o Miloševiću samo delimično pisani u centrima federalne američke službe, a dosta toga je napisano u Beogradu. Iz dokumenta se može zaključiti da je CIA imala uz sebe ljude koji su okruživali Miloševića i bili odlično upućeni u njegovo ponašanje i odnose. I na suđenju u Hagu često je pominjano da je CIA imala veoma dobre saradnike na terenu, unutar državnog aparata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SuverenaAnonimka

pre 5 godina

Pa i sada su uz AV! Placaju ga! Wikiliks potvrdjuje!

Djoka Vatreni

pre 5 godina

...ali zato danas ima daleko vise klonirani S.M. koji misle da imaju pravo biti Tito. De facto mnogo smo ispastali zbog ovih bezboznih likova. Ne ponovilo se vise nikada, treba zabraniti SPS na 100god

Kalimero

pre 5 godina

A šta sada kao nemaju svoje ljude u državnom aparatu? Imali su ih i u vreme Tita, imali su ih pre 20 godina, imaju ih sada i imaće ih uvek. Ti ljudi se ne eksponiraju, ne mitinguju, ne pišu kolumne, oni ćute i pišu izveštaje, skupljaju poverljive podatke o ljudima i institucijama, prisluškuju sve i svakoga ... Ništa manje niti više nego što to isto rade i u sred Moskve ili bilo kog drugog grada na planeti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija