• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2019

13:13

RADIKALI NIŠTA NE MENJAJU! Šešelj ponovo izabran za predsednika SRS na kongresu stranke u Hrtkovcima!

Politika

RADIKALI NIŠTA NE MENJAJU! Šešelj ponovo izabran za predsednika SRS na kongresu stranke u Hrtkovcima!

Podeli vest

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika, održan je danas u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima, mestu u kome je pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi u Hagu, počinio ratni zločin primoravanjem lokalnih Hrvata na iseljavanje

Kongres je održan u šatoru pored Šešeljeve kuće, a počeo je intoniranjem srpske i ruske himne.

Pre početka, mogle su se čuti pesme "Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala", "Sprem''te se, sprem''te", o lideru radikala, a prisutno je bilo 449 delegata.

Skup se održava uprkos tome što su LDP i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini zatražili od državnih organa zabranu održavanja Kongresa SRS-a u Hrtkovcima.

Prošle godine, miting radikala u Hrtkovcima je zabranio MUP.

Šešelj se na kongresu osvrnuo na zahteve za zabranu održavanja Kongresa, rekavši da on u tom mestu nije počinio zločin i da će o dokazati.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nijedan Hrvat nije deportovan - rekao je Šešelj i ponovio da nije počinio nijedno krivično delo, navodeći da su Hrtkovci mesto "radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti".

Šešelj je rekao da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada i dalje traje, a da je uspeo da je probije na TV Pink i Hepi televiziji.

- Nadam se da ću se izboriti da i moji saradnici dobiju takvu šansu - rekao je Sešelj.

Šešelj je naveo da se oseća da "nisu uzalud Amerikanci i Britanci izdvojili silne milione da preobrnu javno mnjenje u Srbiji, da potisnu ruski uticaj i narodu omile NATO, koji nam je ubijao decu pre 20 godina".

Rekao da su radikali protiv vlasti SNS i da kritikuju tamo gde oni to zaslužuju, a da ne mogu biti protiv kada vlast povlači ispravne poteze oslanjajući se na Rudiju i Kinu. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Napomenuo je i da radikali ne mogu sa izdajnicima, prozapadnim strankama.

- Smatramo da treba naterati vlast da uđe u razgovor sa opozicijom ali u parlamentu. Mi smo spremni za taj dijalog i smatramo da se mora voditi rasprava o poslovniku i izbornim uslovimna - rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao i da su spremni za dijalog sa opozicijom ali u parlamentu.

Najavio je da će radikali u Skupštini podržati izmene krivičnog zakonika koje podrazumevaju doživotnu kaznu za ubice dece i trudnica, ali da će tražiti novu odredbu koja bi se odnosila na to da ko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživortnom robijom.

- Nismo zataškavali zločin, ali ne damo da se preuveličava i da se baca ljaga na srpski narod - rekao je Šešelj.

On je dodao da se SRS zalaže za što dublje odnose s Kinom i Rusijom.

Na kongresu je izabrano i kompletno rukovodstvo stranke, predsednik, zamenik, četiri potpredsednika, generalni sekretar i članovi Centralne otadžbinske uprave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CRO MAGNON

pre 4 godine

Otkriveno je poreklo reč Hrvatska-Croatia-Kroacia sa Okcitanskog dijalekta francuskog jezika na jugu Francuske? A dolazi od reči CRO-MAGNON a to je poznati KROMANJONAC(pravčovek-neandertalac) gde je u Francuskoj nađeno nalazište staro oko 40 000g(U Hrvatskoj je nađeno nalazište Krapinski pračovijek koji je star čak 130 000g) U doslovnom prevodu CRO na tom starom dijalektu znači špilja-šupljina pa su Hrvati- stari špiljski ljudi. Isto tako poreklo reči CRO se može naći i u reči krokodil koja je jedna od najstarijih životinja na Zemlji(Crocodilia, Crocodylia) gde taj kro znači stara(drevna) a dilija životinja... Najveća misterija na istočnoj obali Amerike je indijansko pleme Croatan indians gde su prvi Evropski doseljenici našli među indijancima i decu i starije koji liče na njih Evropljane i koji su im rekli da se zovu Kroatan a na drveću i špilji su našli uzezano-napisano CRO a pretpostavlja se da su to potomci Dubrovačkih mornara koji su otkrili Ameriku mnogo pre Kolumba ali to još nije dokazano.

Kažu

pre 4 godine

Holandija izručila Hrvatskoj srpskog zločinca Milorada Baraća osuđenog u odsustvu na 15g zatvora za zločine u Širokoj Kuli a Hrvatska je upravo osudila Dane Lukajića na 6g zatvora zbog "mučenja" u srpskom logoru Manjača a srpski mediji i dalje ćute jer EU naprosto nema alternative a do 2025g mora da se pohapse SVI po poglavlju 23! Kolinda zaplakala na Vukovarskom vodotornju koji se obnavlja a u kojem će bit i Muzej Oluje za turiste iz celoga sveta pa i Srbije i na vrhu panoramski vidikovac sa HRVATSKOM zastavom! Srbi postali sada ugroženi i u Bivšoj Srpskoj Republici Makedoniji koja ulazi u NATO! A eto i Papa Franja dolazi u posetu Makedoniji i Crnoj Gori a za Srbiju se ne zna hoće li doći jer mu vizantijska i krivoslavna SPC ne sme dozvoliti da im ne nabije na nos to da u njegovoj Komisiji za Stepinca nisu imali ništa sem mržnje koju seju eto više od 50g...

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20