• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2019

14:49

VULIN O TIMU ZA PREGOVORE: Legitimitet se ne dobija na ulici već u parlamentu!

Politika

VULIN O TIMU ZA PREGOVORE: Legitimitet se ne dobija na ulici već u parlamentu!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije baš siguran u legitimitet "tima za pregovore", koji je opozicija okupljena oko SzS predstavila na sinoćnjem protestu u Beogradu, i podvukao da se legitimitet nikada ne dobija na ulici


Prema njegovim rečima, "tim za pregovore" može organizovati bilo ko, navodeći da bi u javnosti mogli da se pojave i drugi glumci, pevači, sportisti ili profesori nudeći takav tim zato što smatraju, kaže, da nisu dovoljno zastupljeni.

- Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra - rekao je Vulin za TV Prva.

Upitan da prokomentariše skup predsednika Aleksandra Vučića održan u petak, Vulin kaže da je ponosan što se 150.000 okupilo u Beogradu bez ijednog jedinog incidenta i što su pokazali da je, ističe, "Budućnost Srbije" politika koja ima podršku naroda.

- Građani su jasno rekli da hoće mir, stabilnost, sigurnost, red i rad. Dali su podršku predsedniku da nastavi politiku stabilnosti, politku snažne Srbije o kojoj ne odlučuju ambasadori i tajkunu, već država koja zna šta su njeni interese i koja se svojih interesa drži - naveo je Vulin.

A kaže da nije oduvek bilo tako...

- Godine 2012. nismo imali pravo ni da kažemo da su KiM i Republika Srpska naši strateški interesi i da su Srbi gde god da žive naš interes - istakao je Vulin.

Pred Dan Vojske Srbije, koji se održava u utorak, 23. aprila, Vulin ocenjuje da je naša vojska danas snažnija i bolja nego što je bila, te podsetio da je Aleksandar Vučić dolaskom na mesto premijera 2014. srpsku vojsku zatekao demoralisanu i slabu.

- Danas Vojska Srbije u svom vlasništvu ima 14 migova, moćnu kopnenu vojsku, oprema se iz dana u dan naoružava, pripadnici vojske bolje žive i, što je najvažnije, verujem da građani imaju puno poverenje u vojsku - rekao je Vulin.

U Muzeju grada Beograda danas se održava izložba "Odbrana 78", a ministar Vulin pozvao je građane da pogledaju izložbu koju, kaže, nije napravilo Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i građani, već i NATO pakt za vreme agresije 1999. godine.

- Ovo je izložba koju možete sabrati u jednoj reči - istina. Dođite, pogledajte, podsetite se, pustite neku suzu kada vidite našu pobijenu decu, budite ponosni kada vidite kako smo se i na koji način borili. Ovakvu izložbu trebalo je napraviti mnogo ranije, jer je ovo bilo vreme kada je Srbija pokazala svoje najlepše lice, a oni koji su napadali svoje najgore - ocenio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Druže Vulin a Ministre vojske,kada spominješ ulicu da te podsetim ... Legao čovek iz čista mira na asfalt uzvikujući parole podrške vlasti?Svojevoljno i narod misleći da je kolapsirao DAVAJ POZIV HITNOJ POMOĆI? Na PINKU vest - PREBIJEN ČOVEK!Propast!Rulja ga unakazila batinama!Krv na sve strane! ... Smešno,lažno i jadno!Ulica ... Izvinuli se PINK?Tamo se i ne zna šta je to IZVINI?

slađa

pre 4 godine

Očuvaćemo našu slobodu, obraz i dostojanstvo. Nema razloga da bude drugačije niti da se osećamo drugačije. Vojska Srbije će ostati stožer mira i stabilnosti u regionu. Zato je vojna neutralnost bitna.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija