• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2019

15:54

LINTA O PROVOKACIJI ZVIZDIĆA: On nema snage i hrabrosti da konačno odustane od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori!

Politika

LINTA O PROVOKACIJI ZVIZDIĆA: On nema snage i hrabrosti da konačno odustane od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao očekivanu provokaciju izjavu predsedavajućeg Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da je nepovredivost međunarodno priznatih granica osnovno načelo Evropske unije

Linta u saopštenju kaže da je dobro poznato da Zvizdićev šef Bakir Izetbegović i drugi politički lideri u Sarajevu krše načela međunarodnog prava, Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije i žele da priznaju Kosovo ali ih u tome sprečava veto Republike Srpske. 

- U pitanju je politika dvostrukih standarda zapadnih sila i političara u Sarajevu koja proizvodi stalne tenzije, strah, neizvesnost i napetost. Rukovodstvo Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH, ali isto tako traži da politika zvaničnog Sarajeva bude poštovanje terotrijalnog integriteta Srbije, što sada nije slučaj - naveo je on.

STEFANOVIĆ: MUP će zaposliti još 140 članova porodica svojih poginulih i ranjenih pripadnika!

Linta ističe da je Zvizdić tokom sastanka u Berlinu sa visokom predstavnicom Evropske unije Frederikom Mogerini ponovo iznosio bezočne laži o glavnoj krivici Srbije za rat u BiH i ostale ratove devedesetih godina 20. veka na zapadnom Balkanu.

Zvizdić i ostali bošnjački političari nemaju snage i hrabrosti da konačno odustanu od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori i da prestanu ponavljati neosnovane optužbe na račun Srbije i Republike Srpske za nepostojeći genocid i agresiju - kaže se u saopštenju.

TAČI GUBI TLO POD NOGAMA! SAD MU NE VALJALJU MERKEL I MAKRON! ŽESTOKO IH UVREDIO, pa pozvao Amerikance da se uključe u DIJALOG SA SRBIJOM!

Linta navodi da  bošnjački političari ne žele trajni mir i stabilnost niti pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, već i dalje zastupaju ratnu politiku Alije Izetbegovića koji je bila glavni uzrok rata u BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija