• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2019

13:47

(VIDEO) VUČIĆ O REŠENJU ZA KiM: Skupo će nas koštati to što nije prihvaćena ideja o razgraničenju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O REŠENJU ZA KiM: Skupo će nas koštati to što nije prihvaćena ideja o razgraničenju!

Podeli vest

Aleksandar Vučić je ocenio da će Srbiju u narednim decenijama skupo koštati to što nije prihvaćena njegova ideja o razgraničenju.

 

Na pitanje novinara da li se i dalje zalaže za razgraničenje sa Albancima, Aleksandar Vučić je rekao da se vodila žestoka kampanja protiv mogućnosti kompromisa razgraničenjem, kako iz dela strane, tako i domaće javnosti.

- Svi koji su pravili nezavisno Kosovo, dok se govorilo o razgraničenju pravili su se nevešti, jer nisu hteli da kažu da su za celokupno Kosovo nezavisno od Srbije. To je trebalo da kažu istog trenutka. Za to se zalaže Rada Trajković, isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i svi ostali, za nezavisno Kosovo u njihovim granicama - rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji mosta preko Save i Kolubare.

Njegove ideje su, naveo je, propale jer je narod mislio drugačije, kao i najveći deo sveta.

- Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju u budućnosti, ne sada već za dvadeset ili trideset godina. Od toga što ću imati ličnu utehu što će neko da kaže da je Vučić bio dalekovid, neću imati ništa - rekao je predsednik.

Smatra da nije bio dovoljno ubedljiv i da nije nisam uspeo da objasni kakvo je realno stanje.

Najavio je da će 8. maja imati susret sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, 9. sastanak u Tirani, a 10. maja će biti vojna parada u Nišu.

- Posle toga ću Srbima sa Kosova i Metohije preneti ishod samita u Berlinu i svih razgovora kada je u pitanju Kosovo i Metohija - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Rekao je da Salvinija smatra najmoćnijim političarem Italije i da će sa njim razgovarati o Kosovu, bilateralnim odnosima, ali i pozicioniranju u Evropi.

Samo su ponavljali "Srbija treba da prizna Kosovo" 

Vučić je rekao da nije moguće da dođe do pripajanja tzv. preševske doline Kosovu i da Hašim Tači to nije ni pomenuo u Berlinu. Naveo je da je prištinska delegacija "kao Patak Dača ponavljala 'Srbija mora da prizna Kosovo'".

- Makron je na kraju nedvosmisleno rekao Haradinaju da je dosta problema koje su prouzrokovali i da nema više slušanja o njihovim daljim zahtevima. A oni su se držali kao pijan plota rečenice da Srbija mora da prizna nezavisno Kosovo - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da nije očekivao tako organizovan napad na Srbiju u Berlinu.

Komentarišući nastup Denisa Zvizdića, rekao je da ga je pitao da li iznosi svoj stav, ili stav BiH.

- Nije mogao ništa da mi odgovori - rekao je Vučić i dodao da tu nema ničeg drugog osim mržnje prema Republici Srpskoj.

Foto: Tanjug

Vučić je preneo da je rekao Angeli Merkel i Emanuelu Makronu da Priština neće popustiti kada su u pitanju takse "ne zato što je sama čvrsta u tome, već zato što je čvrst neko ko im je za to dao zeleno svetlo", ali da oni nisu verovali.

- Kako da odbiješ Francusku i Nemačku? Nemoguće. Rekao sam – znam ljude, nikad nisam video Haradinaja, ali znam im mentalitet i znam koliko snažne sile mogu da stoje iza njih - naveo je Vučić.

Predsednik smatra da je srpska delegacija sve protivnike u Berlinu pobedila ozbiljnošću i argumentima.

Govoreći o opoziciji u Srbiji, Vučić je rekao da "ne želi da razgovara sa onima koji su opljačkali Srbiju" i da je parlament mesto u kom treba da se razgovara. Da pravim partijsko-partijske razgovore – nisam zainteresovan, poručio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 4 godine

O kakvom razgraničenju govori predsednik Vučić? Narod ne zna koja je platforma SNS-a za Kosovo. Zašto u Skupštini ne usvoje deklaraciju, rezoluciju...u kojoj će jasno biti definisane granice razgraničenja na KiM? Kad se bude tačno znalo šta Srbija, odnosno Vučić, traži na Kosovu, onda će i naši saveznici vojno pomoći da se brane i odbrane te granice. Zašto Vučić ne kaže narodu Srbije: pola (ili trećina) Kosova je minimum ispod koga nema pregovora, i na te granice ćemo poslati vojsku u skladu sa rezolucijom 1244. Po cenu da nas više i ne bude. Ovako ispada da je jedini patriota u Srbiji predsednik Vučić. A nije. I nije najpametniji.

goran

pre 4 godine

vec nas je kostalo a sada nedamo kad tad cese vratiti,a ako ode kosovo ode raska,vojvodina i sta onda vucicu koce biti kriv

SS

pre 4 godine

Pa to nas ionako već uveliko predebelo košta,a što se tiče opstanka,da li će nas i biti za 20-30godina.

opet ja

pre 4 godine

Vučić krši Krivični zakonik R Srbije, čl. 305-310. i treba hitno da reaguje po tom pitanju tužilaštvo. Zakleo si se na Ustavu, a sada si protiv njega. Šaljite vojsku i policiju na Kosovo, sve rezolucije i dogovori su prekršeni.

Milos

pre 4 godine

Rešenje za problem Kosova je sledeći. Srbi sa severa Kosova gde su u većini, u dogovoru sa Srbijom, Rusijom, Kinom ... ali i SAD, Nemačkom, Francuskom ... , a po uzoru na šiptare pre 10 godina, bi samo trebali da proglase nezavisnost od Kosova. Tu drzavu bi onda svi priznali kao nezavisnu. Ona bi posle mogla, nije neophodno odmah, da se ujedini sa Srbijom. Na taj način bi svima bilo bolje, a velike sile bi ostale čistih ruku.

malo istorije nije na odmet

pre 4 godine

Njegove ideje su, naveo je, propale jer je narod mislio drugačije, kao i najveći deo sveta. priznaje da ide kontra sopstvenog naroda i najvećeg dela sveta!!!??? ali i dalje tupi po svome.....

bonja

pre 4 godine

priprema teren za priznanje nezavisnosti.. ode Kosovo ali zato cemo dobiti Beograd na vodi..

jova

pre 4 godine

Srbija će dobiti Kosovo nazad bez ikakvoga koštanja do 2025.god. a možda i pre, a da nebude rata na Kosovu Srbija treba odmah da traži od Ujedinjenih nacija da Rusja pošalje 5000 mirovnih vojnika na Kosovo gde su nekad bili,da štite srbe u svim Srbskim Opštinama , i na Kosovu neće biti rata,ako to Srbija ne uradi može doći do rata ,i biti će poginulih sa obe strane rat će tarajati oko 3.dana,Srbija će pobediti,ja rekoh vi birajte.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

dok se razni izdajnici menjaju na vlasti(neverovatno koliko ih ima na ovim prostorima)nama bolje nece biti,slusacemo ovakve nebuloze i necemo moci nista da promenimo,a znamo da vise puta izrecena laz ili glupost(najcesce namerno da bi se doslo do odredjenog cilja)prelazi u istinu,

Saradžogla

pre 4 godine

Gedžo srbine,TRI PUTA DNEVNO moli boga da se po naređenju albanske mafije ne popišmane šiptari i ZATRAŽE POVRATAK SRBIJI! Šiptari su srpskoga roda na čelu sa Hašiš Tačijem koji je iz familije Danilović. Eto zgrešili smo i primite nas nazad?Vičić bi napravio veselje za pamćenje! ... A onda trećina Skupštine bi bili ALBANCI a ne ŠIPTARI!Tri njihova bi bili nekakvi ministri.Na primer - Ministar za zanošenje za krivinu?A na Kosmetu bi bila vlada kao i u Vojvodini .Vlada u Novem Sadu.Vlada u Prištini.A TI GEDŽO ŠUMADISKI TI SE ZNA - NE KASNI SA PLAĆANJEM POREZA!

banjaluka

pre 4 godine

Sobzirom da sam Srbin,zanima me predlog Vucica za KiM.Do danas to Srbi nisu culi.Covjek prica kao da su Srbi izdajnici a on je jedini na braniku srpstva.Covjek lupeta i tuzno je gledati njegovo kukanje.Mi iz R.Srpske znamo kako se brani srpstvo.Kazi sta su nase granice i idemo na granicu,a ne da nam svaki dan prodajes svoju paznu pricu.Kazi sta je nase i to ce biti nase!Necemo ono sto nije nase i drugi imaju pravo na zivot.

Joe Sakich

pre 4 godine

Spremas odstupnicu po CNN receptu. Moj Precednice, sad si narod okrivio za svoje neuspehe. Zapamtice te srbija kao najveceg psihopatu, slabica i lazova IKADA

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija