• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

25.04.2019

20:26

PREDSEDNIK SRBIJE VUČIĆ U PEKINGU! Od Kine kupujemo raketni sistem FK-3!

Politika

PREDSEDNIK SRBIJE VUČIĆ U PEKINGU! Od Kine kupujemo raketni sistem FK-3!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Pekingu sa kineskim liderom Si Đinpingom o najvažnijim državnim i ekonomskim temama, ali i o nabavci moćnog raketnog sistema FK-3, kineskoj verziji ruskog S-300, potvrđeno je Informeru u samom vrhu srpske delegacije

Temelji vojnotehničke saradnje između dve zemlje postavljeni su u septembru prošle godine, kada je dogovoreno da kupimo šest modernih dron-bombardera iz Kine. Dvojica lidera tada su razgovarala i o nabavci sistema FK-3. Detalji tog dogovora trebalo bi da se konkretizuju tokom Vučićevog boravka u Pekingu, koji prisustvuje drugom po redu Forumu 'Pojas i put' od 25. do 27. aprila.

VUČIĆ PREZADOVOLJAN SUSRETOM SA SI ĐINPINGOM: Uskoro nam stižu nove INVESTICIJE IZ KINE!

 

Foto: Informere

Foto:  

Južni krak Koridora za 10 dana

Predsednik Vučić tokom posete Pekingu, gde je potpisano više od 10 međudržavnih sporazuma, najavio je nove investicije.
- Za deset dana otvara se kompletan južni krak Koridora 10 ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, a do kraja jula ili avgusta biće potpuno završen istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Za oko dva meseca biće otvorena i deonica puta Obrenovac-Čačak. To su ogromne stvari za Srbiju, a sada ulazimo u novi investicioni ciklus, ne opterećujući javni dug - naveo je Vučić.

- Vučić i Si razgovaraće o podršci Kine spoljnopolitičkim izazovima Srbije i rešavanju kosovskog problema, ekonomskoj saradnji i konkretizaciji vojnotehničke saradnje. Srbija je zainteresovana za kinesko naoružanje, posebno dronove 'ving lung' i sistem FK-3 - navodi naš izvor.

Sam Vučić juče je indirektno potvrdio naša saznanja, poručivši da je Srbija zainteresovana za kinesko oružje.

- Srbija ima vojnotehničku saradnju sa Kinom. U razgovorima sa kineskim partnerima gledaću kako da na najbolji način obezbedim da se Srbija opremi i snabde onim što je potrebno za našu i sigurnost naše dece - istakao je Vučić.

Inače, za srpskog predsednika i članove delegacije juče je u Pekingu priređen svečani doček. Postavljen je crveni tepih i špalir garde.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Deset

sporazuma vrednih milijardu evra potpisale delegacije Srbije i Kine

- Srbiji je, kao maloj zemlji, ukazana velika čast i poštovanje. Sveobuhvatna saradnja sa Kinom u mnogim oblastima jeste potvrda čeličnog prijateljstva dve zemlje. Sa Kinezima razvijamo sveobuhvatnu stratešku saradnju u svim oblastima društvenog života - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Kada imaš atomsku bombu ti si onda car! Eto,ameri oko Kim Džona obleću ki mačkovi oko džigerice a nesmedu ni da liznu a kamoli da izedu!Srbija koliko sutra može da od Rusije dobije atomsku bombu ali se plaše trenutka kada srbi proslavljaju svoju Novu godinu.DA JE NE BACE SEBI NA GLAVU!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija