• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2019

08:36

SKOT BIRANIM REČIMA O VUČIĆU: Kod njega cenim što je uvek iskren i jasan, i UVEK SNAŽNO ZASTUPA INTERESE SRBIIE!

Politika

SKOT BIRANIM REČIMA O VUČIĆU: Kod njega cenim što je uvek iskren i jasan, i UVEK SNAŽNO ZASTUPA INTERESE SRBIIE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić snažno zastupa interese Srbije, a kod njega cenim to što je iskren i jasan, izjavio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot

U intervjuu za današnji "Srpski telegraf", on je na pitanje da li je zadovoljan komunikacijom koju ima s predsednikom Vučićem rekao da je predsednik uvek spreman na razgovor o pitanjima od zajedničkog značaja. 

 - Nekada se sastajemo u četiri oka, nekada u prisustvu naših savetnika, ali su ti razgovori uvek iskreni i otvoreni i ja zaista cenim kod predsednika upravo to što je iskren i jasan. Ne slažemo se uvek, ali i kada se ne slažemo, ponašamo se džentlmenski. On snažno zastupa interese Srbije i nadam se da prepoznaje da je moja uloga takođe da predstavljam interese i politiku SAD -  rekao je Skot.

TAKO TO RADI SRPSKA MLADOST! AMBASADOR SKOT RASTUREN NA PRAVNOM FAKULTETU: Studenti mu dali lekciju koju neće zaboraviti!

Na pitanje da li očekuje da bi u Beloj kući mogao da prisustvuje potpisivanju sporazuma između Srba i Albanaca, on je odgovorio:

 - Ako mislite na svečanost potpisivanja od lidera Srbije i Kosova, svakako se tome nadam. Mi i dalje verujemo da je došlo vreme za sporazum, ali samo ako su sve strane spremne na kompromis i prepoznavanje potreba svojih suseda. Da bi se to ostvarilo, potrebno je da se obe strane vrate za pregovarački sto -  rekao je Skot.

AMERIČKI AMBASADOR SKOT PROGOVORIO O ZLOČINIMA: NATO u Srbiji ubijao nevine ljude, IZRAŽAVAM SAUČEŠĆE PORODICAMA POGINULIH!

Dodao je da, međutim, dok se to ne desi, sumnja da će doci do napretka ka prostizanju pravnoobavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, jer je potrebno da i Beograd i Priština pokazu veću želju za tim nego što se u ovom trenutku vidi.

Komentarišući hoće li i kada Srbija ući u EU, Skot je rekao da ako je Srbija opredeljena da usvoji potrebne reforme u smislu jačanja pravne države i da usvoji evropske zakone i propise, onda veruje da Srbija još uvek može da ostvari taj cilj do 2025.

Foto: Tanjug

Na pitanje kako komentariše proteste u Srbiji i upade i pretnje medijima i vređanje novinara, on je odgovorio da je pravo na protest i na slobodno iskazivanje stavova, pa i onih koji su protiv vlasti, jedna od temeljnih odlika svakog demokratskog društva.

 - Odgovornost Vlade je da opoziciji obezbedi prostor i klimu koji omogućavaju neometanu slobodu govora i javnog okupljanja, što podrazumeva i pristup javnosti putem javnog servisa koji finansiraju poreski obveznici u Srbiji -  rekao je američki predsednik.

KO BI REKO ČUDA DA SE DESE: Američki ambasador Kajl Skot POHVALIO INFORMER!

Dodao je da je, međutim, u isto vreme dužnost odgovorne opozicije da protesti budu mirni i da se ne pribegava nasilju.

 - Građanska neposlušnost je jedno, a namerno uništavanje imovine ili ugrožavanje zakonom zaštićenih prava drugih je nešto sasvim drugo i neprihvatljivo. Nažalost, pretnje predstavnicima medija i uvrede na račun novinara su postale uobičajena pojava širom regiona i videli smo mnogo primera poslednjih meseci -  kazao je Skot.

Odgovarajući na pitanje kada će predsednik SAD Donald Tramp posetiti Srbiju, Skot kaže da državne posete predsednika SAD najavljuje Bela kuća, a ne ambasadori u zemljama domaćina.

 - Prema tome, nemam odgovor na vaše pitanje, ali bi mi bilo veoma drago da nam predsednik dođe u posetu -  rekao je Skot.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mikabg

pre 4 godine

Vaša Ekselencijo, kao Ambasador USA učinite sve da Predsednik Tramp poseti Srbiju. Ako Predsednici Putin i Si mogu da nas posete nekolilo puta, onda se "ne ljutite" što su simpatije velikog broja građana Srbije na strani Rusije i Kine!

dobri covek

pre 4 godine

Zato je čovek jedini u Srbiji, makar bio i stranac, kojemu prezime u potpunosti odgovara karakteru!

Goki

pre 4 godine

Licemjeru, skote jedan.. Kosovo i Metohiju ste okupirali....Dosta je Svijetu vasih barbarskih , divljackih, krstaskih zlocina..

nemanjic

pre 4 godine

Naravno, pa Vucic nije Tdic, Djilas, Jeremic.... Ipak, mislimo na staru, prastaru izreku: Cuvaj se Dajanaca, i kad poklone nose.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija